Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “De juf van onze dochter draagt wel erg korte rokjes. Hoe zeg ik er wat van?”

“Toen Tessa voor het eerst naar de basisschool ging had ik allerlei angsten in mijn hoofd. De angst dat ze gepest zou worden, de angst dat ze moeite zou hebben om mee te komen en de angst dat ze het niet leuk zou vinden. Gelukkig bleek direct dat Tessa het erg goed deed. Snel maakte ze veel vriendinnen, vond het leren leuk en kwam goed mee met de stof. Toch lopen we tegen één probleem aan op de school van Tessa: haar juf.”

“Juf Kaylee is een lieve juf die sinds een paar jaar op de school van Tessa werkt. Ze liep er al stage tijdens de lerarenopleiding en er is daarna gevraagd of ze wilde blijven. De kinderen lopen met haar weg en ik kan niet anders zeggen dan dat ze erg goed is in haar werk. Toch is er wel een ding waar een groot deel van de ouders het op het schoolplein over heeft, namelijk de wel heel korte rokjes waarin juf Kaylee voor de klas staat.”

“Begrijp me niet verkeerd, Kaylee is een knappe jonge vrouw die de rokjes zeker kan hebben. Toch zit het ons als ouders dwars dat al diverse kinderen billen en onderbroeken hebben gespot wanneer de juf moet bukken om kinderen aan hun bureautje wat uit te leggen. Ook tijdens het buitenspelen schijnen er vaak ‘dingen’ onder het rokje te zien zijn.”

“We hebben met een groep ouders besloten dat er wat van gezegd moest worden, toen een aantal meiden (waaronder Tessa) ook in zulke korte rokjes naar school wilden. Toen ze van hun ouders te horen kregen dat dit wel heel kort was, vroegen de meisjes waarom juf Kaylee het dan wel aan mocht. Los van elkaar stonden we allemaal met een bek vol tanden. Wat zeg je dan?!”

“Er moet iets gebeuren. De vraag is alleen: wat? Sturen we een van de ouders naar de juf? Of is het verstandig het met de directrice te bespreken? We willen niemand een ongemakkelijk gevoel geven, maar we zouden het ook wel heel prettig vinden als er in iets meer verhullende kleding les wordt gegeven.”

– Een anonieme moeder

Deze anonieme moeder van advies voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 


2 reacties

Enra dB -

Natuurlijk kun je hier iets over zeggen, het is fijn als er een open communicatie is tussen school en ouders. De roklengte is op de meeste scholen goed bespreekbaar, er zijn vaak afspraken over gemaakt, evenals over de diepe halslijn van shirtjes en bloesjes. De leerkracht staat als het goed is open voor ouders en zal een gesprek over kleding niet uit de weg gaan. Mits met respect gesproken wordt en je vertelt wat je merkt aan je eigen kind, zoals in het voorbeeld van Tessa. Praat liever niet over eigen voorkeuren, die heeft iedereen en wat de één nog vindt kunnen is voor een ander te kort. Als de juf hoort wat de kinderen thuis vertellen over het korte rokje van de juf , zal zij er gerust iets op verzinnen. En ik denk dat zij blij zal zijn met deze terugkoppeling, omdat zij er dan iets mee kan doen. Geen onnodig gepraat over de kleding van de juf onder ouders op het plein, graag openheid naar de leerkracht. Nogmaals: als het in een sfeer van respect verloopt, is ook dit onderwerp gewoon bespreekbaar. Enra dB, directeur basisschool.

Carmen -

Kan je niks van zeggen, wees blij dat ze een goede onderwijzeres is.
En als je dan iets wil zeggen wees dan flink en zeg het haar gewoon zelf! Of voel je diep van binnen zelf ook wel dat je wellicht jaloers bent? Hoe los je dat op met andere vrouwen die Schaars gekleed gaan op straat of in winkels? Hou je je handen voor hun ogen als je langs een lingeriewinkel loopt? Vast niet.. Zeg gewoon tegen je kinderen dat ze later ook zulke korte rokjes mogen dragen maar nu nog niet. Opgelost!

Reageer ook