Mieke haar man blijft altijd tot laat op de bank zitten: “Ik zou wel weer eens tegelijk naar boven willen gaan”

Stellen die in een vergelijkbaar ritme leven blijven samen, las ik ooit ergens. Of dat waar is weet ik niet, maar uit ervaring weet ik wel dat het gezellig is om ongeveer op dezelfde tijden te gaan slapen en op te staan als mijn man. Zo kunnen we nog lekker de dag nabespreken in bed en drinken we in de ochtend een kop koffie samen. Kleine dingen die ik waardeer in onze relatie. 

Toch loopt het niet altijd zo. Soms moet ik veel eerder op of wil Ward ’s avonds nog een film afkijken. Dan komt het weleens voor dat we op andere momenten gaan slapen of opstaan. Voor ons is dat geen probleem, maar ik ken veel vrouwen bij wie dit vaak gebeurt en die dit dan wél een probleem gaan vinden. Zo ook de 45-jarige Mieke, die eigenlijk elke avond alleen naar boven gaat.

Alleen naar bed

“Mats en ik hebben een fijn huwelijk, laat ik dat voorop stellen”, begint Mieke haar verhaal. “Toch is er iets waar ik mij de laatste jaren groen en geel aan erger; hij zit elke avond tot laat op de bank televisie te kijken.” Mieke heeft een drukke baan en moet daarom op tijd naar bed. “Voor mij gaat de wekker elke ochtend om 6 uur, tot 2 uur televisie kijken zit er voor mij niet in dus.” Mats werkt avonddiensten en begint pas later aan zijn werkdag en is ’s avonds pas laat thuis. “Hierdoor eten we doordeweeks geen maaltijd samen, aangezien Mats pas rond elf uur binnenkomt. Ik ga dan al bijna naar bed.”

Vroeger beter

Mieke heeft het gevoel dat zij en Mats door hun afwijkende ritmes steeds verder bij elkaar vandaan komen te staan. “Niet letterlijk natuurlijk, maar mentaal wel. Vroeger werkte Mats ook al laat, maar dan probeerden we er samen toch het beste van te maken. Hij ging dan al vroeg met mij mee naar boven bijvoorbeeld. We hadden dan seks, knuffelden of praatten nog wat. Als ik dan sliep ging hij naar beneden. Toen was ik ook eerder geneigd om soms wat langer op te blijven, zodat we nog wat tijd samen hadden. Dat werd in de loop van de jaren langzaam steeds minder, tot het punt dat we dus nooit meer tegelijk naar boven gaan.”

Geen seks meer

Doordat Mats en Mieke elkaar zelden treffen in bed, heeft hun seksleven tot een nulpunt bereikt. “We doen het echt helemaal nooit meer. Nou snap ik dat het minder wordt als je dertien jaar getrouwd bent, maar van vriendinnen hoor ik dat zij het in ieder geval nog één keer per maand doen. Maar goed, die hebben dan ook een man om het mee te doen naast zich liggen!”

Wel prima

Mieke heeft het al vaak met Mats geprobeerd te bespreken, maar hij ziet het probleem niet zo. “Hij vindt het helemaal prima zo. Het lijkt hem vrij weinig te interesseren dat we weinig écht contact hebben met elkaar. ‘In de weekenden zijn we toch samen?’ zegt hij dan. Maar ook dan ondernemen we veel los van elkaar. Vind ik niet erg, maar ik wil ook momenten samen en die zijn er nu niet.”

Op respectvolle wijze meepraten over het verhaal van Mieke? Of Mieke van advies voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel!

Foto door Artem Podrez via Pexels

Volg jij ons al op Instagram? Daar delen wij veel gezelligheid van achter de schermen van Damespraatjes!

4 reacties

Ien, -

Bij ons is het andersom ik kijk vaak nog naar de televisie, mijn man gaat al naar bed. Wanneer ik vroeger naar bed ga, lig ik echt naar het plafond te staren. Dan ga ik er uiteindelijk maar uit. Boek lezen ofzo, en een half uur of uur later weer in. Dan val ik als een blok in slaap.
Wanneer ik samen met mijn man naar bed ga, zou hij wel iedere dag sex willen, dat hoeft van mij echt niet. Dus voor mij geen probleem dat ik later mijn bed in duik.

Jeanette -

Je kunt hem ook eens op de bank verleiden… 😁

Kim de Jongh -

Helaas is dit voor mij ook herkenbaar. Waarom hoor ik nooit dat vrouwen later naar bed gaan maar altijd mannen? Bij mij is het pas veranderd sinds we zijn gaan samenwonen. We zijn nu 8 jaar samen. Hiervoor had ik een lange relatie die eindige met Vreemdgaan en dus ook met later naar bed gaan (kon hij nog even met zijn andere vriendin appen kwam ik achter). Ik ben hierdoor nu bestwel op mijn hoede. Want waarom moet dat dan iedere dag? Daarnaast ben ik nog best jong en kan ik genoeg mannen vinden die mij wel aandacht geven in bed. Ik mis dat echt en vind dat intiem zijn veel toevoegt als hard werkende vrouw die zelfstandig is. Dus ik ga steeds meer denken; Wat heb ik hier aan?

Lies -

Hallo beste Mieke
Ik zit al jaren met hetzelfde probleem bespreekbaar is dat niet met mijn man wij zijn dit jaar 50 jaar getrouwd ,en zeker mis ik dat ook ik wil geen ruzie maken want verder heb ik een super lieve man ,soms denk ik is het dat nu ,Maar dan denk ik ook ik wil met niemand ruilen ,want wat zou het bij een ander zijn . Gefeliciteerd

Reageer ook