Carmen: ‘Mijn nieuwe vriend moet niks van mijn hondje Pimmetje hebben’

Dolblij is Carmen met haar nieuwe vriend Stefan. Samen met haar hond Pimmetje is ze bij Stefan ingetrokken en alles lijkt perfect. Maar niet helemaal. Want Stefan heeft niks met honden en dus ook niet met het driejarige hondje van Carmen. “Ik ben zo bang dat Steef niet leuk tegen Pimmetje doet terwijl het zo’n schattig hondje is. Soms heb ik het idee dat hij jaloers is op Pim.”

Pimmetje heeft de zon weer laten schijnen in het leven van Carmen. “Toen ik vijf jaar geleden scheidde van mijn tweede man, was ik zo verdrietig. Op het depressieve af. Lou was de liefde van mijn leven maar had aan mij niet genoeg en hield er een vriendinnetje op na. Ik betrapte hem met haar toen ik onverwachts eerder uit mijn werk thuiskwam. De klassieker inderdaad. Lou toonde berouw, beloofde dat het nooit meer zou gebeuren en ik geloofde hem. Hoe dom, want Lou ging gewoon lekker door met haar en zij was niet te beroerd mij te bellen en te vertellen dat Lou niet meer van mij hield.”

Wat een schatje!

In een haast overspannen toestand verliet Carmen het huis en deed er lange tijd over om uit haar dal te kruipen. Na twee jaar kreeg ze van een vriendin Pimmetje, toen nog een puppy. “Het was liefde op het eerste gezicht. Ik was zo blij met Pimmetje, mijn kleine knuffelhondje.” Van het hebben van een hond knapte Carmen zichtbaar op. “Zo’n beestje moet natuurlijk uit en daardoor kwam ik in contact met andere hondenbezitters. Bovendien maak ik dagelijks drie keer een wandeling en ben daardoor al wat kilootjes kwijt. Maar het mooiste van alles is, is dat ik weer liefde voel. Mijn hart zich met liefde vult als ik met Pimmetje ben.”

Niet zo’n dierenvriend

Inmiddels weet Carmen dat niet iedereen gecharmeerd is van honden. “Tijdens de eerste date vertelde ik honderduit over Pimmetje en ik merkte dat Steef niet heel warm liep. Hij zei dat hij niet echt een heel grote dierenvriend was, maar een hekel aan dieren had hij ook niet. De eerste keer dat hij Pimmetje zag, aaide hij hem en hij speelde met hem. We lieten Pimmetje samen uit en Stefan gooide steeds een balletje. Ik was zo blij.” Maar de liefde tussen de Malthezer en Stefan lijkt een beetje bekoeld sinds Carmen en Pimmetje zijn ingetrokken bij Stefan. “Ik had niet gedacht dat ik ooit nog zou samenwonen, maar ik zwichtte voor Stefan. We zijn een perfect stel, houden enorm van elkaar, hebben dezelfde interesses en zijn niet de jongsten meer. Waar moesten we op wachten?”

Steef maakt me gelukkig

Carmen geniet van het samenzijn met Stefan, vindt het heerlijk om ’s ochtends naast hem wakker te worden en samen te ontbijten. “Ik ben echt weer gelukkig. Stefan maakt me gelukkig. Ik heb me niet eerder zo fijn gevoeld bij een man en ik heb best wat vergelijkingsmateriaal :-).. Ik dacht dat ik gelukkig was met Lou maar nu ik met Steef ben zie ik hoe schraal onze relatie eigenlijk was. Mijn vriendinnen zijn ook dol op Stefan en ik vind al zijn vrienden leuk. Het klikt gewoon en mensen om ons heen zien hoe gelukkig we zijn.” Een schaduw over het liefdevolle geluk is dat Stefan toch niet zo heel gelukkig is met de komst van Pimmetje.

Gadver, geen honden in bed

Het begon er al mee dat Pimmetje niet meer bij zijn vrouwtje in bed mocht slapen. “Ja, hoe leg je een hondje dat uit? Stefan wil geen hond in zijn bed. Dat vindt hij vies. Hij is als de dood dat Pimmetje bijvoorbeeld in de poep heeft getrapt en dan op de bank of in bed gaat zitten. Daarvan gruwelt hij. Bovendien vindt Stefan dat je huisdieren niet als mensen moet behandelen.” Dus moet Pimmetje beneden in de keuken de nacht doorbrengen. Slapeloze nachten heeft Carmen ervan. “Ik hoor mijn kleine schatje janken in de keuken. Het liefst wil ik naar hem toe, maar dat doe ik niet, bang dat hij dan helemaal niet meer slaapt als ik weer naar boven ga. Het gepiep gaat door merg en been. Stefan heeft er geen last van, hij slaapt overal doorheen.”

Hij zal hem toch niet slaan?

Carmen merkt dat Stefan steeds onaardiger doet tegen Pimmetje en als hij een drukke dag heeft gehad, reageert hij zich soms af op het hondje. “Hij doet dan heel geïrriteerd en als Pimmetje dan dolblij rondjes draait, schuift Stefan hem met zijn voet aan de kant. Ik zeg hem dan dat Pimmetje gewoon heel blij is om hem weer te zien, dat dat een vet compliment is. Maar het doet Stefan helemaal niks. Ik vind dat zo jammer, want Pimmetje is alles voor mij. Laatst vroeg Stefan hoe oud die hondjes worden en ik kreeg daar zo’n unheimisch gevoel bij. Waarom vraagt hij dat? Pimmetje is nog hartstikke jong en gaat nog wel wat jaartjes mee. Soms ben ik bang dat Stefan Pimmetje een corrigerende tik geeft en dat vind ik een vreselijke gedachte.

Ik laat Pimmetje niet alleen

Misschien draaft ze wel een beetje door, maar wat nou als het niet goed gaat tussen Pimmetje en Stefan? Wat moet Carmen dan doen? “Mijn appartement en spullen heb ik verkocht ik bezit nauwelijks meer iets. En mijn hondenkind doe ik gewoon niet de deur uit, voor niemand niet. Maar ik krijg echt het angstige vermoeden dat het op den duur een probleem gaat worden en dat Stefan het niet meer trekt om met Pimmetje samen te wonen. Ik lig daar echt wakker van.”

Wat denk jij? Denk jij dat Carmen wel eens gelijk kan hebben en haar nieuwe liefde wel van haar maar niet van haar hondje houdt? Wat raad je haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Oleksandr Pidvalnyi via Pexels 

24 reacties

Yda -

Ik zal heel eerlijk zeggen wat ik vind… als iemand niet van dieren houdt is dat in zijn hart niet zo ”n goed mens, maar als iemand ook nog slecht is voor een dier, misschien slaat, opzettelijk verdriet doet of onaardig er tegen is is dat in zijn hart een slecht mens..
Juist hoe iemand doet tegen een wezen dat afhankelijk van je is, zoals kinderen en ook dieren, verraadt zijn ware karakter.
Hij kan nog zo lief en leuk zijn tegen mij, maar ik zal altijd partij trekken voor mijn kinderen en mijn dieren.
Als hij al zo doet tegen je hondje waar jij bij bent, zou ik hem zeker nooit in een ruimte alleen laten met dat arme beestje!
En als dus iemand eigenlijk niet kunt vertrouwen, wat dan overblijft is dan toch schone schijn? Is hij dan echt wel zo gek op jou? Als hij zo doet met en tegen iets waarvan jij zielsveel houdt?
Als hij jou een keer niet meer leuk vindt wat doet hij dan?
Hij kan lekker gaan wieberen!
En een flat of huis en inrichting?
Die zijn nooit belangrijker dan je hond!!!

Annie -

De liefde van een hond is echt en betrouwbaar. Mensen die niet van dieren houden houden ook niet van mensen. Aan u de keuze voor wie je gaat. Gelukkig is mijn man dol op onze Shih tzu en die twee zijn onafscheidbaar. Hij ligt heel de dag in zijn armen en slaapt zelf op zijn hoofd. Van jaloezie is hier gaan sprake.

Annemieke -

Laat nooit je hondje in de steek, hij heeftvje alle liefde gegeven, onvoorwaardelijk, kom zeg, pak je hondje op en weg wezen.

Rieneke -

Je moet praten met je vriend hierover wan dan weet je wat daadwerkelijk in zijn hoofd speelt. Nu is het alleen maar gissen. Wie weet maak jij je zorgen om niets…Natuurlijk zou hij aan de hond moeten wennen.Geef het de tijd. Maak duidelijke afspraken met hem over de hond (waar slapen, wie betaald voer en verzorgd hem.Wat als de hond iets doet wat niet mag). Spreek uit wat je van hem verwacht en accepteer ook sommige dingen zoals de hond niet in bed slapen.
Zoek samen naar een manier waar beiden te vreden bij zijn. Dit lukt alleen om over de hond met hem te communiceren. Als je vriend van je echt houd dan accepteerd hij de hond want die hoort eenmal bij jou.

thea -

mmeid toen je heel erg in de put zat heeft je lieverdje eruit geholpen en die liefde is onvoorwaardelijk, ik heb iemand ook ontmoet die nog nooit zelf hondje had gehad, maar heel erg wennen want ik ben nooit zonder geweest, en nu heb ik er nog 2 want onze boefje heb ik moeten laten inslapen ivm tumor maar ik mis die rakker nog steeds en ga dus ja ook al heb ik er 2 nog 2 schatten van yorkies er 1 bij halen, en dat acepteerd mijn nieuwe man ook want ik had nooit me hondje weg gedaan voor een vent echt niet, van je hondje kan je ten alle tijden op aan en van mensen dus niet, en als ik maar een creep gevoel zou hebben dat hij bozig doet naar me hondjes dan is de eerste klap een daalder waard en kan hij opnieuw een scheiding door staan geloof mij maar, het zijn mijn kinderen en als je kinderen had gehad had hij die ook moeten accepteren, wees wijs en laat je niet intimideren door bang te zijn om alleen te staan want deze stress gaat jou en je harige lieverdje echt problemen geven

Tiny -

Ik heb een beetje een gelijke situatie gehad. Alleen mijn hond (berner) bleef langs mij liggen op de slaap kamer, wel op de grond) uiteindelijk liet hij me kiezen de hond of hem . Ik koos de hond en vertrok. Ps laat hem niet alleen met het hondje van zijn ex vrouw had hij haar hondje laten inslapen omdat hij zei dat hij een kind had gebeten! Pas op pas op

Monique -

Ohh wat erg dat je dit niet doorzag in het begin.Pimmetje is je honden kind hij moet het accepteren.Anders zal ik toch maar alvast gaan kijken voor een andere woning.Blijf alert dit word echt niks.

Marco -

Doe steef de deur uit. En kom bij mij wonen. Ik heb een kat. Hopelijk wordt pimmetje en Mirjam fijne speelmaatjes. En ik ben al 16 jaar alleen. Dus een lieve vrouw die goed is voor haar hond is heb ik ook veel liefde te geven.

Joris -

Ik heb het woord steriel niet in de mond genomen, Jay. Als ik mag kiezen tussen een soortgenoot en een huisdier in bed, dan is de keuze voor mij makkelijk. Zo te lezen ben ik een uitzondering tussen alle met honden-slapers hier. Een hulphond kan ik me nog voorstellen (medische noodzaak), voor de rest is het een keuze. En dat mag gelukkig gewoon. Iedereen blij.

hinke de vries -

weg met die man.

Jana -

Lieve dame, doe aub uw hondje niet weg. Ik vrees ook dat pimmeke geen deugd heeft van het gedrag van uw vriend. En ik ben ervan overtuigd dat mensen die zo met dieren omgaan, niet de beste zijn 😬

Matteke -

Ik treed hier Nina Smekens bij. Ik zou hier eerlijk gezegd ook totaal niet gerust zijn en dat hij Pimmetje inderdaad wel zou kunnen slaan of schoppen. Ik vind zelfs met zijn voet de hond opzij schuiven al een begin daarvan hoor. Ik heb zelf al met Pimmetje te doen eigenlijk, verdorie, zo’n grote liefde tussen jullie, en daar komt dan zo’n creep tussen!! Dat is geen jaloezie meer, dat is pure bezitterigheid en dominantie, wie is hij om te beslissen dat Pimmetje ineens niet meer in de slaapkamer mag zeg? Vies? Ik zou hem ook niet betrouwen met Pimmetje alleen. Ik zou kiezen voor de hond, bij dieren is het pure liefde en bij mannen komt het altijd met regels en verplichtingen en het moet altijd zoals zij het zeggen… waarom eigenlijk? waarom heeft de vrouw ineens niets meer te zeggen? Hij wist dat je een hond had dus hij moet nu niet ineens alle regels naar zijn hand draaien…. Kies voor Pimmetje , altijd !!! Inderdaad, dan misschien beter een LAT-relatie maar ja, dan neem je hem ook mee he als je op bezoek komt. Of inderdaad eens proberen met een mandje op de slaapkamer maar zoals anderen ook zeggen: Pimmetje heeft niet gevraagd voor die vriend en ook niet voor die verhuizing maar wordt enigszins wel “gestraft” zonder dat hij iets verkeerd gedaan heeft. Oppassen met wat je allemaal voor die creep doet want hij begint met een vinger, maar eindigt met je hele arm. Maar kies voor Pimmetje, zonder twijfel !!!

Jay -

Joris je bent zelf een zoogdier en menselijke zoogdieren zijn net zo goed niet steriel. Dat is pas vreemd, die menselijke delusie dat ze schoner zijn dan andere dieren 😂 so funny dat die kleine hersentjes zichzelf zo voor de gek kunnen houden….

Lovely -

Van een hond krijgt ge veel meer liefde.Ik zou mijn hondje ook niet weg doen.De mensen wat voor een dier niet goed kunnen zijn.Zijn ook niet goed voor mensen.En er zijn uitzonderingen he.Maar geloof me die zijn zeldzaam.En als de persoon u graag ziet moet hij de hond erbij nemen en daar ook goed voor zijn.

S -

Zou mijn hondje voor niemand wegdoen, dan maar latten, beestje heeft er niet opgevraagd en niets trouwer dan een hond

Anoniem -

Bij mij gaan altijd mijn honden voor en mijn inmiddels man vond t ook niks in het begin maar na een jaar konden mijn vorige hond en hij niet meer zonder elkaar en nu zelfs 2 honden in huis en Joris jij kan t vies of in jou woorden goor vinden (mijn man had dat 17 jaar geleden ook liever niet) maar ik heb altijd mijn hond en nu honden in bed en t zijn geen kleine hondjes kan ik je verzekeren maar mijn vorige hond en 1 van de 2 die ik nu heb zijn opgeleidde ptts hulphonden die er in mijn geval wel voor zorgen dat ik kan slapen en weinig nachtmerries krijg en anders maakt die mij wakker dus vies of niet soms is t niet anders en na 17 jaar hebben we nog steeds een prima relatie en dan maar vaker t bed verschonen🤷‍♀️

Ann -

Iedereen die me kent,weet dat mijn dieren mijn alles zijn…alsook mijn vriend.
Nu mijn vriend en ik zijn ondertussen 16j samen en hij heeft het niet met dieren,vooral de haren dan…tja probleem denk je dan…
Onze oplossing is dat wij appart wonen,ik mijn dieren,hij zijn haarloos appartement💪🏻🐾❤️

Wilma -

Ik heb altijd een hond in mn leven gehad. Maar toen ik mijn huidige echtgenoot leerde kennen had ik geen hond (overleden, oud) maar gaandeweg mijn huwelijk miste ik een hond enorm en mijn man stemde in. Maar na een jaar dat we ons hondje adopteerde bekende hij wel dat hij daar spijt van had en enorme moeite heeft mn o. a. de haren. Maar ik doe mijn geadopteerde hondje niet weg, ik houd van mijn hond en als mijn man van mij houd moet hij er mee leren leven. Het is geven en nemen in een relatie.

Monique -

Ik zou weer alleen gaan wonen met Pimmetje en een lat relatie met Steef aan gaan. Ziek een leuk huisje. Maar zeker niet Pimmetje weg doen en niet alleen laten met Steef die zou ik niet vertrouwen.

Anja -

Nou ja: je laat dat arme hondje toch niet ineens alleen beneden in de keuken omdat vriendlief dat zo wil? Hondje heeft niet om die vriend of de verhuizing gevraagd!? En wordt nu gedegradeerd tot ’s nachts alleen zijn terwijl hij dat nooit gewend is geweest? Geen wonder dat hij huilt!
Als vriend hem niet in zijn bed wil dan misschien in een eigen mandje op de slaapkamer? Zodat hij niet alleen en ver bij je vandaan is?

Nina smekens -

Ga voor je pimmetje hij verdient jouw liefde en ja ook in bed ik doe dat ook met mijn zivatje en meid maak aub dat je weg bent van die creep dat pimmetje niet kan uiststaan want ja ik heb ook zo stilaan het gevoel dat hij hem wel eens iets zou kunnen aandoen! Kies voor jouw hondenkindje meid das pas ware liefde!!❤️

Elly -

Fuck you barbaar

Loon -

Nou ik heb ook zo’n lief hondje. S’nachts niet in bed meer met nw relatie. Wel in de ochtend. Compromis. In het begin ook veel huilen. Maar hond de deur uit dat nooit en als die man van je houdt dan moet die ook normaal met je hondje omgaan. Anders vent eruit want dan deugt hij niet

Joris -

“Hondenkind”…? Waarom doen hondenbezitters zo raar? Een hond (of welk ander huisdier dan ook) in bed is ook gewoon goor.

Reageer ook