fb
Damespraatjes Damespraatjes

Carmen: ‘Mijn nieuwe vriend moet niks van mijn hondje Pimmetje hebben’

Dolblij is Carmen met haar nieuwe vriend Stefan. Samen met haar hond Pimmetje is ze bij Stefan ingetrokken en alles lijkt perfect. Maar niet helemaal. Want Stefan heeft niks met honden en dus ook niet met het driejarige hondje van Carmen. “Ik ben zo bang dat Steef niet leuk tegen Pimmetje doet terwijl het zo’n schattig hondje is. Soms heb ik het idee dat hij jaloers is op Pim.”

Pimmetje heeft de zon weer laten schijnen in het leven van Carmen. “Toen ik vijf jaar geleden scheidde van mijn tweede man, was ik zo verdrietig. Op het depressieve af. Lou was de liefde van mijn leven maar had aan mij niet genoeg en hield er een vriendinnetje op na. Ik betrapte hem met haar toen ik onverwachts eerder uit mijn werk thuiskwam. De klassieker inderdaad. Lou toonde berouw, beloofde dat het nooit meer zou gebeuren en ik geloofde hem. Hoe dom, want Lou ging gewoon lekker door met haar en zij was niet te beroerd mij te bellen en te vertellen dat Lou niet meer van mij hield.”

Wat een schatje!

In een haast overspannen toestand verliet Carmen het huis en deed er lange tijd over om uit haar dal te kruipen. Na twee jaar kreeg ze van een vriendin Pimmetje, toen nog een puppy. “Het was liefde op het eerste gezicht. Ik was zo blij met Pimmetje, mijn kleine knuffelhondje.” Van het hebben van een hond knapte Carmen zichtbaar op. “Zo’n beestje moet natuurlijk uit en daardoor kwam ik in contact met andere hondenbezitters. Bovendien maak ik dagelijks drie keer een wandeling en ben daardoor al wat kilootjes kwijt. Maar het mooiste van alles is, is dat ik weer liefde voel. Mijn hart zich met liefde vult als ik met Pimmetje ben.”

Niet zo’n dierenvriend

Inmiddels weet Carmen dat niet iedereen gecharmeerd is van honden. “Tijdens de eerste date vertelde ik honderduit over Pimmetje en ik merkte dat Steef niet heel warm liep. Hij zei dat hij niet echt een heel grote dierenvriend was, maar een hekel aan dieren had hij ook niet. De eerste keer dat hij Pimmetje zag, aaide hij hem en hij speelde met hem. We lieten Pimmetje samen uit en Stefan gooide steeds een balletje. Ik was zo blij.” Maar de liefde tussen de Malthezer en Stefan lijkt een beetje bekoeld sinds Carmen en Pimmetje zijn ingetrokken bij Stefan. “Ik had niet gedacht dat ik ooit nog zou samenwonen, maar ik zwichtte voor Stefan. We zijn een perfect stel, houden enorm van elkaar, hebben dezelfde interesses en zijn niet de jongsten meer. Waar moesten we op wachten?”

Steef maakt me gelukkig

Carmen geniet van het samenzijn met Stefan, vindt het heerlijk om ’s ochtends naast hem wakker te worden en samen te ontbijten. “Ik ben echt weer gelukkig. Stefan maakt me gelukkig. Ik heb me niet eerder zo fijn gevoeld bij een man en ik heb best wat vergelijkingsmateriaal :-).. Ik dacht dat ik gelukkig was met Lou maar nu ik met Steef ben zie ik hoe schraal onze relatie eigenlijk was. Mijn vriendinnen zijn ook dol op Stefan en ik vind al zijn vrienden leuk. Het klikt gewoon en mensen om ons heen zien hoe gelukkig we zijn.” Een schaduw over het liefdevolle geluk is dat Stefan toch niet zo heel gelukkig is met de komst van Pimmetje.

Gadver, geen honden in bed

Het begon er al mee dat Pimmetje niet meer bij zijn vrouwtje in bed mocht slapen. “Ja, hoe leg je een hondje dat uit? Stefan wil geen hond in zijn bed. Dat vindt hij vies. Hij is als de dood dat Pimmetje bijvoorbeeld in de poep heeft getrapt en dan op de bank of in bed gaat zitten. Daarvan gruwelt hij. Bovendien vindt Stefan dat je huisdieren niet als mensen moet behandelen.” Dus moet Pimmetje beneden in de keuken de nacht doorbrengen. Slapeloze nachten heeft Carmen ervan. “Ik hoor mijn kleine schatje janken in de keuken. Het liefst wil ik naar hem toe, maar dat doe ik niet, bang dat hij dan helemaal niet meer slaapt als ik weer naar boven ga. Het gepiep gaat door merg en been. Stefan heeft er geen last van, hij slaapt overal doorheen.”

Hij zal hem toch niet slaan?

Carmen merkt dat Stefan steeds onaardiger doet tegen Pimmetje en als hij een drukke dag heeft gehad, reageert hij zich soms af op het hondje. “Hij doet dan heel geïrriteerd en als Pimmetje dan dolblij rondjes draait, schuift Stefan hem met zijn voet aan de kant. Ik zeg hem dan dat Pimmetje gewoon heel blij is om hem weer te zien, dat dat een vet compliment is. Maar het doet Stefan helemaal niks. Ik vind dat zo jammer, want Pimmetje is alles voor mij. Laatst vroeg Stefan hoe oud die hondjes worden en ik kreeg daar zo’n unheimisch gevoel bij. Waarom vraagt hij dat? Pimmetje is nog hartstikke jong en gaat nog wel wat jaartjes mee. Soms ben ik bang dat Stefan Pimmetje een corrigerende tik geeft en dat vind ik een vreselijke gedachte.

Ik laat Pimmetje niet alleen

Misschien draaft ze wel een beetje door, maar wat nou als het niet goed gaat tussen Pimmetje en Stefan? Wat moet Carmen dan doen? “Mijn appartement en spullen heb ik verkocht ik bezit nauwelijks meer iets. En mijn hondenkind doe ik gewoon niet de deur uit, voor niemand niet. Maar ik krijg echt het angstige vermoeden dat het op den duur een probleem gaat worden en dat Stefan het niet meer trekt om met Pimmetje samen te wonen. Ik lig daar echt wakker van.”

Wat denk jij? Denk jij dat Carmen wel eens gelijk kan hebben en haar nieuwe liefde wel van haar maar niet van haar hondje houdt? Wat raad je haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Oleksandr Pidvalnyi via Pexels 

5 reacties

S -

Ik ben toch echt wel een dierenvriend, maar dieren in je bed daar gruwel ik toch ook wel van. dus daar geeft ik Stefan gelijk in. Er is niets mis mee dat pimmetje zijn eigen mandje beneden heeft en ook niet met dat hij daar aan moet wennen. Daarnaast klinkt het een beetje of pimmetje weinig opvoeding genoten heeft en dus irritant gedrag vertoont. Ook daar kan ik stefan gelijk in geven. Het is prima ook verschrikkelijk gek met je dier te zijn maar het blijft een dier die bepaalde regels zou moeten hebben en zijn eigen plekje. Simpel

Hanneke -

Wat jammer Carmen,om van een hond een mens te maken.
Het is de omgekeerde wereld.
Hond in bed , hond op de bank.
Mensen zijn zielig geworden.

Anna -

Mijn dier zou ik nooit alleen bij iemand als Stefan laten. Nog geen minuut.
Zou voor mij exit Stefan zijn.

Eva ten Hoedt -

Nooit je huisdier verloochenen voor een relatie.Daar ga je altijd spijt van krijgen.Sterkte ermee.

M -

Ik vind dat ondanks de goede relatie, hij moet accepteren dat jij een maatje voor het leven hebt gekregen. Iemand die jou er bovenop hielp, en als het niet goed met je ging er altijd was voor je!

misschien zou hij eens een goed gesprek met je moeten voeren, hij wil wel samen wonen met je.
Dan moet hij ook nadenken over de consequenties, misschien een camera neerzetten zou kunnen helpen voor de rust?

Reageer ook