Damespraatjes Damespraatjes

Zoon van Marlot bedriegt zijn zwangere vriendin: “Moet ik het tegen haar zeggen of steun ik mijn zoon?”

Marlot ging door het dak van vreugde toen ze hoorde dat haar zoon Wout en zijn vriendin Kelly in verwachting waren. “Als moeder droom je er natuurlijk altijd van om oma te worden. En dan is de vriendin van je zoon ook nog eens een super tof meisje! Ik was in extase en dat maakt de ontdekking die ik vorige week deed alleen maar pijnlijker… Ik ben er namelijk achter gekomen dat Wout zijn zwangere vriendin Kelly bedriegt.”

Zware zwangerschap

Kelly is op het moment 30 weken zwanger van een jongetje. “Ze hebben hun hele appartement baby-proof gemaakt en over een paar weken gaat Kelly lekker met verlof. Dat verdient ze wel, want haar zwangerschap was niet makkelijk. Zo was Kelly in het begin extreem misselijk en had de verloskundige bij de 20 weken echo het vermoeden dat het kindje mogelijk een hartafwijking had.” Gelukkig bleek uit vervolgonderzoek dat het hartje in orde was, maar nét toen Kelly eindelijk van haar zwangerschap dacht te kunnen genieten, kreeg ze last van bekkeninstabiliteit. “Heel zielig, ze heeft zo veel pijn. Naar haar werk gaat ze nog wel, maar verder zit ze vooral thuis.”

Moeite met zwangere vriendin

Ook Wout had het moeilijk met de zware zwangerschap van Kelly. “Vaak belt hij mij om even zijn hart te luchten. Kelly voelt zich niet lekker, is super hormonaal en huilt veel. ‘Soms herken ik haar gewoon niet meer’, zegt hij dan aan te telefoon. Ik vertel hem dat het tijdelijk is en dat dingen heus wel weer beter worden. Maar die boodschap lijkt niet helemaal binnen te komen; Wout ontvlucht regelmatig het huis.”

Zwangere vriendin bedriegen

Zeker twee avonden per week is Wout bij zijn vrienden te vinden. “Althans, dat zegt hij tegen Kelly en mij. Toen ik vorige week laat een rondje aan het hardlopen was, zag ik hem uit het huis van een andere vrouw komen. Innig zoenden ze elkaar en ik hoorde hem ‘tot morgen lieverd’ zeggen toen hij wegfietste. Mijn zoon bedriegt zijn zwangere vriendin… Ik kan het niet geloven. Hij heeft mij niet gezien en ik bleef in shock achter.”

Lees ook: Meisjes geboren in 2003 ontvangen brief militaire dienstplicht

Wat moet ik doen?

Marlot weet niet wat ze moet doen en is ten einde raad. “Vertel ik het tegen die arme Kelly, met het risico dat ze hem op straat zet en mijn kleinzoon in een gebroken gezin opgroeit? Zeg ik tegen Wout dat hij de affaire moet afkappen en er voor zijn gezin moet zijn? Of moet ik me er gewoon helemaal niet mee bemoeien? Ik wil gewoon het beste voor dat jonge gezin en dan is het zo pijnlijk om te zien dat je eigen zoon zo wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid.”

Marlot is opzoek naar advies van de lezeressen van Damespraatjes. Wat moet zijn doen nu haar zoon zijn zwangere vriendin bedriegt? Wil jij haar op respectvolle wijze van jouw mening voorzien? Dan kan dat in de reacties. 


5 reacties

Sabine -

Waarom het gesprek aangaan met je zoon? Waarom niet met de moeder van je kleinkind? Het allermooiste zou natuurlijk zijn als je hen in een gezamenlijk gesprek zou kunnen laten weten hoe de situatie werkelijk is. Geef aan wat er speelt, en laat hen dan samen. Dan kunnen ze zonder inmenging met elkaar praten. Mocht dat lastig blijken te zijn dan kun je hen natuurlijk altijd hulp aanbieden van een onafhankelijk persoon, therapeut, of waar ze eventueel behoefte aan hebben. Ik wens je wijsheid, en duim voor je.

Gabriella -

Ga met je zoon in gesprek. Vertel hem wat je hebt gezien en dat je bent geschokken. Vraag naar zijn intenties. Wat wil hij met deze affaire? Kom erachter hou hij zich voelt en hoe hij denkt. Vanuit daar kan je in gesprek gaan over de situatie en de toekomst van zijn gezin. Leg hem ook voor dat hij of het moet verbeken of dat hij het moet vertellen aan zijn vriendin.

Julia coaching -

Ik zou met mijn zoon in gesprek gaan en hem bewust maken wat voor gevolgen zijn actie heeft. En of hij daar zich van bewust is. En of dit dan ook is wat hij wilt. Hoe hij zich zou voelen als hij in de plaats van Kelly had gezeten, hoe dat voor hem zou voelen. En zelf zou ik nooit naar Kelly gaan om dit te zeggen daar bereik je niks positiefs mee. Je vertrouwen met je zoon wordt beschadigd en Het vertrouwen van Kelly met Wout ook. Zeker nu er een komst is van een klein kindje zou ik me daar niet in wroeten.
Sterkte met alles lijkt me vreselijk voor een moeder.

Heidie -

Zeker het gesprek aangaan met je zoon. Dit kan echt niet. Hij moet het maar eerlijk zelf opbiechten bij zijn vriendin en het is aan haar wat de consequenties zijn dan.
Ook al gaan ze uit elkaar, je kunt toch de moeder van je kleinkind helpen en een oma zijn. Maar misschien kan ze hem wel vergeven, je weet het niet.
En sterkte, het zal voor jou ook een hele teleurstelling zijn, zo voed je je kinderen niet op met zo’n instelling.

Fenna -

Ik zou eerst een gesprek aan gaan met je zoon en hem de kans geven te stoppen en het zijn vriendin te vertellen. Als hij dit niet wil, zou ik het zelf vertellen. Beter een gebroken gezin dan een liegend gezin, een bedreigende papa is ook geen goede basis.

Reageer ook