fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kelly: “Mijn rijlesleraar vraagt om een cadeautje”

rijlesleraar vraagt om een cadeautje

Toen Kelly vier jaar was en ze achterin de auto zat terwijl haar moeder werd aangereden, heeft ze last van rijangst. “Gelukkig waren mijn moeder en ik ongedeerd, maar de schrik was zo groot, die ben ik nooit echt kwijtgeraakt.” Tot nu; Kelly heeft op haar 41ste rijles genomen. “Ja, ik ben echt zo trots op mezelf.”

Je kunt haast niet zonder rijbewijs

Kelly heeft zich lang verzet tegen het nemen van rijlessen, maar is tot inkeer gekomen. “Ik merk dat je tegenwoordig niet goed meer zonder rijbewijs kan. Bij veel banen is een rijbewijs een pre en sommige plekken kan ik niet makkelijk met het openbaar vervoer bereiken. Bovendien dacht ik steeds vaker: ‘Stel dat er iets met mijn kinderen gebeurt, dan moet ik toch in de auto kunnen springen om ze te brengen of te halen? Ik kan toch niet altijd maar rekenen op de hulp van andere mensen die wel een rijbewijs hebben?”

Rijles voor angsthazen

De angst is er ingeschoten toen Kelly samen met haar moeder in de auto zat en een andere automobilist geen voorrang verleende. “De klap was hard en ik hoorde mijn moeder gillen. Verder weet ik er niet zoveel meer van, ik was toen nog maar vier jaar. Maar vanaf die tijd zat ik niet heel graag in auto’s laat staan dat ik mijn rijbewijs wilde halen. Ik heb vaak met mijn moeder over het ongeluk gehad en vond het ook heel stoer van haar dat ze gewoon de dag na het ongeluk weer in de auto stapte.” Via via hoorde Kelly dat een wat oudere rijschoolhouder veel ervaring had met mensen met rijangst. “Zonder het tegen iemand te zeggen, heb ik me aangemeld en rijlessen genomen.”

Soms word ik wel moe van hem

Rijinstructeur Wim is zelfverzekerd en geeft Kelly vertrouwen als ze achter het stuur zit. Onderweg praat hij honderduit waardoor Kelly niet aan haar angst denkt. “Maar soms word ik ook wel een beetje moe van hem. Hij kletst vaak aan één stuk door en verwacht eigenlijk helemaal niet dat ik iets terug zeg.” Lastig vindt ze soms ook de verhalen die hij vertelt…. Die gaan bijvoorbeeld over vrouwen die altijd koffie voor hem meenemen of over de zijn vorige vriendinnen die ooit les bij hem hadden. “Ja, Wim is wel een charmeurtje en zijn verhalen zijn soms best een beetje irritant, maar ik blijf bij hem lessen omdat ik merk dat mijn angst verdwijnt en dat ik steeds zelfverzekerder over de weg zoef.”

Hij zegt dat ik het ga halen!

Na een x aantal lessen, vraagt Wim het rijexamen voor Kelly aan. “O, joh, de zenuwen gierden door mijn keel. Maar ik heb er ook wel heel veel zin in. Want wat nou als ik het haal en ik gewoon lekker zelf auto kan rijden. Hoe cool is dat!?” Laatst heeft Wim haar opgehaald om nog wat bijzondere verrichtingen te oefenen en om nog wat andere dingetjes door te nemen. “Wim gaf me een peptalk, echt niet normaal. Hij zei dat ik het heel goed deed en dat het bijna niet anders kan dan dat ik dat examen gewoon ga halen. Heerlijk toch!” Ook vertelt Wim haar dat hij altijd cadeautjes krijgt van de mensen die bij hem rijden. Ze voelt zich hierdoor wel in verlegenheid gebracht.

Een cadeautje voor Wim? Hoezo?

“Ik vond dat wel een beetje raar. Waarom zou ik een cadeautje kopen voor iemand die ik grof betaal om mij iets te leren? Begrijp me niet verkeerd, ik vind een cadeautje kopen helemaal prima, maar ik heb er een beetje moeite mee om dat te doen voor iemand die er zo om vraagt. Dat is toch niet netjes? Bovendien moet ik zeggen dat ik Wim door de verhalen over al die vrouwen die hij vertelde tijdens de lessen niet echt heel leuk meer vind. Maar eerlijk is eerlijk: door Wim kan ik nu wel autorijden en zie ik het examen met vertrouwen tegemoet. Misschien is dat wel een cadeautje waard? Maar eigenlijk druist het tegen mijn gevoel in: je gaat niet bedelen om een aardigheidje, zeker niet als je een volwassen man bent, toch? Of moet ik het wel gewoon doen?”

Wat vind jij? Moet Kelly niet zo moeilijk doen en gewoon een leuk aardigheidje voor haar rijinstructeur kopen? Dankzij hem is ze immers over haar rijangst heen en haalt ze waarschijnlijk haar rijbewijs. Of vind je het gek dat Wim eigenlijk bedelt om een cadeautje? Wat zou jij doen? Praat mee in de comments onder het artikel.

Foto door Kindel Media via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Francisca -

Ik zou dan gewoon een simpele kaart kopen waarop dankjewel staat!!

Kluchtig oard -

Ne wild ie em daj eki drinkt van z’n dikke pisse😅

Sanderien van Mul -

Zodra je je rijbewijs hebt en dus niet meer hoeft te lessen bij deze zelfingenomen blaaskaak, rijdt je zo hard mogelijk weg van deze vent en kijkt nooit meer om. Cadeautjes voor de rijinstructeur… die is gek!

Joris -

Je neemt een dienst af bij Wim en Wim is niet een vriend. Los daarvan is vragen om presentjes ongehoord of zelfs wel onbeschoft.

Reageer ook