fb
Damespraatjes Damespraatjes

Annette: ‘Van de een op de andere dag was mijn droomdate van de aardbodem verdwenen’

date verdwenen

Van de hemel in de hel. Annette zucht diep. Vier weken geleden ontmoette ze Koen via een datingsite. Na wat heen en weer geapp, besloten ze niet te lang te wachten om elkaar te ontmoeten; alles wees op een match in heaven. “Toen ik Koen voor het eerst in zijn ogen keek, voelde ik mijn knieën knikken en schoot mijn hartslag omhoog.”

Ze nam Koen mee de stad in. “Ik woon al jaren in Amsterdam en ik had hem gevraagd wat hij allemaal leuk vond om te doen. Aan de hand daarvan draaide ik een programmaatje in elkaar. Dat had ik zorgvuldig voorbereid, voor het geval we elkaar in het echt helemaal niet zo leuk zouden vinden. Dan hadden we in elk geval wel wat te doen.” Annette bijt op haar lip en vervolgt haar verhaal. “Ik had met Koen afgesproken op het station en ik was iets eerder dan de afgesproken tijd zodat ik hem stiekem kon bekijken.” Wat ze zag, beviel haar; een grote lange man met donkere krullen en een prachtige mond. Ze liep op hem af en gaf hem een hug. “Koen keek me verrast en lachend aan en we liepen het Damrak op alsof we elkaar al jaren kenden.”

Stomende seks

Die zaterdag is er een met een gouden randje; alles klopt. Annette en Koen dwalen door de stad, drinken koffie en kletsen aan een stuk door. De vlinders gieren door Annettes lijf. “Ik nam Koen mee naar huis en we hadden gelijk stomende seks. Normaal doe ik dat niet op een eerste date, maar met Koen was alles zo vanzelfsprekend en vertrouwd.” Hij blijft slapen en als Annette wakker wordt, maakt ze een heerlijk ontbijtje en kruipt weer terug in bed. “Het was fijn en zo lang geleden dat ik me zo goed voelde. Hij vond me prachtig, sexy en lief. Ik werd uit stilstand op een roze wolk geschoten.”

Intens genieten

Een week lang verblijft ze op dat roze wolkje. Koen blijft een week lang in Amsterdam en ze sluiten zich op in het appartement van Annette. “De afspraken die ik had staan, heb ik gewoon afgezegd met een smoes. Ik wilde zo graag met Koen zijn.” Ze vroeg Koen of hij niet moest werken. “Hij antwoordde dat hij eigen baas was en dat hij zijn werktijden zelf kon bepalen. En omdat hij mij zo bijzonder, lekker en leuk vond, wilde hij graag bij me blijven en zou hij zijn klussen wel weer oppakken. We moesten genieten van elkaar, drukte hij mij op mijn hart.” Nou, dat deden ze. Een week lang vree Annette de sterren van de hemel, zorgde voor Koen, keken samen talloze films, bestelden pizza en hadden heel veel pret samen.

Orde op zaken

Een week na hun eerste date, pakte Koen zijn tas en zei dat hij zich echt even moest losrukken van Annette om wat orde op zaken te stellen. “Natuurlijk begreep ik dat. Hij was ongepland bij me gebleven en ik vond het niet meer dan logisch dat hij naar huis moest om van alles te regelen en aan de gang te houden.” Hartstochtelijk neemt Koen afscheid van Annette.

“Na zijn vertrek belde ik gelijk een vriendin en vertelde mijn liefdesavontuur in geuren en kleuren. Zei haar dat ik de man van mijn dromen had gevonden en hem nooit meer zou laten gaan.” Fluitend ruimt ze haar appartement op, verschoont het bed en kan alleen nog maar aan Koen denken. Elke vijf minuten checkt ze haar telefoon om te kijken of Koen iets heeft gestuurd. Toen ze na drie uur nog niets had gehoord, appt ze hem. “Ik wilde dat eigenlijk niet, ik dacht: laat hem maar iets zeggen. Maar ik vond het vreemd dat ik niets hoorde.”

Direct in zijn voicemail

Ze stuurt een lief berichtje, maar in plaats van twee vinkjes onder het appje, blijft het op een vinkje staan. Annette denkt nog dat zijn batterij leeg is en schenkt er niet zo veel aandacht aan. “Maar toen ik ’s avonds nog steeds niets had gehoord, besloot ik hem te bellen. Ik kreeg gelijk zijn voicemail dat ik insprak. Vroeg hem of hij mij wilde bellen.”

Waar is hij?

Dat is nu drie weken geleden. Annette heeft nog steeds niets van Koen gehoord. “Ik maak me hartstikke ongerust, misschien is er wel iets gebeurd.” Ze is in alle staten en weet niet wat ze moet doen als Koen opeens appt: ‘Moet wat dingen even oplossen. Meld me weer als het kan. Tot die tijd geen contact opnemen.’ Annette wordt gek. Ik ben zo vreselijk verliefd en verdrietig tegelijk. Ben ik nu gewoon bot aan de kant gezet of is er echt iets heel ergs aan de hand? Het maalt maar door mijn hoofd en ik weet gewoon niet meer waar ik het zoeken moet. Ik wil zo graag weten wat er aan de hand is en twijfel enorm aan mezelf. Wat moet ik nou?”

Is het jou wel eens gebeurd dat je op eens niets meer van een date hoorde terwijl alle signalen goed waren? Hoe ging jij daarmee om? Praat met mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Waar zijn de 4 reacties van Rudy, Marijke, Sandrien en Soraya heen? Op 4 februari 2023 waren die er nog…

Reageer ook