fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rianne: ‘Was ik maar nooit vreemdgegaan dan was de liefde van mijn leven bij me gebleven’

vreemdgaan

Spijt kwam nooit in Riannes woordenboek voor. Spijt is wat de geit schijt, vond ze altijd. Na een affaire van drie maanden die is uitgekomen en haar relatie heeft gekost, denkt ze daar wel anders over. “Ik ben er zo ziek van dat Max me niet meer terug wil.”

Rianne en Max waren een onafscheidelijk stel. Waar Max was, was Rianne en andersom. “Wij kunnen het gewoon super goed met elkaar vinden en zijn graag bij elkaar. De buitenwereld vindt daar natuurlijk van alles van. Regelmatig kregen we te horen dat het niet gezond was om alles samen te doen. Bemoei je er niet mee, wij willen dat graag. Pure jaloezie,” denkt Rianne. Aan het sprookje van vijftien jaar is een paar maanden geleden abrupt een eind gekomen; Max woont tijdelijk bij een vriend en Rianne gaat kapot van verdriet en eenzaamheid.

Waarom zou ik vreemdgaan?

“Telkens weer laat ik de film in mijn hoofd afspelen en vraag ik me af waarom ik het deed. Wat bezielde me? Toen ik Max leerde kennen hebben we veel gepraat. Geen onderwerp was taboe. We deelden erotische fantasieën, spraken onze wensen hardop uit en respecteerden elkaar. Een ding stond als een paal boven water: als ik zou vreemdgaan, dan was het over. Zijn vorige vriendin bedroog hem met zijn beste vriend en dat heeft hem zo geraakt. Ik had daar alle begrip voor. Waarom zou je vreemdgaan als je de leukste, liefste en mooiste man aan de haak had geslagen?”

Ik leek wel een puber

Ja, waarom zou je dat doen? Rianne deed het ook. “Ik houd van flirten. Ik vind het heerlijk om een beetje te spelen en te plagen, maar ga niet verder dan dat. Met Max sprak ik af dat zelfs zoenen een no go was. Vond ik wel heel streng, ik vind zoenen niet echt vreemdgaan, maar ik respecteerde het. Een beetje flirten mocht, zoenen en meer niet.” Als Rianne op de sportschool kennismaakt met Ray voelt ze vlinders in haar buik. Verward zwijgt ze en probeert te ontdekken wat ze nou voelt. “Iedere keer als ik Ray zag, leek ik wel een puber. Ik snapte er niks van. Ik wilde dit niet delen met Max omdat ik bang was dat hij gelijk argwaan zou krijgen en dat was onnodig.”

Wilde hij me niet?

Rianne en Ray trainen samen en drinken na afloop steevast een drankje in de sportschool. “Nog steeds zag ik daarin geen kwaad. Sporten met een man en een drankje doen lijkt me heel normaal, toch? Maar de spanning tussen ons werd steeds groter en intenser. Nadat Ray had gevraagd of ik single was en ik ontkende, had hij geen toenadering gezocht. Ik voelde dat ik teleurgesteld was, maar dat ik het ook goed vond zo.” Toch ging het mis een paar maanden geleden. De twee hadden getraind en toen Rianne ontdekte dat haar fietsband lek was, bood Ray een lift naar huis aan. “Leek me wel zo handig, liet ik mijn fiets staan. Die kon ik later wel ophalen.”

Sensuele aanrakingen

In de auto is de spanning om te snijden. “Ik hield het gewoon niet meer en voor ik het wist legde ik mijn hand op Rays bovenbeen en keek hem aan. Hij hield zijn blik op de weg en toen het kon zette hij de auto aan de kant. Ik zoende hem hartstochtelijk. Mijn hart bonkte in mijn keel, de opwinding gierde door mijn lijf.” Het bleef bij die zoen en de week erop trainde Rianne en Ray weer samen. De sfeer was anders, de aanrakingen sensueler. “Ik wist dat ik met vuur speelde en dat ik moest uitkijken. Wilde ik mijn relatie met Max op het spel zetten voor Ray? Nee. Nooit.”

Maar het vlees is zwak en als Ray Rianne uitnodigt voor een drankje bij hem thuis, gaat ze mee. De sterren worden uit de hemel gesekst en Ray blijkt een uitstekende bedpartner. “Ik was nooit eerder zo lekker vastgepakt, hij zoende, masseerde en had me lief.”

Hij is voorgoed vertrokken

Drie maanden lang geniet Rianne intens. Max heeft niks in de gaten en er verandert niets aan hun seksleven. “Soms kwam ik thuis van Ray en dan had Max zin. Ik kon moeilijk zeggen dat ik geen zin had, maar heb het daarmee moeilijk gehad.” De wereld van Rianne stort in als ze haar mobiel op de keukentafel laat liggen en Ray haar een erotisch getint appje stuurt terwijl Max op dat moment de telefoon oppakt om aan haar te geven.

“Ik liep naar hem toe en zag hem verstijven. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Max vloekte, duwde de telefoon in mijn handen en stampte de trap op. Hij maakte me uit voor slet, bitch en heel veel andere dingen en ik zat verslagen op de bank. Kon niet geloven dat dit echt gebeurde. Met een klap sloeg hij de voordeur dicht en vertrok. Uit mijn leven. Voorgoed. Mijn lust heeft me mijn relatie gekost.”

Is emotioneel vreemdgaan erger dan fysiek vreemdgaan?

Hoe kan Rianne het weer goedmaken? Of kan dat volgens jou niet? Wat zou jij doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Nou nou, Petra, wat een grof taalgebruik.

Petra van Dorp -

Damespraatjes recyclet hun verhaaltjes… ik zie alleen maar verhalen staan die ik al veel eerder heb gelezen, waarvan de reacties inderdaad zijn gewist. Maar goed, om antwoord op de vraag ‘Hoe kan Rianne het weer goedmaken’ te geven: Niet. En ik hoop dat Max ver uit de buurt blijft bij die overspelige slet. Totaal geen medelijden met die schijtwijven (of schijtkerels) die met een ander neuken terwijl ze een partner thuis hebben. Als je dan zo nodig geil moet zijn, neem dan ook je verantwoording en heb de ballen om je relatie af te ronden voordat je je kut opentrekt voor een ander. Eigen schuld, dikke bult. Misschien wil Ray je wel.

Joris -

Veel lezers (waaronder ikzelf) deden eerder moeite op dit artikel te reageren, maar die reacties zijn zonder pardon gewist. Voor wie ze toch wil lezen: http://web.archive.org/web/20230323181638/https://damespraatjes.nl/spijt-van-vreemdgaan/

Reageer ook