fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is reiki en wat zou het voor je kunnen betekenen?

Wat is reiki en wat zou het voor je kunnen betekenen?

In een wereld waarin iedereen druk is en stress en spanning steeds meer de overhand krijgen, is het des te belangrijker om zo nu en dan je rust te vinden. Je kunt niet altijd maar ‘aan staan’ zullen we maar zeggen. Jezelf zo gezond mogelijk houden, zowel lichamelijk als mentaal is ontzettend belangrijk, maar hoe pak je dat aan? Af en toe een bezoekje aan de sauna? Iedere avond jezelf ‘verplichten’ om op tijd naar bed te gaan met een goed boek? Of toch iets meer diepgang te zoeken door bijvoorbeeld regelmatig een reiki behandeling uit te laten voeren. Over dit laatste wil ik het graag hebben in dit artikel. Wat is reiki en wat zou het voor je kunnen betekenen? Lees je mee?

Wat is reiki?

Reiki is een van origine Japanse energie- en helings-methode, welke gericht is op het herstellen van de balans in het lichaam en het bevorderen van ontspanning en genezing. Het wordt onder andere vaak ingezet om pijnklachten te bestrijden, te ondersteunen bij een burn out of een trauma en om mensen lekkerder in hun vel te laten zitten. Reiki is afgeleid van de Japanse woorden “rei” en “ki”, die respectievelijk “universele” en “levensenergie” betekenen. Het is gebaseerd op het concept dat er een universele levensenergie is die door alle levende wezens stroomt. Volgens de principes van Reiki kan deze levensenergie geblokkeerd of uit balans raken, wat kan leiden tot fysieke, emotionele of mentale klachten. Het doel van Reiki is om deze energie weer vrij te laten stromen, zodat het lichaam zichzelf kan genezen en in balans kan komen.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Bij een Reiki-sessie (heling) wordt de beoefenaar (Reiki Meester, of iemand met Reiki 1 of Reiki 2) als kanaal gebruikt voor de universele energie. De ontvanger, ook wel de “cliënt” genoemd, ligt gekleed op een tafel of zit op een stoel, terwijl de Reiki-meester zijn of haar handen op verschillende posities op of boven het lichaam van de cliënt plaatst. De energie stroomt dan door de handen van de beoefenaar naar de cliënt.

Indien de beoefenaar zichzelf Reiki Meester mag noemen, dan is deze bevoegd om ook Reiki cursussen te geven aan anderen. Zoals Lenie van Plus voor Jou bijvoorbeeld. Zij geeft daarnaast behandelingen op therapeutische basis in haar eigen praktijk.

AromaTouch® Technique

De AromaTouch massage biedt een ontspannende ervaring voor zowel lichaam als geest. Deze betoverend geurende massage maakt gebruik van maar liefst 8 verschillende essentiële oliën en werkt als een ‘reset’ voor het lichaam. In 4 stappen worden de 8 essentiële oliën gebruikt. Ze worden op een specifieke volgorde en met een specifieke techniek aangebracht. De oliën worden aangebracht op de rug en voeten.

De AromaTouch® massage staat vooral bekend om haar helende eigenschappen, naast de diepe ontspanning die het biedt.  Deze massagetechniek is geschikt voor iedereen, inclusief mensen met een jonge, gevoelige of rijpere huid. Daarom kan iedereen volop genieten van de helende werking van deze ontspannende massage. Je komt tot rust, voelt meer verbinding met je lichaam en laat de drukte van het dagelijks leven even achter je.

Wat is reiki en wat zou het voor je kunnen betekenen?

Wat kan Reiki voor je betekenen?

Allereerst wordt Reiki vaak gebruikt als een middel om diepe ontspanning te bevorderen. Het kan helpen om stress en spanning los te laten, waardoor je je rustiger en kalmer voelt. Reiki kan ook het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen versterken. Door de blokkades in de energiestroom op te heffen, kan Reiki het helingsproces ondersteunen en de algehele gezondheid en vitaliteit helpen verbeteren. Op mentaal niveau kan Reiki helpen bij het verminderen van angst en depressie en het bevorderen van helder denken.

Naast het bevorderen van ontspanning en genezing, kan Reiki ook spirituele groei en bewustwording bevorderen. Het kan helpen om een diepere verbinding met jezelf en anderen te ervaren, evenals een gevoel van zingeving en innerlijke vrede. Reiki wordt vaak beschouwd als een holistische benadering van gezondheid, waarbij het niet alleen gericht is op het behandelen van symptomen, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken zoals onbalans.

Meer informatie kun je vinden op: https://plusvoorjou.nl/reiki-behandeling/

Het is belangrijk om te zeggen dat Reiki geen vervanging is voor medische behandeling. Het kan echter wel een waardevolle aanvulling zijn op de geneeskunde en therapeutische benaderingen.

Heb jij wel eens een Reiki behandeling gehad? Zo ja, hoe was deze ervaring? We lezen het graag in de comments!

Uitgelichte afbeelding: Andrea Piacquadio – Pexels
Afbeelding lopende tekst: Plus Voor Jou

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook