fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hanne’s dochter is verliefd op een 40 jaar oudere man: “Wat kan ik hieraan doen?”

dochter verliefd op veel oudere man

Hanne is een alleenstaande moeder met drie kinderen. Sinds haar man vijf jaar geleden kwam te overlijden, loopt ze met haar oudste dochter Kim tegen heel veel problemen aan. “Kim was altijd het braafste meisje van de klas. Deed keurig haar huiswerk, zat op het VWO en had leuke vriendinnen” vertelt ze in een mail. “Maar sinds Dirk is overleden, lijkt ze wel een ander mens. Begrijpelijk natuurlijk, alleen ik ben bang dat het haar toekomst in de war kan schoppen.”

Blowen

In drie jaar tijd glijdt Kim af van het VWO naar het VMBO. “Dat is natuurlijk niet erg als een kind daar beter op zijn plek is, maar bij Kim komt het doordat ze helemaal niks meer aan school deed. Ze deed haar huiswerk niet meer, maakte ruzie met docenten en spijbelde veel.” In die tijd krijgt Kim ook veel nieuwe vriendinnen. “Tijdens het spijbelen gingen ze samen roken en ik vermoed soms ook blowen. Probeer dan nog maar eens op te letten in de klas…”

Vastbijten

Hanne krijgt van diverse kanten hulp om Kim weer gemotiveerd te krijgen. Uiteindelijk werpen de sessies van psychologen en coaches hun vruchten af. Kim start een MBO opleiding en heeft het hier naar haar zin. “Onder haar niveau werkt ze nog wel, maar ik vond het vooral belangrijk dat Kim zich weer ergens in zou vastbijten. Ik had het gevoel me even geen zorgen meer te hoeven maken om Kim en dat ik ook weer wat meer tijd voor mijn andere kinderen zou overhouden.”

Oude man

“Toch is er sinds een paar weken een nieuw ding wat mij niet lekker zit. Kim -die nu 18 jaar is- is verliefd geworden op een man van 58 jaar oud. Ze schelen 40 jaar maar dat heeft ze niet tegengehouden een relatie met elkaar te starten. Kim is hoteldebotel verliefd op hem, maar ik vind het maar niks… De man is werkloos, is haar de hele dag aan het bellen en WhatsAppen en als hij hier is, doet hij alsof hij hier de baas is. Hij vraagt mij zelfs om bier voor hem te pakken!”

Geen vervanging

Enerzijds wil Hanne de man uit huis weren en zeggen dat hij er niet welkom is, anderzijds heeft ze Kim liever thuis dan bij hem. “Kim is 18 jaar oud en mag in principe doen wat ze wil. Het doet mij zo veel pijn om te zien dat een mooi, lief en slim meisje als Kim zich laat inpalmen door zo’n oude viezerik. Ik weet dat ze haar vader mist, maar een oudere vriend kan haar vader niet vervangen. Wat kan ik doen?”

Adviezen voor Hanne

Hanne is op zoek naar adviezen van andere vrouwen. Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Isa: ‘Mijn moeder leeft er vrolijk op los met een andere man, terwijl mijn vader dement in een zorgcentrum woont’

vader dement moeder nieuwe relatie

“Vorig jaar werd mijn vader uit huis geplaatst. Hij is dement en het werd een onhoudbare situatie. Twee maanden daarna vertelde mijn moeder dat ze een nieuwe vriend had. Wat? Ik dacht dat ik gek werd. Ik vind het zo naar voor mijn vader en heb het idee dat hij ondanks zijn dementie iets vermoedt….. Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Margreet -

Is een rouwtherapeut iets? Indien ja, informeer in je omgeving of bij de huisarts naar een goede. Misschien staan er ook wel reviews op internet.
En wat Wim Sonneveld zei: prijs hem de hemel in.
Men is trouwens bezig met een strafbaarstelling van relaties van een jongere met iemand met een groot leeftijdsverschil. 40 jaar is wel heel heel extreem, eerder een opa dan een vadervervanger. Maar je dochter zal het je niet in dank afnemen als je hem aangeeft.

Reageer ook