fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dakkoffers: waar moet je op letten bij de aanschaf?

Dakkoffers zijn erg handig als je meer opbergruimte wilt creëren, als je op vakantie gaat met de auto. Maar met zoveel verschillende modellen en merken op de markt, kan het lastig zijn om de juiste dakkoffer te kiezen. Wat ik wel al wil zeggen: koffers vanaf 180 cm zijn perfect voor een skivakantie! Je kunt hier namelijk ski’s én snowboards in kwijt (graag gedaan!). Dakkoffers: waar moet je op letten bij de aanschaf? Ik vertel het je in dit artikel!

Formaat en capaciteit

Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een dakkoffer, is het formaat en de capaciteit van de koffer. Het formaat van de koffer bepaalt hoeveel spullen je erin kunt opbergen en de capaciteit bepaalt hoeveel gewicht de koffer kan dragen. Het is belangrijk om een dakkoffer te kiezen die niet alleen groot genoeg is voor al je spullen, maar ook sterk genoeg is om alles te kunnen dragen.

De meeste dakkoffers zijn beschikbaar in verschillende maten, variërend van kleinere koffers van ongeveer 50 liter tot grote koffers van meer dan 400 liter. Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken hoeveel spullen je precies wilt meenemen en hoeveel gewicht je auto aankan, voordat je gaat voor een dakkoffer kopen.

Materiaal en constructie

Het materiaal en de constructie van de dakkoffer zijn net zo belangrijk als het formaat en de capaciteit. Een goede dakkoffer moet sterk en stevig zijn, zodat je spullen tijdens het vervoer veilig blijven. Het materiaal moet ook bestand zijn tegen de elementen, zoals regen, zon en sneeuw, om ervoor te zorgen dat de koffer lang meegaat. Laat jezelf goed informeren als je er niet uitkomt. Je kunt dit aan een professional vragen, of aan vrienden/familie waarmee zij de beste ervaringen hebben. Ook zijn reviews, welke te vinden zijn op het internet, vaak erg interessant om te lezen.

Beveiliging en vergrendeling

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je spullen tijdens het vervoer veilig zijn, dus het is essentieel om te kijken naar de beveiliging en vergrendeling van de dakkoffer. Een goede dakkoffer moet zijn uitgerust met een vergrendeling die het onmogelijk maakt voor iemand anders om de koffer te openen, of de inhoud te stelen. Daarnaast moet deze natuurlijk ook tijdens het rijden niet open kunnen schieten.

Gebruiksgemak

Een andere factor van belang bij de aanschaf van een dakkoffer is het gebruiksgemak. Je wilt niet urenlang worstelen om de koffer op je auto te bevestigen, of om je spullen erin en eruit te halen. Kijk daarom naar de gemakkelijkheid van montage en demontage van de dakkoffer, en of de koffer eenvoudig te openen en te sluiten is. Je wilt niet continu moeten pielen om je dakkoffer open te krijgen natuurlijk!

Budget

Last but not least, moet je ook rekening houden met je budget bij de aanschaf van een dakkoffer. Dakkoffers zijn beschikbaar in een brede prijsklasse, variërend van een paar honderd euro tot meer dan duizend euro. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken en jezelf een budget mee te geven. Houd je hier ook aan, of zorg dat je er bijvoorbeeld nog net iets boven kunt gaan zitten.

Heb jij al een dakkoffer? We zijn heel benieuwd wat bij jou de doorslag gag bij de aanschaf. Laat het ons weten bij de comments onder het artikel. Vinden we leuk :-).

Beeld: Luke Porter on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook