fb
Damespraatjes Damespraatjes

Joyce: ‘Ik trek het niet dat hij op Valentijnsdag bij zijn andere liefde is’

alleen op Valentijnsdag

Drie jaar geleden is het nu dat Joyce besloot haar toenmalige man te verlaten. Ze gingen goed uit elkaar, hadden geen ruzie, maar de koek was op. Nadat hun drie zonen waren bekomen van de schrik, pakten ze allemaal hun leven weer op. “Luther had vrij snel een nieuwe liefde met wie hij nu nog steeds samen is. Ik mag haar graag. Zelf heb ik geen vaste partner, maar ik date met getrouwde mannen. Dat heeft voordelen, maar ik zie steeds vaker de nadelen.”

Voor Joyce ging na haar scheiding een wereld open. Eentje waarvan ze geen idee had. “Ik verliet Luther niet voor een ander, maar omdat ik voelde dat ik verder moest, zonder hem. Het was verdrietig, zeker voor onze zonen, maar nodig. Bovendien werd ik een leuker mens na de scheiding.” Ze schrijft zich in op datingsites en slaat de ene man na de ander aan de haak. Allemaal kerels die niet zelden in een doodgebloede relatie zitten en wel toe zijn aan een vers lijf. “Je kent ze wel, van die vrouwen waaruit alle erotiek is geramd. Van die echtparen die in restaurants zwijgend de kroonluchter naar beneden kijken. Met die mannen date ik.” Joyce lacht. Ze brengt het nuchter, maar er is heus wel een keerzijde geeft ze toe.

Altijd zin in me

“Kijk ik heb niet zijn vuile sokken en onderbroeken en als hij mij ziet heeft hij altijd zin in me. Ik heb de meest fantastische seks met mijn second love Mark. En hij houdt van me. Maar ook van zijn vrouw.” Aanvankelijk vindt Joyce dat geen probleem, maar naarmate ze Mark vaker ziet, merkt ze dat vlinders voelt. Omdat Mark weinig loslaat van zijn prive leven, kan ze ermee leven, probeert ze haar verliefdheid te temperen. “Als ik bij of met Mark ben, ben ik echt zijn grote liefde. Hij geeft me het gevoel dat hij van me houdt. Regelmatig krijg ik cadeautjes van hem en elke dag laat hij iets horen.”

First love

Ze voelt zich prachtig en geliefd en is nog niet toe aan een nieuwe vaste partner. Althans, dat houdt ze zichzelf voor. “Maar steeds vaker heb ik een onbestemd gevoel, wil ik bij hem zijn en het liefst zijn first love. Toen ik daarover laatst begon reageerde hij korzelig. Zei dat dat niet de deal was en dat ik wist dat hij zijn vrouw nooit en te nimmer verlaat. Niet voor mij niet voor een ander.” En ja, misschien had Joyce daar toch stiekem op gehoopt.

Alleen op Valentijnsdag

Als een berg ziet ze op tegen dinsdag. “Dinsdag is onze vaste dag dat we daten. Gaan we naar de sauna, hotel of parenclub. Maar Mark appte me dat hij dinsdag niet kan, dat hij met zijn vrouw twee dagen naar Parijs gaat. Ik kon nog net eruit piepen dat ik het leuk voor hem vond terwijl de tranen over mijn wangen stroomden. Ineens was het zo overduidelijk dat ik tweede ben en opeens deed dat zo afschuwelijk veel pijn.” De gedachten dat hij die dag met zijn vrouw doorbrengt in de stad van de liefde, met haar langs de cafeetjes en winkels slentert, seks heeft met zijn vrouw, maakt Joyce zo verdrietig. “En het ergste is: ik kan mijn verdriet met niemand delen. Vriendinnen weten dat ik een getrouwde man date, maar keuren dat af. Vinden dat je van de man van een ander af moet blijven. Ze hebben dan ook geen genade als ik met mijn verdriet bij ze aanklop als Mark weer eens voor zijn vrouw kiest. Soms is het allemaal zo eenzaam en overweeg ik te stoppen met Mark. Maar ik houd zo van die man dat de gedachte dat ik hem niet meer zie onverteerbaar is. Echt onverteerbaar.”

Wat vind jij? Snap jij het grote verdriet van Joyce of vind je dat ze niet moet zeuren: ze wist immers waaraan ze begon toen ze een relatie begon met een getrouwde man? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

21 reacties

Didi -

Beste Joyce,

Hieronder zijn al veel goede adviezen gegeven waar ik me graag bij aansluit: trek zelf die stekker uit de relatie met Mark, want dit is een dood paard. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk; daarvan ben je zeker niet afhankelijk van Mark. Focus je op jezelf, gun jezelf de tijd om over je liefdesverdriet heen te komen – en geloof me: cold turkey hiervan afkicken door hem niet meer te zien is het beste wat je nu voor jezelf kunt doen, hoe moeilijk ook – en zoek een ongebonden man die jou 365 dagen per jaar op nummer 1 heeft staan. Sterkte, het komt goed.

Joyce -

Heel toevallig lees ik jouw verhaal. Eigenlijk vind ik alles heel egoïstisch. Zowel jezelf als je “mark”. Om wie gaat het nu… ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar is het geen hoog tijd om energie in je kinderen te stoppen wat doe je ze aan. Ik hoor in heel je verhaal zeer weinig over je kinderen. En wat voor een voorbeeld krijgen ze. Alleen een moeder die aan zichzelf denkt. Je mark moet zich ook kapot schamen om zo met z’n vrouw om te gaan. Effe doorbijten en stop hiermee en ga voor 100% voor je kinderen!!! Ook als ze ouder zijn hebben ze hun moeder keihard nodig, en geen moeder die alleen aan haar eigen plezier denkt. Stop met het kapot maken van andermans huwelijk. Dit zal je duur komen te staan.

Miek -

Eigenlijk ben je aan het doen wat een prostitué ook doet hè. Maak er je werk van , krijg je er nog geld voor ook,

Iv -

Ik heb zelf in een situatie gezeten toen ik nog begin 20 was waarbij een man misbruik maakte ervan dat ik al in een kwetsbare situatie verkeerde door omstandigheden. Hij maakte mij afhankelijk van hem (grooming) en begon me te misbruiken. Ik dacht altijd dat dit soort vormen van misbruik normaal alleen gebeurt met kinderen (pedofilie) maar mijn psycholoog heeft uitgelegd dat dit dus ook voor kan komen onder volwassenen, dat ik een kwetsbaar doelwit was hielp hem om me in zo’n situatie te krijgen. Uiteindelijk ben ik ook bekend geraakt met de effecten van Stockholm Syndroom, want na een aantal keer zei ik geen ‘nee’ meer en huilde ik niet langer dat ie moest stoppen. Ik voelde sympathie omdat zijn huwelijk slecht was. Hij was geweldig in bed als ik hem toe liet en niet langer tegen stribbelde. Ik begon naar hem te verlangen en haatte mezelf omdat ik naar hem verlangde. Ik haatte mezelf nog meer toen ik begon te wensen dat hij zijn vrouw zou verlaten. En toen ik realiseerde hoe fout dit was begon ik weer ‘nee’ te zeggen en werd ik weer even keihard op de feiten gedrukt dat dit geen echte relatie was maar dat ik misbruikt werd. Ik heb hem op alle manieren geblokkeerd en gedreigd de politie te bellen als ie aan mijn deur zou komen. Achteraf had ik sowieso beter de politie kunnen benaderen maar ik was destijds zo verward dat ik amper er zelfs van bewust was dat wat hij deed verkrachting was.
Ik kan me wel herinneren hoe het voelde in de periode dat ik dacht zelf verliefd te zijn. De ’tweede liefde’ zijn is zo ontzettend eenzaam. Ik ben zelf in deze situatie gezeuld, gedwongen door iemand die voor mij een vader figuur was die me in eerste instantie hielp in één van de moeilijkste periodes van mijn leven en me compleet aan het groomen was. Maar kan me niet voorstellen waarom andere vrouwen hier bewust voor zouden kiezen om met een getrouwde man het te doen. Het is zo’n eenzaam pad wat je wandelt. Kies voor jezelf als je verliefd bent op een getrouwde man, de juiste keuzes zijn niet eenzaam want dan zullen je vrienden er voor je zijn. Maar dit soort paden zijn eenzaam en kunnen vrienden vaak niet begrijpen en voor hem ben je een makkelijk speeltje voor de leuk en de extra. Hij wil van twee walletjes snoepen en jij bent makkelijk, maar jij bent wel degene die verdriet heeft en door niemand begrepen wordt. Leer eerst van jezelf te houden. Wil jij je voelen zoals je je nu voelt? Nee! Hoe wil jij je voelen? Neem de stappen om te bereiken wat jij wil. Je wil gelukkig zijn? Kies dan niet voor iemand die je in de steek laat wanneer je bij hem wil zijn. Je wil een vaste relatie? Kies dan iemand die dat ook met jou wil. Als je wel seks wil maar geen relatie zijn er ook genoeg single mannen die dit oké vinden. Friends with Benefits, no strings attached, het kan gewoon met twee singles, dat is een stuk minder gecompliceerd dan het eenzame pad van de minnares te bewandelen. Maar kies bovenal voor jezelf. Hij is jouw verdriet niet waard. Hij is ook zijn vrouw niet waard. Hij bedriegt haar. En zelfs al zou hij haar verlaten voor jou, weet dan wel dat je hem uiteindelijk ook weer zal moeten delen want al zou je zijn ‘eerste liefde’ zijn, je zal nooit zijn ‘enige liefde’ zijn want hij is iemand die van twee walletjes (of meer) wil snoepen. Kan jij polygamie accepteren? Want zijn zaakje in een ander steken doet ie toch wel ook als hij met jou verder zou gaan.

Elsje -

Natuurlijk is degene die in een relatie zit in eerste instantie zelf verantwoordelijk. Maar ik begrijp vrouwen en ook mannen niet die bewust achter iemand aangaan die een relatie heeft, waar is je eigenwaarde en zelfrespect. Hij is niet van jou wordt ook nooit van jou omdat hij dat ook helemaal niet wilt, jij bent alleen maar makkelijk om te pakken hij hoeft daar geen moeite voor te doen want jij blijft toch wel braaf op hem wachten. Het verstandigste wat je kan doen is hier een punt achter zetten en op zoek gaan naar een vrijgezel die wel seks wilt maar geen relatie.

Net -

Mijn man is jaren vreemd gegaan en heeft meerdere langdurige affaires gehad. Zelfs buitenechtelijk kind omdat de minnares dacht hem zo wel binnen te kunnen halen. Hoe respectloos en egoïstisch. Vrouwen die zulke mannen proberen af te pikken. Je verschuilen achter t feit ik ben vrijgezel dus
t is ad man. Heb jezelf geen empatisch vermogen dan? Buitenechtelijk kind geen vader en mijn kinderen zometeen gescheiden ouders. Mijn man heeft eerlijk toegeven deze vrouwen waren niet meer dan lust objecten paaien met mooie woorden. Denk niet dat bij mensen die vreemd gaan t huwelijk echt slecht is vaak zijn t narcisten die graag van 2 walletjes eten. Mijn man wil mij nog steeds maar dat is niet meer aan hem.

Suze -

Er is tegenwoordig zoveel meer dan een monogame relatie: ook een 2e relatie kan ontzettend mooi en vol liefde zijn.
En voor alle vrouwen die de andere vrouw wat aan willen doen: a) meest stomme reactie die ik ooit gehoord heb! Jouw vent gaat vreemd. Sommige vrouwen weten iets eens dat de man in kwestie in een relatie zit. Misschien moet je hem wat aandoen!

Astia -

Wat is “houden van”? Hou je van jezelf om je dit zelf aan te doen? Wat doe je haar aan? En hij hft al aangegeven dat hij niet voor je zal kiezen. Of alleen afspreken voor de sex als je dat alleen zoekt. Zoek je een relatie, stabiliteit, op elkaar vertrouwen, opbouwen? Dan snel wegwezen! Die klap zal je toch moeten verwerken, nu of later. Liever nu!

Claudia -

Stel je eens in de plaats van zijn vrouw.
Hij is zijn vrouw niet waard hij bedriegd haar met u.
Van mannen die getrouwd zijn of een vaste relatie blijf je af. Je zal nog veel traantjes laten en dat is je eigen schuld. Moest je mijn partner proberen te verleiden dan zou je pas echt tranen laten .
Ik haat het mensen die bedriegen .

Kali -

En dit is dus waarom je van een getrouwde man af moet blijven….

Lisanne -

Ik snap het grote verdriet van Joyce wel. Ik date ook een getrouwde man.

Аnne -

Ik vind het afschuwelijk zo respectloos met zichzelf omgaan. Zulke mensen zijn gek, geen leven zonder continu aandacht van een man. Ik vind zulke vrouwen zielig en zonder echte waarde. Het leven is te kort om te janken. Ga maar iets nuttigs doen.

Girl -

Ik hoop voor jou dat je een leuke aardige vrijgezelle man tegen mag komen die net als jij geen vaste relatie wil.
Zo doorgaan heeft geen zin…
Op een dag zal 1 van de vrouwen er achter komen dat jij een affaire hebt met haar man, en ook al gaat hij vreemd, jij bent dan in haar ogen de slechterik, ik zou dan niet graag in je schoenen staan…
Hopelijk zie je de realiteit snel onder ogen en stop je met deze man, en andere getrouwde mannen, je kwetst jezelf alleen maar…
Veel wijsheid toegewenst

Poly -

Heel raar misschien, maar het gebeurt ook andersom. Ik ben bedrogen door mijn vrouw en puur voor haar voor de lust en de aandacht. Achteraf snap ik het ook nog, blijft niet leuk, maar ik snap haar. Maar de liefde tussen ons is er nog steeds. Nu hebben we een open poly relatie. Beide een relatie met iemand anders, overigens ook getrouwd al dan niet poly-amoureus. Dus niet alleen puur seks maar ook emotioneel verbonden. Zal wel weer bakken verbitterd commentaar op komen, maar dat is dan maar zo. Wij zijn gelukkig zo, ook met onze gevoelens.

Jeltje -

Eigen schuld, dikke bult. Ik hoop dat je ooit ook zo belazerd wordt als de “first love”. Ik gun je die hel.

Een vrouw -

Dit klinkt bekend. Heb ook een half jaar in een affaire gezeten als ” plan b ” . In het begin niets aan de hand. Gezellig, casual en vooral niet teveel eisen. Tot er gevoelens bijkwamen. Ook hij had van begin af aan verteld niet bij zijn vrouw weg te gaan. Helemaal prima, wilde ik ook niet. Maar het afwachten, het altijd maar wachten . Zou hij tijd hebben in het weekend ? Ik was het zo verschrikkelijk zat om alles om te gooien als hij tijd had voor mij ! Ben tot vandaag zo blij dat ik er een punt achter heb gezet ! Ik ben voor mezelf gegaan, heb echt heel veel liefdesverdriet gehad maar doorgezet ! En nu ben ik trots op mezelf, ik sta op de eerste plaats . Heb nu een lieve vriend die mij ook ziet zoals ik ben ! Had die periode niet willen missen maar ben heel blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Voor de ” bedrogen ” vrouwen zou ik nog willen zeggen ; het zijn mannen in een relatie die ontrouw zijn ! Ook in dit geval ! Joyce is ongetrouwd, dus zij is vrij en blij om te doen wat ze wil !! Ik wens je heel veel sterkte met je keuze Joyce ! Weet zelf hoe moeilijk het is !

Happy -

Als dit mijn man betrof en er achter zou komen zou ik je verminken voor de rest van je leven. Ik hoop dat je nog heel erg vaak de tranen over je wangen hebt rollen!!

Evert -

Ik spreek even namens mijzelf en mijn hechte vriendengroep. In onze groep wordt ook wel eens vreemd gegaan en sommige hebben naast hun vrouw een affaire. Je wilt niet weten hoe ze over de vrouw waar ze mee een affaire hebben praten(denigerend) En dan gaan ze de vrouwen peien met romantische dingen of cadeautjes. Maar het gaat hun puur om de sex. Wat wij heel goed los van elkaar kunnen koppelen is sex en verliefdheid. Ik heb het door als ik een date met een vrouw heb dat bij hun liefde of gevoelens bij komt kijken voordat ze met mij in bed duiken. Terwijl ik voor de vrouw helemaal niets voel. Gaat mij puur om de sex. Ik paai ze en geef ze het gevoel dat ze veel voor mij betekenen om zo aan mijn lusten te komen.Ik baal als ik met een vaste scharrel heb afgesproken en er geen sex bij komt kijken. Ik vind haar geen eens aantrekelijk en leuk om die is makkelijk in bed te krijgen. Is ze boos dan stuur ik bijvoorbeeld bos rozen en kook ik even en heb ik weer raak.

Pop -

Zo herkenbaar, alleen mijn minnaar zegt dat hij met mij verder wil maar is nog steeds getrouwd, maar ook ik, overweegvaak te stoppen na 3 jaar, maar hou zo vreselijk veel van die man ik kan het niet en wil hem niet kwijt

Outlander -

Zo herkenbaar…
Je bedenkt je van tevoren niet verliefd te worden, maar het overvalt je.
Jullie band is uniek, maar zijn vrouw is er ook.
Pijnlijk, de tranen, het verlangen naar die leuke man. Eigenlijk wil je hem voor jezelf, maar dat gaat niet.
Sterkte! Zoek veel afleiding deze dagen. Hou vol.

Joris -

Tja, jammer maar helaas, maar dit is een consequentie van tweede viool willen zijn.

Reageer ook