Joyce (48): ‘Ik trek het niet dat hij op Valentijnsdag bij zijn andere liefde is’

Drie jaar geleden is het nu dat Joyce besloot haar toenmalige man te verlaten. Ze gingen goed uit elkaar, hadden geen ruzie, maar de koek was op. Nadat hun drie zonen waren bekomen van de schrik, pakten ze allemaal hun leven weer op. “Luther had vrij snel een nieuwe liefde met wie hij nu nog steeds samen is. Ik mag haar graag. Zelf heb ik geen vaste partner, maar ik date met getrouwde mannen. Dat heeft voordelen, maar ik zie steeds vaker de nadelen.”

Voor Joyce ging na haar scheiding een wereld open. Eentje waarvan ze geen idee had. “Ik verliet Luther niet voor een ander, maar omdat ik voelde dat ik verder moest, zonder hem. Het was verdrietig, zeker voor onze zonen, maar nodig. Bovendien werd ik een leuker mens na de scheiding.” Ze schrijft zich in op datingsites en slaat de ene man na de ander aan de haak. Allemaal kerels die niet zelden in een doodgebloede relatie zitten en wel toe zijn aan een vers lijf. “Je kent ze wel, van die vrouwen waaruit alle erotiek is geramd. Van die echtparen die in restaurants zwijgend de kroonluchter naar beneden kijken. Met die mannen date ik.” Joyce lacht. Ze brengt het nuchter, maar er is heus wel een keerzijde geeft ze toe.

Altijd zin in me

“Kijk ik heb niet zijn vuile sokken en onderbroeken en als hij mij ziet heeft hij altijd zin in me. Ik heb de meest fantastische seks met mijn second love Mark. En hij houdt van me. Maar ook van zijn vrouw.” Aanvankelijk vindt Joyce dat geen probleem, maar naarmate ze Mark vaker ziet, merkt ze dat vlinders voelt. Omdat Mark weinig loslaat van zijn prive leven, kan ze ermee leven, probeert ze haar verliefdheid te temperen. “Als ik bij of met Mark ben, ben ik echt zijn grote liefde. Hij geeft me het gevoel dat hij van me houdt. Regelmatig krijg ik cadeautjes van hem en elke dag laat hij iets horen.”

First love

Ze voelt zich prachtig en geliefd en is nog niet toe aan een nieuwe vaste partner. Althans, dat houdt ze zichzelf voor. “Maar steeds vaker heb ik een onbestemd gevoel, wil ik bij hem zijn en het liefst zijn first love. Toen ik daarover laatst begon reageerde hij korzelig. Zei dat dat niet de deal was en dat ik wist dat hij zijn vrouw nooit en te nimmer verlaat. Niet voor mij niet voor een ander.” En ja, misschien had Joyce daar toch stiekem op gehoopt.

Alleen op Valentijnsdag

Als een berg ziet ze op tegen vrijdag als het Valentijnsdag is. “Vrijdag is onze vaste dag dat we daten. Gaan we naar de sauna, hotel of parenclub. Maar Mark appte me dat hij vrijdag niet kan, dat hij met zijn vrouw twee dagen naar Parijs gaat. Ik kon nog net eruit piepen dat ik het leuk voor hem vond terwijl de tranen over mijn wangen stroomden. Ineens was het zo overduidelijk dat ik tweede ben en opeens deed dat zo afschuwelijk veel pijn.” De gedachten dat hij die dag met zijn vrouw doorbrengt in de stad van de liefde, met haar langs de cafeetjes en winkels slentert, seks heeft met zijn vrouw, maakt Joyce zo verdrietig. “En het ergste is: ik kan mijn verdriet met niemand delen. Vriendinnen weten dat ik een getrouwde man date, maar keuren dat af. Vinden dat je van de man van een ander af moet blijven. Ze hebben dan ook geen genade als ik met mijn verdriet bij ze aanklop als Mark weer eens voor zijn vrouw kiest. Soms is het allemaal zo eenzaam en overweeg ik te stoppen met Mark. Maar ik houd zo van die man dat de gedachte dat ik hem niet meer zie onverteerbaar is. Echt onverteerbaar.”

Wat vind jij? Snap jij het grote verdriet van Joyce of vind je dat ze niet moet zeuren: ze wist immers waaraan ze begon toen ze een relatie begon met een getrouwde man? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


Reageer ook