fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Kun je je nepleren broek, jasje of rokje in de wasmachine gooien?

nepleren rokje wassen

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je niet voor echt leer kiest, maar voor nepleren kledingstuk. Misschien vanwege de prijs of omdat je liever geen echt leer draagt, vanwege het doden van dieren of omdat je toevallig een leuk rokje uit een kledingrek pakt en dat gewoon super leuk vindt. Dat laatste overkwam mij. Ik kocht een nepleren rokje bij Vila. Ik ben er super blij mee, maar vraag me wel af hoe ik zo’n nepleren rokje kan wassen.

Naar de stomerij rennen?

Als je een kledingstuk van leer hebt weet je dat je het niet zo maar in de wasmachine mag gooien. Zelf zou ik een dergelijk kledingstuk schoon houden met een doekje en als het niet meer kan naar de stomerij rennen haha! Maar hoe zit dat met mijn nepleren rokje? Kan die gewoon in de wasmachine?

Super fijne conclusie

Aan de hand van mijn eigen rokje ben ik mijn onderzoekje gestart. Allereerst heb ik gekeken waar mijn rokje van is gemaakt. Heel sexy klinkt het niet: 50% Polyurethaan, 50% Polyester, maar wel handig om te weten. Als ik op internet rondkijk zie ik dat je dit gewoon in de wasmachine kan stoppen. En het waslabel dat aan mijn rokje hangt bevestigt dit!

Wat mag je niet doen met je nepleren rokje?

Wel wordt geadviseerd om het niet op te hoge temperaturen te wassen. Niet heter dan 30 graden en hangend aan de lucht laten drogen. Wat mag je er niet mee doen?

  • Bleken
  • Drogen in droger
  • Strijken
  • Chemisch reinigen

Best wel een opluchting voor mij dat ik dat rokje gewoon in de wasmachine kan stoppen. Ik houd er helemaal niet van om dingen op de hand te wassen en duur te laten reinigen bij de stomerij.

Check altijd het waslabel

Het onderzoekje dat ik heb gedaan is gebaseerd op mijn eigen rokje. Wil jij echt zeker weten hoe je jouw nepleren broek, jasje of rokje moet wassen? Dik kans dat het op dezelfde manier gaat als met mijn rokje. Maar check altijd voor de zekerheid het waslabel.

Dit betekenen de symbolen op het waslabel

We zijn trouwens heel benieuwd naar jouw ervaringen met het wassen van nepleer. Doe jij het op dezelfde wijze zoals ik hierboven heb beschreven? En ging dat altijd goed of doe je het anders? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Inmiddels heb ik het rokje een paar keer gewassen het het ziet er nog steeds mooi uit :-).

Foto boven dit artikel is van de website van Vila waar ik mijn rokje heb gekocht!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Univers Corset -

Top j’aime beaucoup egalement le srobe style corset

Madame Vintage -

super j’aime cette robe

Joris -

Het antwoord op de vraag is dus eigenlijk “check het waslabel”. Dat geldt voor alle materialen.

sandra -

Hoi Marielle, heb je het rokje al een keer gewassen? Mogelijk zijn de kreukels na het wassen weg. Laat je ons weten of dat is gelukt?

Marielle -

Dit rokje heb ik net binnen en vroeg me af hoe je hier de kreuken/vouwen uit krijgt. Enig idee?

Reageer ook