fb
Damespraatjes Damespraatjes

Caro: ‘Ik ga liever niet meer naar feestjes met mijn man’

liever niet meer naar feestjes met mijn man

Ze weet het nog goed: 25 jaar geleden was ze met haar vorige vriend naar een feestje toen ze Jim letterlijk tegen het lijf liep. Op de dansvloer keken ze elkaar diep in de ogen en dansten de rest van de avond samen. Niet leuk voor haar vriend, maar Caro is na al die jaren nog steeds gelukkig met Jim. “Maar naar feestjes gaan met hem vind ik steeds minder leuk.”

Dat de vriendengroepen van Caro en Jim zo naadloos in elkaar schoven, was echt een cadeautje. “Eigenlijk was niemand verbaasd dat mijn vriend en ik uit elkaar gingen. Hoe vaak ik toen niet hoorde: ‘Caar, ik heb nooit begrepen waarom je met hem ging’. Dat weet ik ook niet, maar dat maakt ook niet meer uit. Jim is mijn man, hij hoort bij mij, hij is mijn maatje, mijn allesie en dat nu al een kwart eeuw.” De vrienden van Jim namen Caro gelijk op in de club. “Het zijn gewoon allemaal hartstikke leuke mensen en Jim is dol op mijn vrienden.” Veel vrienden betekent ook veel feestjes en dat is wat Caro soms een beetje nekt.

Hij is net een labrador

Naar een feestje gaan met Jim is ontzettend leuk maar er is één minpuntje: hij wil niet meer mee naar huis. “Jim is een echte gangmaker. Echt zo’n gast die je graag op je feestje erbij hebt. Hij maakt leuke grappen waar iedereen om moet lachen en mensen voelen zich al heel snel thuis bij hem. Andersom vermaakt Jim zich ook opperbest: hij houdt van mensen en is altijd super geïnteresseerd in wat mensen doen en wat ze beweegt. Hij is een echte allemansvriend, of zoals ik soms plagend zeg: Jim is soms een soort labrador: hij is altijd enthousiast en schurkt tegen iedereen aan.”

No worries, het zit goed

Op metoo-achtige praktijken zul je Jim nooit betrappen. “Hij is altijd zeer correct en hij zal nooit flirten met andere vrouwen. Iets dat ik echt heel fijn vind. Ik hoef hem nooit in de gaten te houden of bang te zijn dat hij flirt of erger dat hij het aanlegt met een andere vrouw. We zijn dol op elkaar en hoewel we op feestjes elkaar een tijdje even niet tegenkomen omdat we met anderen kletsen, weten we gewoon: no worries, het zit goed.”

Joh, neem die man mee

Wat minder goed zit, is dat Jim niet naar huis te krijgen is. Hij is een echte plakker die net zo lang blijft zitten tot de gastvrouw en gastheer de boel aan het opruimen zijn. “Zelfs dan heeft-ie niet in de gaten dat het mooi is geweest en dat de party over is. Vaak wordt er dan naar mij gekeken zo van ‘joh, neem die leuke man eens even mee naar huis, we willen zo naar bed’. Echt: we gaan altijd als laatste weg en ik voel me dan telkens een beetje bezwaard en schaam me. Vroeger had ik nergens last van, vond ik het zelfs hilarisch dat Jim en ik overal het licht uit deden. Ik tetterde vrolijk de wijnfles leeg en daarna belde ik met dubbele tong een taxi. Helemaal prima.”

Feestjes duren lang met een colaatje

Maar dat was toen en tegenwoordig kan Caro niet meer zo goed tegen alcohol. “Of dat door mijn leeftijd komt, geen idee, maar na één of twee wijntjes zit ik in te kakken. Vind ik tamelijk ongezellig dus ik houd het tegenwoordig gewoon maar bij een colaatje of water en ben daar helemaal prima mee. Bovendien hoeven we geen dure taxi meer te bestellen omdat ik naar huis kan rijden.” Wat Caro opvalt is dat feestjes best heel lang duren als je geen alcoholische versnaperingen achterover slaat. Dus probeert Caro van te voren afspraken te maken met Jim over hoe laat ze weer naar huis gaan.

“Dat doen we ook, maar als Jim een paar biertjes op heeft, dan vergeet hij dat we een afspraak hadden. Als ik hem dan op zoek en zeg: ‘joh, we gaan zo he?’ dan doet hij net of ik een lastige vlieg ben die maar om zijn hoofd blijf cirkelen. De lol is er voor mij wel een beetje af.”

Wat moet ik nou?

Een vriendin van Caro met wie ze dit besprak raadde haar aan gewoon naar huis te rijden. Maar Caro weet dat ze dan de grootste bonje krijgt. “Hoe moet ik dit aanpakken? Gewoon maar niet meer feestjes gaan. Kan hoor, ik ben degene die de afspraken maakt en de agenda beheert, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn. Moet ik dan afspreken dat ik alleen naar huis ga en Jim maar een taxi moet bellen. Vind ik lastig hoor, want ik ben dol op Jim en zal nooit maar dan nooit bij hem weggaan. Los van de feestjes houd ik verschrikkelijk veel van hem en ik gun hem alles, maar ik wil het liefst gewoon op tijd naar huis.”

Herkenbaar? Ook zo’n feestganger die steevast het licht uitdoet op feestjes? Hoe ga jij ermee om als jij er eigenlijk wel klaar mee bent en naar huis wil? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Britt’s vriend prakte stiekem een abortuspil door haar eten: “Ik wilde de baby houden en hij niet”

vriend gevangenis miskraam

Voor veel stellen is een zwangerschap een mooi en bijzonder moment. Maar wat als het ongepland en ongewenst is? Dan kan dat voor hele moeilijke situaties zorgen. Wanneer beide partners het eens zijn over de vervolgstappen, kunnen ze elkaar steunen in het verwerken van de beslissing. Maar wat als de ene partner een compleet andere wens dan de andere partner heeft? Het gebeurde bij Britt en haar vriend Stan. Britt raakte ongepland zwanger en Stan prakte stiekem een overtijdpil, ook wel een abortuspil genoemd, door haar eten…. verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

De reacties op https://web.archive.org/web/20230924072129/https://damespraatjes.nl/iever-niet-meer-naar-feestjes-met-mijn-man/ waren niet allemaal even denderend, maar om ze nu allemaal weg te gooien is ook zo wat… Heeft Caar al eens de auto terug genomen zonder haar labradoodle?

Reageer ook