fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hemels recept: ROLO Cheesecake

Toen ik in Amerika woonde ging ik altijd graag naar de Cheesecake Factory. Kennen jullie dat? Het is een restaurant waar ze naast heerlijke lunch- en dinergerechten ook extreem veel verschillende soorten cheesecakes verkopen. Mijn favoriete cheesecake was er een met chocolade en karamel… Daar kon ik eindeloos van blijven genieten! Omdat ik soms stiekem terugverlang naar die heerlijke taart, maak ik nu ook graag thuis cheesecake. Eén van mijn lievelingsrecepten is een cheesecake met ROLO. 

Ik vind ROLO echt een geweldig chocolaatje. Als ik een rolletje koop, gaat hij eigenlijk altijd binnen een uur op. Vandaag gebruik ik de ROLO op de cheesecake en dat is ook echt jummie. Ik presenteer u: de lekkerste cheesecake ter wereld. En ja, hij is lekkerder dan die van de Cheesecake Factory.

Ingrediënten

  • 200 gram Bastogne koeken
  • 50 gram boter
  • 600 gram Monchou
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 175 gram suiker
  • Snufje zout
  • Karamel- en chocoladesaus
  • 5 rolletjes ROLO

cheesecake

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 120 graden

2. Verkruimel in een keukenmachine de koekjes en smelt de boter. Meng de boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.

3. Doe de monchou, creme fraiche, eieren, bloem, suiker en een snufje zout in een beslagkom en mix tot een gladde massa. Verdeel dit over de koekbodem.

4. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar. Laat even afkoelen en zet daarna 4 uur in de ijskast.

5. Versier de taart met de chocoladesaus, karamelsaus en de ROLO.

Enne… Bedenk je goed wat je met je laatste rolo doet!

Eet smakelijk!

cheesecake

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

sandra -

In het recept hierboven staat dat je 50 gram boter nodig hebt.

Rosanne -

Vraagje: er staat verkruimel de koek en smelt de boter. Maar er staat nergens hoeveel boter je nodig hebt…

Reageer ook