In the flow

Herken je dat gevoel, dat bijna alles lukt en je energie grenzeloos is. Op het voetbalveld zie je dat wel eens bij ploegen die eerst met 2-0 achter staan, in de rust trakteert de trainer de spelers op een “pep-talk” en dan krijgen ze vleugeltjes en winnen toch nog met 3-2. Zo’n ploeg “in the flow” is werkelijk niet meer te stoppen.

Sinds vorige week bevind ik mij ook in een “flow”. Ik ben werkelijk niet te stuiten. Laatjes die al weken uitpuilden met facturen en andere administratieve akeligheden tonen nu redelijk opgeruimd. Over de strijkmand kun je nu weer heen kijken. Het gras gemaaid en het onkruid gewied. Al twee keer heb ik deze week hardgelopen en gymnastiekoefeningen gedaan. Regelmatig een wandelingetje naar de brievenbus of gewoon even voor de gezelligheid met mijn jongste dochter een blokje om. Eerlijk gezegd zijn mijn mailboxen nog steeds niet op orde, maar het begin is er. Waar komt deze plotselinge energie toch vandaan?

Terugkijkend op het afgelopen jaar, waarin ik toch zo’n tien kilo ben aangekomen, realiseer ik me dat ik dat ik daar heel hard aan heb gewerkt. Vroeg op, hard werken, veel eten, weinig bewegen, laat naar bed. In de ochtend weer flink gammel, dus weer niet sporten, kopje koffie, hard werken, etc. De kilo’s vliegen je dan om de oren.

Deze week lijkt dit dus doorbroken. Inmiddels meer dan een kilo afgevallen, terwijl dit eigenlijk moeiteloos ging. Maar ja, wat wil je met al die steunbetuigingen via Valtaf.nl en ook op damespraatjes.nl. Veel bekenden en (on)bekenden steunen me door mee te doen. Zet ‘m op Simone, Karin, Leonie en alle andere vriendinnen!!!

Nog even een vraagje aan jullie. Vanavond ga ik naar De Chinees. Ik eet vegetarisch, maar wat kan ik het beste bestellen, zodat de kilo’s me niet om de oren vliegen. Dames, graag tips!!!

Sandra Blikslager doet in haar column wekelijks verslag van haar afvalervaring bij Valtaf.nl De 45 jarige Hilversumse is hoofdredacteur van damespraatjes.nl en Bookaccino.nl, samen met haar man heeft ze drie prachtige dochters,  is dol op reizen, lezen en waterpolo.


Reageer ook