fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zoon van Marlot bedriegt zijn zwangere vriendin: “Moet ik het tegen haar zeggen of steun ik mijn zoon?”

Marlot ging door het dak van vreugde toen ze hoorde dat haar zoon Wout en zijn vriendin Kelly in verwachting waren. “Als moeder droom je er natuurlijk altijd van om oma te worden. En dan is de vriendin van je zoon ook nog eens een super tof meisje! Ik was in extase en dat maakt de ontdekking die ik onlangs deed alleen maar pijnlijker… Ik ben er namelijk achter gekomen dat Wout zijn zwangere vriendin Kelly bedriegt.”

Zware zwangerschap

Kelly is op het moment 30 weken zwanger van een jongetje. “Ze hebben hun hele appartement baby-proof gemaakt en over een paar weken gaat Kelly lekker met verlof. Dat verdient ze wel, want haar zwangerschap was niet makkelijk. Zo was Kelly in het begin extreem misselijk en had de verloskundige bij de 20 weken echo het vermoeden dat het kindje mogelijk een hartafwijking had.” Gelukkig bleek uit vervolgonderzoek dat het hartje in orde was, maar nét toen Kelly eindelijk van haar zwangerschap dacht te kunnen genieten, kreeg ze last van bekkeninstabiliteit. “Heel zielig, ze heeft zo veel pijn. Naar haar werk gaat ze nog wel, maar verder zit ze vooral thuis.”

Moeite met zwangere vriendin

Ook Wout had het moeilijk met de zware zwangerschap van Kelly. “Vaak belt hij mij om even zijn hart te luchten. Kelly voelt zich niet lekker, is super hormonaal en huilt veel. ‘Soms herken ik haar gewoon niet meer’, zegt hij dan aan te telefoon. Ik vertel hem dat het tijdelijk is en dat dingen heus wel weer beter worden. Maar die boodschap lijkt niet helemaal binnen te komen; Wout ontvlucht regelmatig het huis.”

Zwangere vriendin bedriegen

Zeker twee avonden per week is Wout bij zijn vrienden te vinden. “Althans, dat zegt hij tegen Kelly en mij. Toen ik vorige week laat een rondje aan het hardlopen was, zag ik hem uit het huis van een andere vrouw komen. Innig zoenden ze elkaar en ik hoorde hem ’tot morgen lieverd’ zeggen toen hij wegfietste. Mijn zoon bedriegt zijn zwangere vriendin… Ik kan het niet geloven. Hij heeft mij niet gezien en ik bleef in shock achter.”

Wat moet ik doen?

Marlot weet niet wat ze moet doen en is ten einde raad. “Vertel ik het tegen die arme Kelly, met het risico dat ze hem op straat zet en mijn kleinzoon in een gebroken gezin opgroeit? Zeg ik tegen Wout dat hij de affaire moet afkappen en er voor zijn gezin moet zijn? Of moet ik me er gewoon helemaal niet mee bemoeien? Ik wil gewoon het beste voor dat jonge gezin en dan is het zo pijnlijk om te zien dat je eigen zoon zo wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid.”

Marlot is opzoek naar advies van de lezeressen van Damespraatjes. Wat moet zijn doen nu haar zoon zijn zwangere vriendin bedriegt? Wil jij haar op respectvolle wijze van jouw mening voorzien? Dan kan dat in de reacties. 

19 reacties

Fenny -

Vertellen en er over spreken , vraag me af of zijn vriendin het wel weer dat hij vader wordt ?
Dat zijn dan twee vrouwen die hij bedriegt en is hij überhaupt wel te vertrouwen ?

Angela -

Bespreek t met je zoon, maar niet te lang wachten, anders krijg je hetzelfde als bij Waylon en Bibi….zij kon door de stress niet van de baby genieten, en dan is t kind de dupe…

Emma -

Serieus?Wordt het een beetje spannend of moeilijk dan moet hij zijn gerief elders zoeken?Spreek die pannenkoek aan op zijn verantwoordelijkheden.Pffft,tegenwoordig wil niemand ergens meer voor vechten of moeite die …..

Chantal -

Horen-zien en zwijgen!

Het zijn geen kinderen en je wsit het toevallig omdat je het zag. Hij heeft het jiu niet verteld dus mijn naam is haas en miss hien doet zij ook wel hetzelfde. Het zijn volwassen mensen en ze komen erzelf wel achter. Het bemoederde gedeelte hoeft niet meer, maar praat aktijd in wijsheid zidat hij ook niet weet dat jij het weer . Dat als je ergens mee zit het met elkaar hoort op te lossen als man en vrouw .

jolande -

Wie zwijgt stemt toe. En al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
Dus hoe zou jij het vinden als je er achter komt dat je schoonmoeder het al die tijd heeft geweten?
Dus zoonlief aanspreken dat hij het moet opbiechten en dat jij het anders doet. Je vind je schoondochter schijnbaar toch niet zo leuk want anders zou je haar niet met zo’n smerige ontrouwe hond van een zoon opzadelen.

Iris -

Gewoon je mond houden. Je er niet mee bemoeien. Je zoon is volwassen, en mag zijn eigen keuzes maken. Hij is zelf verantwoordelijk voor zijn relatie met zijn vriendin. Hoogst irritant, dat mensen altijd maar denken dat ze het recht hebben om over anderman’ s keuzes in het leven een oordeel mogen vellen.

Rieneke -

Gewoon zeggen tegen je zoon dat je hem wilt spreken onder 4 ogen.Vertel hem dat hij volwassen is en dat jij dus niet met zijn relatie wilt bemoeien maar dat hij wel verantwoordelijkheid heeft over de baby en jij hoe dan ook de oma blijft. Dat je hoopt dat hij een verstandige keuze maakt. Dat je bedrog heel erg vindt en helaas ongevraagd werd geconfronteerd dat hij vreemd gaat. Dat hij 2 weken de tijd krijgt om goed na te denken voor wie hij kiest en niet van 2 walletjes kan eten. Dat je anders na 2 weken zelf zijn vriendin verteld wat je hebt gezien…Daar heeft ze recht op!

Anita -

Ik zou m een draai om zn oren geven en heel boos worden!

Daphne -

Ga een gesprek aan met je zoon. Kan zijn dat zijn vriendin hier van op de hoogte is, dat weet je niet. Maar het is niet aan u om te oordelen of hier iets van te zeggen. Maar je moet het wel uitklaren met je zoon voor het de olifant in de Kamer wordt. Succes

Mila -

Ik zou eerst vragen hoe de avond met vrienden was en vragen wat ze gedaan hebben, als hij niet eerlijk is gewoon vertellen wat je gezien hebt. Hij heeft de keuze om eerlijk te zijn, doet hij dat niet dan is hij zijn vriendin en kind niet waard. Zoiets kun je een (ongeboren)kind niet aan doen en je vriendin ook niet. Dan zijn ze beter af zonder hem.

Mimi -

Ik zou met je zoon in gesprek gaan. Veel bewondering voor de situatie (zware zwangerschap, uit elkaar groeien) tonen en als hij hierop reageert kan je op zijn antwoord ingaan door open vragen te stellen (zonder oordeel of extreme emotie, bijv.: ipv. Erg hè als een man vaak van huis is? Kan je ook vragen: wat vindt jij ervan als een man soms van huis is? En wanneer is het te veel?).
Zonder het direct te vragen, hem wel laten nadenken over de situatie en zijn gedrag. Misschien biecht hij, misschien niet.
Probeer geen oordeel in je vragen te leggen maar vraag naar zijn mening. Als het gesprek bij hem knaagt, komt hij erop terug. Als het bij jou blijft knagen, kan je er zelf op terugkomen op een later moment.
Succes met de hele situatie en ik wens je veel plezier van je kleinzoon.

Petra -

Ik zou helemaal niets zeggen, je zoon is oud en wijs genoeg om zelf zijn leven in te vullen. Waarom moet iedereen altijd hun eigen mening ergens opleggen , ieder mag zijn leven invullen hoe hij of zij dat wilt.

SNne -

Ik zou het benoemen bij je zoon wat je gezien hebt en dat het je kwetst en zijn vriendin ook zou kwetsen. Het is aan hem om het wel of niet te bespreken.

Hinde -

In gesprek met de zoon en vertellen wat je gezien en gehoord hebt. Benoem dat je in een duivels dilemma zit ook tav je schoondochter. Maar dat je bij het uitkomen van zijn ontrouw hem niet kunt helpen, onderdak e.d. Geef grenzen aan. En het verder bij hem laten. Je zoon is volwassen en moet zijn verantwoordelijkheden zelf maken en ondervinden.

Sabine -

Waarom het gesprek aangaan met je zoon? Waarom niet met de moeder van je kleinkind? Het allermooiste zou natuurlijk zijn als je hen in een gezamenlijk gesprek zou kunnen laten weten hoe de situatie werkelijk is. Geef aan wat er speelt, en laat hen dan samen. Dan kunnen ze zonder inmenging met elkaar praten. Mocht dat lastig blijken te zijn dan kun je hen natuurlijk altijd hulp aanbieden van een onafhankelijk persoon, therapeut, of waar ze eventueel behoefte aan hebben. Ik wens je wijsheid, en duim voor je.

Gabriella -

Ga met je zoon in gesprek. Vertel hem wat je hebt gezien en dat je bent geschokken. Vraag naar zijn intenties. Wat wil hij met deze affaire? Kom erachter hou hij zich voelt en hoe hij denkt. Vanuit daar kan je in gesprek gaan over de situatie en de toekomst van zijn gezin. Leg hem ook voor dat hij of het moet verbeken of dat hij het moet vertellen aan zijn vriendin.

Julia coaching -

Ik zou met mijn zoon in gesprek gaan en hem bewust maken wat voor gevolgen zijn actie heeft. En of hij daar zich van bewust is. En of dit dan ook is wat hij wilt. Hoe hij zich zou voelen als hij in de plaats van Kelly had gezeten, hoe dat voor hem zou voelen. En zelf zou ik nooit naar Kelly gaan om dit te zeggen daar bereik je niks positiefs mee. Je vertrouwen met je zoon wordt beschadigd en Het vertrouwen van Kelly met Wout ook. Zeker nu er een komst is van een klein kindje zou ik me daar niet in wroeten.
Sterkte met alles lijkt me vreselijk voor een moeder.

Heidie -

Zeker het gesprek aangaan met je zoon. Dit kan echt niet. Hij moet het maar eerlijk zelf opbiechten bij zijn vriendin en het is aan haar wat de consequenties zijn dan.
Ook al gaan ze uit elkaar, je kunt toch de moeder van je kleinkind helpen en een oma zijn. Maar misschien kan ze hem wel vergeven, je weet het niet.
En sterkte, het zal voor jou ook een hele teleurstelling zijn, zo voed je je kinderen niet op met zo’n instelling.

Fenna -

Ik zou eerst een gesprek aan gaan met je zoon en hem de kans geven te stoppen en het zijn vriendin te vertellen. Als hij dit niet wil, zou ik het zelf vertellen. Beter een gebroken gezin dan een liegend gezin, een bedreigende papa is ook geen goede basis.

Reageer ook