fb
Damespraatjes Damespraatjes

Man van Marie wil schoonzoon niet in huis: “Het gaat nergens over!”

Als vader kan het best spannend zijn als je dochter thuiskomt met haar eerste vriendje. “Nou, zo ook voor mijn man Arie… Onze studerende dochter is voor het eerst serieus verliefd. Ik heb haar nog nooit zó hoteldebotel gezien en kan dan ook niet wachten om haar nieuwe liefde te ontmoeten. Er is alleen één probleem: Arie wil hem absoluut niet in huis. Als je hoort waarom niet, val je van je stoel van verbazing.”

Vleugels uitslaan

Pleun, de twintigjarige dochter van Marie en Arie, verhuisde vorig jaar naar Amsterdam voor haar studie. “Wij komen zelf uit Rotterdam en hadden natuurlijk het liefst gezien dat ze hier was gaan studeren. Maar ik begrijp heus wel dat ze haar vleugels uit wil slaan en niet bij haar ouders om de hoek wil gaan wonen.”

Enige kind

Arie en Pleun hebben al sinds haar geboorte een hele bijzondere band. “Aanvankelijk wilde Arie graag een zoon. Arie is groot Feyenoord-fan en zag helemaal voor zich hoe hij met zijn zoon naar alle wedstrijden zou gaan. Toen ik beviel van een meisje, moest hij even slikken. Maar vanaf het moment dat hij de kleine Pleun in zijn armen had, was hij verliefd. Ze is ons enige kind en Arie heeft zich altijd heel beschermend opgesteld.”

Samen naar het stadion

Waar Arie eerst hoopte zijn zoon mee te nemen naar Feyenoord, is het uiteindelijk Pleun die naast hem in het station zit. “Ik heb niks met voetbal. Arie en Pleun wel en toen zij nog bij ons woonde keken ze alle thuiswedstrijden in het stadion. Pleun is opgegroeid met Feyenoord en heeft zelf ook jarenlang gevoetbald. Nu ze in Amsterdam studeert is ze daar mee gestopt.”

Ajacied

Toen Pleun een paar weken geleden vertelde dat ze een vriend had, schrok Arie enorm. “Het is haar eerste vriend en zij is en blijft zijn kleine meisje. Zelfs nu ze 20 is, kan Arie maar moeilijk accepteren dat zijn dochter ook oog voor andere mannen krijgt. Maar de échte schrik kreeg hij toen hij hoorde dat haar vriend Vincent niet voor Feyenoord is. Hij komt uit de buurt van Amsterdam en is van huis uit Ajacied.”

Lekker belangrijk

Marie geeft niks om voetbal en het zal haar een worst wezen voor welke voetbalclub haar schoonzoon is. “Lekker belangrijk. Het gaat erom dat hij lief is voor mijn dochter en dat ze het leuk hebben samen. Natuurlijk was het leuk geweest als hij ook voor Feyenoordsupporter was, maar dat is wel het minst belangrijke wat ik zoek in een vriend voor mijn dochter. Hij komt uit een liefdevol gezin en draagt mijn dochter op handen. Wat wil je nog meer?”

Komt er niet in

Arie is echter helemaal niet blij. “Hij wil zijn nieuwe schoonzoon niet ontmoeten. Puur en alleen omdat het een Ajacied is. Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte, maar hij houdt voet bij stuk. Pleun wil hem aankomend weekend mee nemen naar Rotterdam, zodat ze kunnen komen eten. Maar Arie is onverbiddelijk: Vincent komt er niet in.”

Niet de echte reden

Marie vindt het ongelofelijk kinderachtig van haar man. “Ik begrijp het gewoon niet. Vincent is een keurige jongen. Hij studeert geneeskunde en wil kinderarts worden. Alleen omdat hij Ajacied is, is hij voor Arie niet welkom. Ergens geloof ik ook niet helemaal dat dit de echte reden is waarom hij moeite heeft met Vincent. Stiekem denk ik dat Arie het er moeilijk mee heeft dat zijn prinsesje haar eigen leven aan het creëren is. Hij ziet alleen niet in dat hij nog steeds een belangrijk onderdeel van dit leven kan zijn, mits hij zich een beetje meer openstelt. Wat moet ik doen?”

Bovenste afbeelding: Maria Lupan via Unsplash

Lory: ‘Mijn beste vriendin komt opeens met afdankertjes bij mij aanzetten’

afdankertjes

Al jaren zijn Lory en Frans super gelukkig met elkaar, ook al hebben ze het niet breed. Ze hebben een schattig huis in een eenvoudige buurt, Lory werkt parttime en Mats en Lisa van 7 en 9 jaar zijn hun alles. “Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de kinderen elke dag fris gedoucht en in schone kleren naar school gaan. Dat mijn beste vriendin Veronique laatst met een grote zak kleding aankwam, raakte me echt snoeihard… LEES VERDER!

5 reacties

Joris -

Volgens mij speelt het alleen bij het debiele deel van de ‘fans’, MARGREET. In mijn sociale kring zitten supporters van beide clubs en die kunnen gewoon normaal met elkaar omgaan.

Margreet -

Als je het nieuws volgt weet je dat dit speelt, zelfs breder. Een Feyenoorder die geen Amsterdam wil zeggen maar 020. Wil Vincent wel op bezoek komen of is hij wel volwassen? Mijn oplossing, vraag je man die avond op te krassen, het is ook jouw huis en hij kan niet in zijn eentje deze beslissing nemen.

Joris -

Wat een sneuneus ben je dan, zeg. Man man man.

Martine van Os -

Ik las ‘Feyenoord’ en toen wist ik al hoe laat het was. Of hij nu een echte fan is of het als een kapstok gebruikt omdat hij niet aan kan zien dat zijn ‘prinsesje’ op een Ajacied verliefd is geworden, het is uiteraard te triest en te bekrompen voor woorden dat deze man de deur dicht doet voor de vriendin van notabene zijn enige dochter. Met zulke kortzichtige, idiote lui valt niet te praten. Wat je moet doen? Naar Amsterdam gaan om je dochter op te zoeken, en je neemt je man uiteraard niet mee. Vincent niet uitnodigen, je gaat naar hem en je dochter toe. Laat die idiote kerel van je maar lekker in zijn Feyenoord sop gaarkoken en als hij klaagt waarom hij zijn dochter zo weinig ziet, dien jij hem even fijn van repliek. Praten? Hou toch op! Die man kiest er doelbewust voor om dit tussen hem en zijn dochter laten staan, hij is hier de enige die ‘fout’ is. Als dit de band tussen hem en zijn dochter beschadigt, is dat zijn eigen schuld. En dat alleen maar voor een voetbalclub, ga toch weg. Als je zo niet volwassen met elkaar om kan gaan, dan beantwoordt je dat maar met dezelfde kinderachtigheid. Geen woorden, maar daden. De consequenties zijn voor hem.

Fiene -

Oei een echte fan inderdaad! Wel jammer dat hij het tussen hem en zijn dochter laat staan.
Misschien moet ie dochter maar met hem gaan praten en laten zien hoeveel ze om haar vriend geeft. Het zou jammer zijn als het op die manier tussen vader en dochter ook niet goed zou gaan.
Maar het is wel bekend dat de twee (voetbalsupporters) groepen elkaar niet elkaar kunnen uitstaan.

Reageer ook