fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tilda: ‘Mijn man loert de hele tijd naar schaars geklede vrouwen’

Zomer! Jurkjes, rokjes, blote armen en slippertjes. Heerlijk. Tilda denkt daar heel anders over. Wordt onzeker van al die vrouwen in uitdagende kleding. “De ogen van mijn man Henk rollen zo ongeveer uit zijn hoofd en hij verdraait zijn nek als hij vrouwen ziet. Zo vreselijk gênant”.

Ze is in de vijftig en de eerste overgangsverschijnselen hebben zich vrolijk aangediend. “Ik slaap slecht, lig echt hele nachten wakker terwijl Henk luid snurkend naast me ligt. Dat zijn de uren dat ik lig te woelen en te draaien en me suf pieker. Vindt Henk me nog wel aantrekkelijk? Wat kan ik doen om weer een leuke vrouw te worden?” De kilo’s vliegen eraan en wat Tilda ook doet: ze valt nauwelijks af. “Ik pas mijn zomerkleding van vorig jaar nauwelijks meer. Laatst stond ik voor mijn kledingkast en alles wat ik aantrok, zat strak. Ik kon wel huilen.”

Zorg maar dat je er tegen kan

Tilda neemt zich voor er iets aan te doen. “Ik koop geen koek en snoep meer maar heb daarvoor in de plaats allemaal gezond eten als noten en fruit. Ook de alcohol wil ik even laten staan maar dat valt me zwaar. Ik vind een wijntje bij het eten en het koken nou eenmaal heel lekker. Natuurlijk weet ik ook dat dat niet goed is. Ik drink nu even niet, maar Henk trekt zich daar niets van aan en neemt als hij thuiskomt van werk een glas wijn. Ik moet dan zoveel moeite doen om er niet ook eentje voor mezelf in te schenken. Ik heb hem gevraagd of hij even niet wil drinken omdat ik het er moeilijk mee heb, maar dat vindt ‘ie onzin. Ik moet maar sterk zijn.”

Bah, wat een hitsige kerel

De laatste tijd valt het Tilda op dat Henk enorm naar andere vrouwen zit te kijken. Maar dan ook echt gewoon schaamteloos. “Vorige weekend maakten Henk en ik een mooi fietstochtje samen. We hebben allebei een elektrische fiets en regelmatig gaan we er samen op uit. Dat vond ik altijd heel fijn, ook omdat we dat lekker samen doen, maar de lol vergaat me nu wel een beetje. Als er vrouwen op een racefiets ons inhalen, dan valt zijn tong op zijn schoenen. Hijgen we uit op een terrasje met een colaatje light, dan flirt hij met elke vrouw die in zijn buurt fladdert. Ik voel me dan zo vreselijk ongemakkelijk.” Het valt Tilda op dat veel vrouwen ook helemaal niet gediend zijn van het hitsige gedrag van haar man. “Maakt Henk niks uit, hij gaat vrolijk door.”

Flink decolleté

Het minderwaardigheidscomplex van Tilda groeit en groeit. “Ik draag wijde, donkere kleding om mijn volle lijf te verstoppen tot het weer een beetje toonbaar is.” De limit was laatst in een schoenenwinkel. “Ik vind het prettig als Henk met me meegaat als ik schoenen moet kopen omdat ik bang ben dat ik me iets laat aansmeren. Dan kirt zo’n verkoopster dat ‘de schoenen enig zijn’, ik twijfel maar laat me overhalen en voor ik het weet betaal ik veel te duren schoenen die ik eigenlijk niet leuk vind. Dus neem ik Henk mee, zo ook vorige maand. Het zweet brak me uit van al die schoenen passen en Henk babbelde met de verkoopster. Een heel mooie vrouw met een flinke cup en dito decolleté. Eigenlijk wilde ik al weg, maar Henk duwde me de schoenenzaak in.”

Hallo, hier zitten mijn ogen

Ja, Tilda snapte wel waarom. Terwijl zij schoenen past, ziet ze hoe Henk naar de borsten van de verkoopster staart. “Ik kromp ineen van schaamte toen ik de verkoopster hoorde zeggen: ‘meneer, hallo, hier zitten mijn ogen.’ Nou, ik wist werkelijk niet waar ik het zoeken moest. Mannen die zo opvallend vrouwen scannen, schaamteloos naar borsten en billen kijken en verlekkerd naar monden kijken, heb ik altijd veracht en nu doet mijn eigen vent het.”

Erover praten, dat is wat Tilda wilde doen. Vond ze natuurlijk best lastig en moeilijk en dus schraapt ze alle moed bij elkaar en begint het gesprek. Ze kreeg het antwoord dat ze niet wilde horen. ‘Mens wat zit je nou te zeuren? Mag ik misschien kijken naar vrouwen? Ik zit toch niet aan ze? En bovendien: zo leuk is het niet om naar jou te kijken’. De tranen sprongen in mijn ogen en Henk schrok en zei snel: ‘sorry sorry, zo bedoel ik het niet. Maar ja, je zegt zelf ook dat je wat te zwaar bent enzo’. Het werd alleen maar erger.”

Ik schaam me dubbel kapot

Sinds die ruzie is er iets veranderd in de relatie tussen Tilda en Henk. Tilda voelt zich niet meer veilig en alleen maar lelijker en Henk heeft er niets van geleerd. “Welnee, hij blijft kijken. Ik haat die blik. Ik vind het vreselijk als hij met zijn ogen een vrouw staat uit te kleden. Dubbele schaamte: voor mezelf en hoe ik eruit zie en veel schaamte voor mijn man die zich zo onfatsoenlijk gedraagt. Slapeloze nachten, dat krijg ik er van.”

Ken jij mannen zoals Henk? Heb je misschien zelf zo’n echtgenoot of vriend? Hoe ga jij daarmee om? Wat raad je Tilda aan? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

23 reacties

Inge -

Gelukkig meldt ze zelf dat veel vrouwen niet gediend zijn van dat suffe gedrag van haar kerel. Wat een zieligerd zeg. Respectloos en kinderlijk gedrag vertoont ie. Ik zou zeggen in bijzijn van vrouwen waar hij zo ongegeneerd zit te loeren dat ie zijn tong moet oprollen en zijn mond dicht moet doen omdat ie zo op een vis op het droge lijkt. En tegen de vrouw zou ik zeggen dat ze er geen aandacht aan moet schenken omdat het alleen bij kijken blijft aangezien hij verder tot niets in staat is. Wat een loser zeg. Onze lieve heer heeft echte klootzakken op deze wereld gedropt!

Ik -

Hier wordt je als vrouw diep ongelukkig van! Wegwezen!!! Liever gelukkig alleen dan ongelukkig samen!! Begin je eens te verdiepen in zelfliefde middels “De lazyfitgirlmethode” (echt, doe het) en kies voor jezelf.

Helene -

Tja, ik herken het. De overgang, van 67 kilo naar 76 kilo en ik weet dat de vijf kilo (de helft bij mij ligt). Maar wat jouw man doet, dan kan niet, ik vind het ook heel triest dat hoog zo is. Volgens mij ben je ook afhankelijk (voorbeeld: schoenen). Ik denk dat jij je zelf mag aanleren, om heel veel dingen alleen te gaan doen. Je hebt geen partner nodig om samen iets te ondernemen (Hoe gezellig het ook kan zijn, alleen is dat niet zo). Neem een wijs besluit en zorg goed voor je zelf, niemand anders kan dat voor jou doen! Je kunt het, ga er voor!

Haha Doej -

Allereerst compliment voor je openheid! Het klinkt alsof je hier niet blij van wordt. Veranderen doet ie ook niet. Weet en begrijp dat zijn gedrag niet aan jou ligt.
Mijn advies is: Denk na of je zo je dagen wilt slijten. Er is geen enkele reden om hier genoegen mee te nemen, het is bovendien kleinerend,
, beledigend, kwetsend en beschamend. Doe jezelf dat niet aan en laat niemand je dat aandoen.
Zet de echtscheiding in gang en zorg dat je alles krijgt waar je wettelijk recht op hebt zonder je ook maar 1 seconde schuldig of bezwaard te voelen. Kan ie fijn verder met z’n zielige gedrag en bouw jij ( misschien met minder geld) met opgeheven hoofd een nieuw eigen leven op. En laat iedereen maar lullen die zegt dat je jaloers bent of zegt dat je overdrijft.
Maak wat moois en eerlijks van de rest van je leven! Veel sterkte wens ik je, doe alles wat voor jou zelf goed is!! Zet ‘m op

Lars -

Ik ben een Man, niet dik, maar wel in hetzelfde situatie als die vrouw in het verhaal, dus niet alle mannen zijn zo, andersom kan ook. Het heeft te maken met karakter van iedereen.

Fina -

Dumpen die midlifecrisis eikel Krijgt ie de boel zelf nog wel overeind?

Sofia -

Misschien moet je ook met andere mannen flirten..kijken wat hij daar van vindt.

Margriet Hessing -

Dumpen , kroontje rechtop zetten en weer doorgaan , verspil je leven niet aan iemand die jou niet waardeert

Loes -

Dit is zo walgelijk. Ik ben zelf nog wat jonger en de gedachte dat mijn vriend mij dit ook aan kan doen zodra ik de overgang heb bereikt is beangstigend. Daarnaast vind ik ook wel dat mensen zich steeds meer uitdagender kleden. Maar dat mag je dan weer niet zeggen omdat ze dat ze zich zo kleden voor “hunzelf”.

Ko Visser -

Het is een grote lul. Heeft geen gevoel on zm donder. Hij maakt alles stul masr het scheelt hem niets…

Carla -

Deze meneer denkt, dat het niets uitmaakt, wat hij doet, dat wat hij doet redelijk onschuldig is, maar dat is alleen maar zo in zijn eigen gedachten. De werkelijkheid spreekt dit tegen; de opmerking van de verkoopster, het ongemak, dat hij zijn vrouw bezorgd etc.

Wendy8 -

Joop8,

Jij bent wrs zelf ook zo’n schoft.

Van Twembeke Sonia -

Nee,daar wil je niet mee samen zijn .Zelfrespect daar begint het mee,ik heb ooit zo een vriend gehad.Ze zouden zich verkopen of aanbieden waar je bij staat.Dat is geen liefde maar trek in vers vlees. Ging ik iets passen in de winkel was hij aan de praat met die van het hok ernaast.In een andere winkel stond hij als versteend een vrouw aan te staren.Het was een vriend en nog geen lange relatie maar ik heb de eer aan mezelf gehouden ook al ben ik te zwaar.Respect ,begrip ,voor je partner daar begint of valt alles mee.

Inge -

Mijn partner kjikt naar vrouwen die jonger zijn, en met hoge hakken. Op n diplomauitreiking van zijn zoon was ie bij de borrel steeds weg.Later zei hij dat ie steedsbij leuk uitziende vrouwen met hakken was gaan staan. Die opmerking doet pijn. En zelf zie ik er echt niet onaardig uit maar schijnbaar is t nooit goed!

Ben -

Als man kan ik je een paar dingen vertellen, die man is waardeloos en als je bij zo’n kerel blijft heb jr geen ruggegraad. Hij geeft geen reet om je en met zo’n viezerd wil je niet gezien worden. Afvallen gaat echt niets helpen. Het is waarschijnlijk ooit leuk geweest maar die koek is op. Pack your stuff and leave! Kerel is gewoob scum!

Suzan -

Blijf wie je bent, kom nou, als je wil veranderen doe het voor jezelf en niet voor je man.
Hij heeft een groot ptobleem de vrouw in kwestie niet.
Sukkel!!

Joop -

Beetje meer doorzettingsvermogen in het afvallen en dan komt alles goed met die dame. Dan vindt haar ventje haar vast wel weer aantrekkelijk. T moet van beide kanten komen. Je zo laten gaan als vrouw in de overgang is niet ok !

Maria -

Ook ik was getrouwd met zo.n man , en echt ik weet precies wat deze vrouw bedoeld ,je word heel onzeker .
Ik was hem altijd kwijt met boodschappen doen want hitsige harrie liep kwijlend achter de vrouwen aan,hij had ook al 6 j een ander .
Gelukkig ben ik al 5 jaar gescheiden .
Meid vergooi je leven niet met zo.n man en ga weg bij hem ,dit veranderd nooit .

Maja -

Hoezo jaloers. Beste Lisa die man is onbeschoofd Oveel naar zijn vrouw als na de dames na wie hij “gluurt ” hoe zij hij hetvinden als iedere man naar zijn vrouw kijkt en haar mijn zijn ogen uitleen? Ja zit hij te piepen. De deur uitschoppen of naar een psycholoog. Durf te wedden dat hij Elf te dik is en nooit geschoren

Malissa -

Dit heeft niets met jaloezie te maken, maar hij is gewoon ronduit asociaal. Een beetje kijken mag, maar hij is wel in een relatie. Een beetje rekening houden met elkaar kan geen kwaad. Het klinkt het alsof hij vrouwen als een stuk vlees ziet. In dit verhaal lijkt hij totaal geen interesse meer te tonen in jou. Wil je nog wel samen zijn met hem als hij duidelijk meer interesse toont in andere vrouwen? Ook omdat hij zegt het niet meer leuk te vinden om naar jou te kijken. Je verdient beter! Sterkte.

Lisa -

Die vrouwheeft een complex van der zelf en onzeker en zolang Je man niet met diegene in bed ligt enz elke man of vrouw flirt als hé daardoor boos wordt dan ben je behoorlijk jaloers en vertrouw je man niet hij us bij jou thuis en savond en in bed en niet bij anderen vrouwen je heb een minderwaardigheid complex en

Diana -

Ik vind dat deze mevrouw gelijk heeft , zijn gedrag is veel te overdreven en dat hij die opmerking maakte dat kan echt niet ik denk dat ik echt woest zou worden als hij na een gesprek en of flinke ruzie gewoon door zou gaan .

Joris -

Goh.

Reageer ook