fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een avocado wassen? Dit is de reden om het wel te doen!

avocado wassen

Super gezond, super makkelijk! Dat is het beeld dat ik van een avocado heb. Meestal snijd ik ‘m open, haal de pit er uit en lepel in een keer het vruchtvlees uit de schil. Ik leg het vruchtvlees op een bordje en snijd het dan in plakjes of kleine stukjes. Lekker voor op de sla, over mijn hamburger of als ingrediënt van guacamole.  Maar een avocado wassen? Dat deed ik eigenlijk nooit. 

Salmonella en listeria aan de buitenkant van de avocado

Zojuist las ik echter een berichtje waar ik flink verbaasd over was. Namelijk dat een avocado wassen verstandig is voordat je ‘m gaat schillen. Hoezo dat dan?  Uit onderzoek van de Amerikaanse FDA (The Food and Drug Administration) blijkt dat de schil bacteriën kan bevatten die tijdens het snijden in de vrucht kunnen belanden. Het zou hier om salmonella en listeria gaan.

Goed schrobben

De bacteriën kunnen op het vruchtvlees gaan zitten als je met je mes door de schil heen snijdt. Nou, hier zou ik zelf nooit opgekomen zijn. Je kunt de kans op besmetting met listeria en salmonella verkleinen door de schil van de avocado met water en een borsteltje te schrobben.

Een avocado wassen! Ga jij het doen?

Nou, we zijn weer een inzicht rijker. Toevallig staat er bij mij vanavond geen avocado op het programma, maar als dat wel zo zou zijn geweest dan was ik zeker aan het schrobben geslagen. Met water. En jij? Ga jij dat in het vervolg doen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: Margriet.nl

Foto door Ivan Samkov via Pexels

Hoeveel avocado mag je maximaal per dag eten?

hoeveel avocado maximaal

Avocado: je kunt mij er voor wakker maken! Een goed rijpe en romige avocado is bijna overal heel erg lekker bij. Zo smeer ik het regelmatig op mijn geroosterde broodje, gooi ik het door een salade of maak er guacemole van. En ik ben niet de enige die dol op de vrucht is! Jaarlijks happen de Nederlanders vele tientallen miljoenen avocado’s weg en zijn er zelfs echte avocado restaurants. Maar hoeveel avocado mag je maximaal per dag eten? En wat gebeurt er met je als je meer dan dat eet?

Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Het gaat al zo lang goed, dat ik het risico blijf nemen.

Reageer ook