fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vliegen met een baby? Zo houd je hem tevreden!

vliegen met een baby

Nog heel even en dan vertrekken wij met ons hele gezin naar het zonnige Curacao. Mijn dochters zijn dan vier en zes jaar oud en hebben allebei al vaak gevlogen. Wij vinden het altijd een groot feest en zien de reis als de ultieme voorpret. Nu de kinderen wat groter worden, wordt het ook steeds relaxter. Geef ze een koptelefoon, glas appelsap en een zakje chips en je hoort ze uren niet. Toen ze baby waren, was dat wel anders. Vliegen met hele kleine kinderen is best spannend en op sommige zaken heb je geen invloed. Toch zijn er bepaalde trucjes om ervoor te zorgen dat zelfs vliegen met een baby een relaxte en gezellige bezigheid wordt. Vliegen met een baby? Zo houd je hem tevreden! 

Bassinet reserveren

Geef bij het boeken aan dat jullie met een baby op reis zijn. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zijn er speciale bedjes voor jonge baby’s verkrijgbaar. Deze zogenoemde ‘bassinets’ kunnen worden opgehangen op bepaalde plekken in het vliegtuig. Het is dan wel heel belangrijk dat je deze tijdig reserveert! Tijdens het opstijgen en landen zit je kleintje bij jou op schoot, maar als het stoelriemen-lampje uitgaat, mag je kleintje lekker in het bedje leggen. Zo heb jij je handen vrij en kan de kleine vaak zelfs een dutje doen. Echt geweldig!

Oortjes openhouden

Door drukveranderingen in de cabine, kunnen kleine kinderen veel last krijgen van hun oortjes. Dit wordt vaak erger als ze verkouden zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle holtes zo veel mogelijk snot- en slijmvrij zijn. Dit kun je doen met een speciale neusspray, neusdouche of neusreiniger voor baby’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de 100 procent natuurlijke en veilige Physiomer producten. Het is verstandig om thuis al met deze producten te oefenen. Zo is het voor zowel jou als je kindje een stuk prettiger in gebruik tijdens een lange vlucht.

Blijf in het ritme

Als je eenmaal een voed- en slaapschema hebt gevonden waar jouw kleintje het goed op doet, wil je daar waarschijnlijk liever niet van afwijken. Houd hier bij het boeken van je vlucht rekening mee. Wil je graag dat je kleintje gaat slapen? Kies dan voor een nachtvlucht. Is jouw baby een echte nachtbraker en huilt hij veel als hij naar bed moet? Dan vlieg je misschien juist liever overdag. Goed om te onthouden is dat je tijdens het reizen niet alles in de hand hebt. Zo kan het zijn dat je vlucht vertraging heeft of dat je ineens op een andere stoel moet zitten dan verwacht. Neem dus altijd voldoende luiers, (fles)voeding, speentjes, enzovoorts mee. Zo ben je op alles voorbereid!

Relax!

Vliegen met kinderen is behoorlijk stressvol. Geloof me: been there, done that! De kunst is wel om als ouder rustig te blijven. Zie tegenslagen als een spannend avontuur en houd de moraal hoog. Zorg er in ieder geval voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Vertrek op tijd van huis en regel een taxi die jullie bij aankomst ophaalt. Als je je geen zorgen hoeft te maken over dit soort zaken, heb je meer tijd een aandacht voor de baby en eventuele andere kinderen. Zo worden zelfs de langste reisdagen heel gezellig.

Ga jij vliegen met een baby? Wat doe jij om hem/haar tevreden te houden? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Paul Hanaoka via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook