fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jacky: “Ik baal ervan dat mijn vriendin weer gaat trouwen”

Let love rule! is het motto van Jacky. “Ik ben dol op de liefde, romantiek en alles wat er bij komt kijken. Een bruiloft? Ik vind het heerlijk en pink talloze traantjes weg. Ik zou dus blij moeten zijn voor mijn trouwlustige vriendin. Maar dat ben ik niet: het is de derde keer en ik begin er nu oprecht een beetje van te balen.”

Met plezier kijkt ze terug op haar eigen bruiloft. “John en ik waren jong toen we in het huwelijksbootje stapten dat gelukkig sterk genoeg bleek te zijn want we zijn nog steeds samen. Best bijzonder want om me heen zie ik het ene huwelijk na het andere stranden. Als meisje droomde ik ervan om in een prachtige witte jurk te trouwen, mijn haar romantisch opgestoken en John in een mooi pak. Trouwen in een kapelletje en het feest in een kasteeltje. Nou, het is gelukt hoor! Onze bruiloft was precies zoals ik had gedroomd.”

Liefjes in zijn balboekje

Elk jaar op haar trouwdag gaan Jacky en John naar het kapelletje en steken er een kaarsje aan. “Een raar soort bijgeloof misschien, maar ik vind het een prettig ritueel en John laat me en gaat braaf mee. Daarom houd ik ook zo van die man. Echt, ik wens iedereen een John toe.” Dat wenst ze haar beste vriendin Charley ook toe maar zij is wat onfortuinlijker in de liefde. “Op de een of andere manier heeft ze een neus voor foute mannen die aanvankelijk helemaal niet fout lijken. Vrolijke, stoere gasten, type ruwe bolster blanke pit. De eerste die een ring om haar vinger schoof, heeft het drie jaar volgehouden. Hij bleek een notoire vreemdganger en had nog wat liefjes uit het verleden in zijn balboekje staan.”

Gekreun in de slaapkamer

De nachtmerrie van iedere vrouw van je man betrappen in jullie bed met een andere vrouw, werd voor de beste vriendin van Jacky waarheid. “Charley kwam thuis van werk, iets eerder dan normaal en hoorde gekreun in de slaapkamer. Ogenblikkelijk wist ze dat het foute boel was. Op haar tenen sloop ze naar de deur en heeft een tijdje in de opening gestaan met haar armen over elkaar. Totdat meneer zich omdraaide en recht in het gezicht van zijn vrouw keek. De kleding van die vrouw heeft ze uit het raam gegooid dus die moest naakt naar buiten. That’s Charley. Toen die vrouw het huis had verlaten, gooide ze haar kerel er achteraan.”

Man twee was een snoepje

Echt iets leren van dit huwelijk deed Charley niet en voor Jacky het wist stond ze in een veel te dure winkel weer een trouwoutfit te passen. “Man twee was een snoepje. Een echt prachtige kerel met zo’n karakteristieke kop. Boy, heette-ie, en ik mocht hem graag. Ik begreep waarom Charley op hem was gevallen.” Het lijkt goed te gaan dat huwelijk, totdat er een oude vlam uit het verleden opdoemt en Boy om haar vingertje windt. “Wanhopig probeerde Charley haar huwelijk te redden en haar vent te behouden, maar ze faalde. Boy liet haar zitten voor die dame. Ik had zo te doen met Charley.”

Nee, ook hij gaat op z’n knieën

Jacky hoopte dat Charley nu wel even was genezen, maar wie schetst haar verbazing als haar vriendinnetje binnen no-time de volgende mister Right aan haar voorstelt. “Dat is nog niet zo lang geleden en ik raadde Charley aan om nou niet gelijk weer te gaan trouwen maar eerst maar eens te onderzoeken of de relatie stand houdt. Ze was het volledig met me eens. Een jaar na hun eerste date gaat Eric op z’n knieën en vraagt Charley ten huwelijk.”

Natuurlijk gunt Jacky haar vriendin werkelijk alle geluk van de wereld en ja, ze snapt echt wel dat Charley ook nu weer in het huwelijksbootje stapt. “Eric is echt een leuke gast, maar ja dat zegt niets, want dat waren die vorige twee mannen ook, ondanks dat die lapzwansen mijn vriendin bedrogen en de huwelijken stranden.”

Feest helemaal in België?

Eric wil het groots aanpakken en heeft voor het feest een prachtige locatie in België gevonden. “God nee, dacht ik toen ik het hoorde, een feest in de buurt van Antwerpen. De teller gaat lopen. Dat betekent namelijk dat ik een hotel moet regelen, dus een dure overnachting, voor de derde keer een cadeau moet verzinnen en een outfit. Kan moeilijk de kleding die ik bij haar vorige trouwerij aan had, weer dragen. Ik ben een rekensommetje gaan maken en ik kan je verklappen dat dit een heel duur grapje gaat worden. Normaal gesproken ben ik de laatste die daar moeilijk over doet, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje zat begin te worden. Ik kan niet echt meer heel enthousiast worden na twee huwelijken.”

Kan ik ook niet gaan?

De knoop in haar maag wordt steeds groter en Jacky staat regelmatig op het punt haar vriendin te bellen en haar hart te luchten. “Maar dat doe ik dan toch maar niet. Ik gun haar alle geluk van de wereld en hoop ook zo dat ze nu de ware heeft gevonden maar ik geloof er gewoon niet meer in. Ik merk dat ik eigenlijk geen zin heb in de bruiloft en het al helemaal waardeloos vind dat het me zoveel geld gaat kosten. Is dit huwelijk dan wel een lang leven beschoren? Straks strandt dit ook in korte tijd. John zegt dat we gewoon moeten gaan, maar ik twijfel. Tuurlijk heeft John gelijk, want je kunt je beste vriendin toch niet in de steek laten op haar bruiloft? Of kan dat wel?”

Wat raad jij Jacky aan? Niet zeuren, genieten van het leven, een nieuw outfitje kopen en in de lampen gaan hangen op de bruiloft van haar bestie? Of snap je dat Jacky haar buik wel even vol heeft van die romantische trouwerijen die steeds mislukken? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Advies gevraagd: “Mijn huisarts zegt dat ik moet afvallen, maar ik wil dat eigenlijk niet”

huisarts-afvallen-advies

Ik ben er trots op dat ik bijna drie jaar geleden ben gestopt met roken, na twintig jaar lang een pakje per dag weggepaft te hebben. Toen ik stopte merkte ik dat mijn longen schoon werden, ik geen hoestbuien meer had, mijn huid er beter uitzag en dat ik me gewoon beter en energieker voelde. Helaas heeft het stoppen met roken ook iets vervelends veroorzaakt; ik ben namelijk bijna veertig kilo aangekomen. Maar nu geeft mijn huisarts me een advies maar ik wil dit eigenlijk niet ….. Lees verder

1 reactie

Fiene -

Antwerpen is toch niet zover? En een hotel is in alle prijsklasse. Kleding hoeft ook niet zo duur te zijn?
Gun haar dat moment joh! Het is jouw beste vriendin.
Maar was ze al niet getrouwd met Erik in België?

Reageer ook