fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alice: “Oude vlam van mijn man is nu de juf van onze zoon”

Alice en Laurens vielen acht jaar geleden als een blok voor elkaar toen ze naast elkaar kwamen te zitten in het vliegtuig. “Ik vloog naar Londen om een weekendje te winkelen en Laurens ging op bezoek bij een vriend die daar woont. We raakten aan de praat en de vonk sloeg over. We wisselden nummers uit en spraken bij thuiskomst direct wat af. Er was alleen één probleem: Laurens had een vriendin. Hij maakte het uit en wij gingen samen verder. En waar ik had gehoopt haar nooit tegen te komen, werd dit toch echt werkelijkheid. En op de minst wenselijke manier die je je maar kunt voorstellen…”

In verwachting

Vier jaar geleden kregen Laurens en Alice hun eerste kindje. “Pieter is een heerlijk manneke. Hij is pas vier jaar oud, maar kan al onwijs goed praten en heeft een geweldig gevoel voor humor. Daarnaast ben ik op dit moment ook in verwachting van ons tweede kindje. Het wordt een meisje en daar ben ik stiekem wel heel blij mee. Super leuk om straks een zoon en een dochtertje te hebben.”

Meer uitdaging

Sinds een paar maanden zit Pieter op de basisschool. “Hier was hij echt aan toe. Eerst ging hij drie dagen per week naar de crèche, maar dat had hij echt wel gezien. Aan alles merkte ik dat hij meer uitdaging nodig had en dat hij meer wilde dan alleen maar spelen. Hij kon echt niet wachten om naar de grote school te gaan. En stiekem vind ik het ook wel lekker dat ik nu wat rustige uren heb waarin ik alles kan voorbereiden voor de komst van de baby.”

Nieuwe juf

Pieter heeft het heel erg naar zijn zin op de basisschool. “En omdat zijn eigen juf met pensioen is gegaan, heeft hij nu een nieuwe juf. Vol enthousiasme kwam hij na het paasweekend thuis. ‘We hebben een nieuwe juffie. Ze heet Sanne en is de aller liefste en mooiste juf van de hele wereld’, zei hij enthousiast. Mijn moeder had hem uit school gehaald en knikte instemmend. ‘Ze is inderdaad erg leuk’, zei ze. Ik natuurlijk blij; de vorige juf van Pieter was een schat en had hem een goede start op school gegeven. Heel fijn dat ook de nieuwe juf is goedgekeurd.”

Rood hoofd

Maar toen Alice haar zoon de volgende dag bij school afzette en de nieuwe juf een hand gaf, wist ze meteen dat het mis was… “Deze ‘lieve en mooie’ nieuwe juf is namelijk de vorige vriendin van Laurens. Het meisje waar ik hem tijdens die vlucht naar Londen van heb afgepakt. Ook zij herkende mij meteen en vond het zichtbaar moeilijk om professioneel en vriendelijk te blijven. ‘Hoi, ik ben de moeder van Pieter’, zei ik terwijl ik haar hand schudde. Van haar alleen een ‘aangenaam kennis te maken’. Ze draaide zich snel om en liep de klas in. Met een rood hoofd heb ik de school verlaten.”

Not amused

Alice is enorm geschrokken en belt Laurens. “Ook hij was echt not amused. Toen hij Sanne acht jaar geleden vertelde dat hij verliefd geworden was op mij, had ze niet bepaald sportief gereageerd. Logisch ook; Laurens is een waanzinnige man en ik zou er ook kapot van zijn als hij dit bij mij had gedaan. Ze heeft hem toen nog heel veel nare berichten gestuurd en geld dat ze zou terugbetalen nooit meer overgemaakt. We hadden allebei gehoopt haar nooit meer te hoeven zien. Maar goed; dat gaat op deze manier niet lukken…”

Ruikt zo lekker

Nog even hebben Alice en Laurens overwogen om te vragen of Pieter in een parallelklas geplaatst kon worden. “Maar dat is niet in zijn belang natuurlijk. Hij is blij in zijn klas en begint net wat vriendjes te maken. Ook is hij dol op zijn nieuwe juf en vertelde hij vorige week dat hij zelfs een beetje verliefd op haar is. ‘Ze heeft zulke mooie lange haren en ze ruikt heel lekker’, zei hij nog. Dat is best gek om te horen over de vorige vriendin van je man. En hoewel ík degene ben waar Laurens voor heeft gekozen, maakt zoiets me toch onzeker. Wat als de vonk tussen hem en haar ineens weer overspringt…?”

Afbeelding: Vladislav Nikonov via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Ikke -

Hij maakte het uit en wij gingen samen verder.

niks aan de hand toch zo gaat dat in t leven ….. zei is juf en zal professioneel juf! blijven, en moeder en vader zullen haar met gesprekken toch onder ogen komen, en normaal moeten kunnen doen.

Joris -

Pas op de plaats, Margriet? De moeder doet toch niets verkeerds? Ik haal ook uit niets dat de man in kwestie niet eerst zijn vorige relatie heeft verbroken voor een nieuwe aan te gaan (en als dat wel zo was, is dat moeder niet te verwijten èn totaal irrelevant in relatie tot de nieuwe juf).

Fiene -

Professionaliteit is van beide kanten van toepassing. Zij is nu eenmaal de juf van Pieter hoe naar het ook is. Het is het verleden en dat kan je nou eenmaal niet veranderen. Het is nu helemaal niet aan de orde of ze de ex is van jou man of dat je nu onzeker moet voelen. Het is nu van belang dat of ze een goede juf is voor je zoon of wat er gebeurd is niet in het nadeel van je zoon kan zijn. Jullie zoon is belangrijkste dus jullie moeten van beide kanten volwassen gedragen. De kleine Pieter zal er helemaal niets van begrijpen en het zal ook onwijs kinderachtig zijn als dat tussen alles komt in te staan. Dus kom op wees een ouder en de juf wees een lerares die haar klas wat leert

Margriet -

Ik vind dit gênant om te lezen. De schrijfster zou een pas op de plaats mogen maken van mij, zij was tenslotte de andere vrouw

Reageer ook