fb
Damespraatjes Damespraatjes

9 dingen die je kunt doen als je alleen bent op vrijdagavond

Zelf ben ik de hele week hartstikke druk en dan kan ik echt uitkijken naar mijn eerste vrije avond van de week. Gezellig natuurlijk om die met één van mijn vrienden of gezinsleden door te brengen, maar soms is het niet anders en ben ik (heerlijk!) even alleen. Alle tijd dus om alles te doen wat ik fijn vind!

1. Alleen naar de film. Een collegaatje van me vertelde dat ze deze week voor het eerst in haar eentje naar de film is geweest. Heerlijk vond ze het. Echt aandacht voor de film zelf en geen vrienden die zich storen aan jouw gekraak en gesmak als je je popcorn naar binnen werkt. Zelf ben ik nog nooit alleen naar de bios geweest, maar het staat beslist op mijn to-do-list.

2. Hard meezingen met je favoriete Talentenshow. Als ik een avondje met mijn gezin thuis ben en bijvoorbeeld naar The Voice kijk, dan wordt er niet gepraat tijdens de optredens. Wij (als de échte experts) moeten natuurlijk wel kunnen beoordelen of een kandidaat het verdient om door te gaan naar de volgende ronde. Meezingen mag dan dus ook niet. Maar als ik alleen thuis ben, dan zing ik lekker hard mee. Ik maak er eigenlijk een soort Karaoke avondje van :).

Lees ook: Het stoere verhaal van Femke

3. Lekker lezen. Als je alleen thuis bent is het heerlijk stil in huis. Kaarsjes aan, een goed glas wijn erbij en met het boek van je favoriete schrijver. Hoe fijn is dat!

4. Een taart bakken waar je het hele weekend van kunt eten. Na je avondje alleen is het natuurlijk fijn om de volgende dag weer met anderen te zijn. Een stukje zelfgemaakte ROLO-cheesecake gaat er dan wel in.

5. Een beauty/wellnessavondje. Maak van je eigen badkamer een wellnesscenter en ga lekker los met maskertjes, scrubs, wisselbaden, uitproberen van nieuwe make-ups etcetera. Aan het eind van de avond een nieuw nagellakje, waar je de rest van het weekend lol van hebt.

6. Een mega Netflix-avond. Omdat het kan! Vijf afleveringen bekijken mét een hele grote bak popcorn voor jezelf. Liefst in jogging-pak en dikke wollen sokken. Oef, dat zou ik zelf iedere avond wel willen doen.

7. Whatsappen met al je goede vrienden. Begin je het alleen zijn een beetje zat te worden, dan wordt het tijd om vast wat afspraken te maken voor de rest van het weekend. Of gewoon leuk om even een berichtje te sturen naar je beste vrienden. Pak je lijst met vrienden erbij en laat ze weten dat je ze heel lief vindt.

8. Een lijstje maken van alles wat je ooit in je eentje wilt doen? Heb je het leuk met jezelf, dan heb je het ongetwijfeld ook heel leuk met anderen. Dat straal je dan op een bepaalde manier uit. Maak een lijstje van dingen die je graag in je eentje zou willen ondernemen. Ik heb nu een aantal keren een grote solo-fietstocht gemaakt, onder andere naar Marseille, Salzburg en Parijs. Tijdens mijn tochten kwam ik er vooral achter hoe leuk ik het in mijn eentje kan hebben en dat geeft me zo’n goed gevoel. Terwijl ik heel erg ben gesteld op mijn vrienden en familie, geeft het me een vrij gevoel om blij met mezelf te zijn. Dingen die je op je lijstje zou kunnen zetten: een avondje alleen uiteten, alleen naar de kroeg, alleen op vakantie of een weekendje-weg.

vrouw-racefiets-C

9. Sweet memories. Het leven gaat zo snel, je weken racen voorbij en voor je het weet is er weer een nieuwe vrijdagavond aangebroken. Sta jij nog wel stil bij alle leuke en minder leuke dingen die in je leven gebeuren? Goed om hier af en toe bij stil te staan. Heb je nog oude fotoboeken liggen? Blader die dan weer eens door. Maar ook de foto’s die je de afgelopen maanden hebt gemaakt kun je weer even bekijken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook