fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cara: ‘Ik ben zo teleurgesteld over de badkamerverbouwing die mijn man heeft gedaan’

teleurgesteld over de badkamerverbouwing

Maandenlang verheugde Cara zich op haar nieuwe badkamer. Haar man Gerard zou de badkamerverbouwing doen, in de vakantie. “Kom ik thuis, heeft-ie zwarte tegels in plaats van de afgesproken witte in de inloopdouche geplaatst. Woest was ik.”

De ideeën voor de verbouwing van de badkamer bestonden al een hele tijd. Maar op de een of andere manier kwam het er steeds maar niet van. “Zo’n badkamer verbouwen is behoorlijk ingrijpend en we moesten even goed plannen wanneer we aan de slag zouden gaan.” Gerard stelde voor dat Cara met de twee dochters op vakantie naar de Gran Canaria zou gaan, zodat hij lekker aan de slag kon. “Briljant idee. Want ik zag huizenhoog op tegen alle rommel en stof in huis, ik kan daar zo slecht tegen. Hoe fijn zou het zijn als ik met mijn meiden de koffers zou pakken en lekker naar de zon te vliegen?”

Dat sierrandje was zo mooi

De tickets werden geboekt en de verbouwing werd nog eens goed doorgenomen. “De ruimte is niet zo heel groot, dus we moesten even puzzelen. Ik wilde graag een inloopdouche en dus mocht het bad dat we hadden, eruit. Gerard is super handig en kon heel veel zelf doen. Hij had een vriend gevraagd om hem te helpen met de leidingen want daarover was hij wat onzeker. Het tegelen van de muur zou hij zelf doen. Online hadden we samen prachtige witte tegels uitgezocht. Ik vond vooral het aquablauwe sierrandje op de tegels heel mooi. Die kleur wilde ik terug laten komen. Dus aquablauwe handdoeken en accessoires. Ik zag het helemaal voor me.”

Stuur nou wat foto’s!

Cara en de dochters vertrekken. “We waren helemaal uitgelaten. Gerard had mooi het huis voor zichzelf. Hij zou dagelijks bij de sportschool douchen, lekker vroeg beginnen en tot laat doorgaan. Zo kon hij meters maken zonder dat iemand er last van had. Ideaal.” Vanaf de rand van het zwembad stuurt Cara haar Bob de Bouwer regelmatig appjes. Ze wilde weten hoe het ging en vroeg hem steeds of hij foto’s van de verbouwing wilde sturen. “We waren hartstikke benieuwd hoe ver hij was gevorderd en of de verbouwing volgens plan liep. Maar hij stuurde maar geen foto’s. Ik vond dat raar, maar hij zei dat hij ons wilde verrassen als we thuis kwamen. Nou, dat is hem prima gelukt.”

Ik denk: hij maakt een grapje

Na twee weken zon, zee en lekker eten, komen de dames weer thuis. Ze zetten de koffers in de gang en stuiven meteen de trap naar boven op. “Ik kon niet wachten. Ik had me zo verheugd op de nieuwe, prachtige badkamer. Eindelijk een fatsoenlijke regendouche, een nieuw badkamermeubel en de witte tegels met het aquablauwe randje. Mijn hart klopte in mijn keel. Boven aan de trap stond Gerard met een licht schuldige blik in zijn ogen. Ik dacht dat hij een grapje maakte om mij op stang te jagen, maar helaas was dat niet zo. Toen ik de badkamer inliep schrok ik me kapot. Zwarte tegels in de inloopdouche? Wat?! Verbaasd keek ik Gerard aan. ‘Dit is toch ook mooi’ grijnsde hij. Ik kon hem wel wat aandoen.”

Hoe verzint-ie het?

Waarom Gerard voor een zwarte tegelwand koos, weet ze nog steeds niet. “Ik vermoed dat die tegels goedkoper waren en Gerard is nogal op de penning. Maar ik ben nog steeds woest, ik kan er maar niet bij waarom hij dit deed. We spraken af: witte tegels met dat aquablauwe randje. En hij besluit in zijn eentje om tijdens de badkamerverbouwing het muurtje zwart te tegelen. Hoe verzint-ie het?” Inmiddels is Cara aan de tegels gewend, maar ze is nog steeds boos. “Ik heb me voorgenomen om nooit meer weg te gaan als we iets in huis gaan verbouwen. Het was zo’n fijn idee: ik met de meiden wieberen en hij verbouwen. Maar als dat betekent dat hij zijn eigen gang gaat en zin doordrijft, dan blijf ik mooi thuis.”

Liegt hij soms vaker?

Wat Cara misschien nog wel het meeste dwars zit, is dat ze het vertrouwen in haar man kwijt is. “Die badkamer gaan we de eerste tien, vijftien jaar niet meer verbouwen, dus tot die tijd moeten we het met de zwarte tegels doen. Nou goed, dat overleven we wel. Maar de vraag of ik Gerard nog wel kan vertrouwen blijft maar in mijn hoofd spoken. Als hij hierover liegt, zijn er dan nog meer dingen waarover hij liegt? Sinds het tegelakkefietje bekruipt me steeds vaker het gevoel dat hij misschien wel vaker leugentjes aan me vertelt. En dat is een heel naar gevoel, want ik wil mijn man gewoon voor de volle honderd procent kunnen vertrouwen.”

Wat vind jij? Heeft Cara aanleiding genoeg om teleurgesteld te zijn en haar man goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat hij niet liegt? Of vind je het een typisch mannending: zwart of wit, wat maakt het ook uit? Wat raad jij Cara aan na deze badkamerverbouwing? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Liza Summer via Pexels

Linda: “Mijn man wil niet dat ik mee ga vissen”

mag niet mee vissen man

Dat haar kinderen van 15 en 18 steeds meer hun eigen gang gaan en het huis gebruiken als een hotel, vindt Linda geen probleem. Alleen de stilte in huis vindt ze niet altijd even leuk. “Hans, mijn man, is bijna elke zaterdag met vrienden vissen. Ik heb al een paar keer gevraagd of ik niet mee mag, maar dat wil Hans niet. Op zich snap ik dat, maar is het niet gek dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn Lees verder …”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook