fb
Damespraatjes Damespraatjes

Carla: “Mijn man weigert om mee te kijken naar het Songfestival”

Mijn man weigert om mee te kijken naar het Songfestival

Niet eerder had Carla zoveel zin om naar het Songfestival te kijken. Op de een of andere manier raakt Joost Klein een gevoelige snaar bij haar, terwijl ze normaal niet eens dol is op zijn muziek. “Ik verheug me op een gezellig avondje Songfestival maar mijn man weigert om mee te kijken terwijl ik zo graag samen wil kijken!”

Beetje apart maar leuk

Ja die Joost maakt wat los bij Carla. “Als ik Europapa hoor dan word ik helemaal blij. Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem wel een beetje apart maar heel snel kreeg ik veel sympathie voor hem. Op Instagram volg ik hem en ik lees alles wat over hem wordt geschreven.” Om nou te zeggen dat het haar idool is gaat wel een beetje ver, maar ze hoopt vurig dat hij het Songfestival wint. “Donderdag en zaterdag zit ik gekluisterd voor de buis, ik wil het optreden van Joost echt niet missen.” Als Carla haar man Willem vraagt of hij ook zo’n zin heeft om samen met haar te kijken, komt ze van een koude kermis thuis.

Met die rare korte pony

“Willem voelt er totaal niets voor om samen met mij op de bank naar het Songfestival te kijken. Hij vindt er al jaren geen bal meer aan en zegt dat het meer een verkleedpartijtje is dan dat het om het zingen gaat. Vroeger, toen waren er volgens hem echt mooie liedjes, ingetogen, zuiver en traden zangers op in normale, nette kleding. Joost vindt hij een maar niks met zijn ‘rare’ korte pony.” Carla schrikt van de felheid waarmee Willem ongezouten zijn mening geeft over de Nederlandse inzending en snapt niet waarom zijn vrouw zo zit te popelen. “Hij heeft wel een beetje gelijk: ik keek jaren niet naar het songfestival. Maar dat had meer te maken met andere bezigheden.”

Joost raakt me echt

Want toen Waylon en Ilse de Lange meededen volgde ze het songfestival op de voet. “Vroeger bij ons thuis was het altijd een hele happening. Mijn moeder maakte allemaal lekkere hapjes, mijn broer en ik kregen een glaasje cola en het was altijd zo gezellig. En nu heb ik ook weer zin in zo’n ouderwets TV-avondje maar voelt Willem er niets voor terwijl Joost me echt raakt.” Als Carla hoort dat Joost zijn ouders al op jonge leeftijd heeft verloren en hij zijn Songfestival-optreden aan hen opdraagt, is ze ontroerd. “Moet je je voorstellen: zo jong al je ouders verliezen en dan zo in het leven staan. Dat is toch fantastisch?” Ze snapt maar niet waarom Willem Joost zo vreselijk vindt.

Hapjes en lijstjes bijhouden

Ze vindt het flauw van Willem, omdat ze regelmatig ook met hem samen naar voetbalwedstrijden kijkt die haar eigenlijk niet interesseren. “Het gaat me erom dat het zo leuk is om lekker samen te kijken, lijstjes bij te houden met lekkere hapjes en drankjes erbij.” Helemaal fan is Carla toen ze Joost vorige week in real life zag. “Mijn man en ik wonen vlak bij de televisiestudio’s en toen ik naar mijn werk fietste, zag ik Joost. Heel spontaan riep ik zijn naam en zwaaide en hij zwaaide vrolijk terug. Zie je nou wel dat het een super aardige gast is. Willem was weinig onder de indruk van dit verhaal, maar ik vind het geweldig. Nu baal ik helemaal dat Willem niet met me wil kijken.”

Joh, die gast is een act

Dat Joost volgens haar man een ‘act’ is en het niets meer met zingen te maken heeft, vindt Carla zo pijnlijk om te horen. “Willem vindt de kleding die Joost draagt en dat rare kapsel zo niet kunnen. Alles moet tegenwoordig maar normaal zijn, maar er zijn grenzen volgens Willem. Waar maakt hij zich druk om? Je ziet op het podium een hele creatieve gast met een supergoed liedje. Daar gaat het toch om?”

Willem gaat wel naar de kroeg

Willem vindt van niet en blijft bij zijn besluit niet naar het Songfestival te gaan kijken met zijn vrouw. Hij gaat wel naar de kroeg met zijn vrienden, heeft hij aangekondigd. Carla is er door van slag. “Ik heb er echt zo veel zin in en wil gewoon lekker met mijn Willem op de bank kijken. Misschien kan ik hem overhalen met tompouces van de beste banketbakker en een goede fles wijn. Ik weet zeker dat als hij eenmaal samen met mij op de bank zit, het echt wel een feest wordt.”

Heb jij ook een partner die Joost maar een rare snuiter vindt? Of ga je samen op de bank lekker zitten kijken naar het Songfestival? Wie was volgens jou de beste Nederlandse inzending ever? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Annemic -

Joh, nodig vriendinnen uit of kijk lekker alleen. Ik kijk al jaren niet meer en
Moet jouw man wel een beetje gelijk geven

Peer -

Zoals de meesten hiervoor al zeiden: nodig wat vriendinnen uit en laat je man met rust. Ik betwijfel ook of hij het überhaupt relaxt vindt als jij voetbal meekijkt. Doorgaans zijn vrouwen een grote ergenis voor mannen bij het voetbalkijken omdat vrouwen er nou eenmaal zelden verstand van hebben, maar ze dat niet remt om commentaar te geven op de wedstrijden.

Fiene -

Nog even nadat ik mijn berichtje had geschreven: ik heb vier liedjes volgehouden toen had ik hem afgezet…zelf ook dus geen fan van

Fiene -

Hoi Carla, vreemd verhaal dit..
Ik zou zeggen nodig een vriendin (nen) uit met hapjes en drankjes. Tompoucen, fles cola..geef iedereen een lijst waar je alles bij houd. En zwijmel bij Joost! En laat je man lekker zijn gang gaan! Ik wens je veel plezier bij het kijken! 👀

Sanderien van Mul -

Wat ben jij een jankbaal zeg. Trek je grotemeidenonderbroek aan en ga gewoon zelf lekker kijken (desnoods met iemand anders) met wat jij lekker vindt om te snacken. Dat geplak en geklef om alles maar samen te doen en ergens geen bal aan te vinden als de ander er geen zin in heeft (om wat voor reden dan ook), is bespottelijk. En nee, dat jij een paar voetbalwedstrijdjes mee kijkt (hou er dan ook mee op als het jou geen plezier geeft) is geen wisselgeld dat jouw echtgenoot het Songfestival mee moet kijken. Hou daar mee op. Gedraag je als een volwassen, onafhankelijke vrouw in plaats van dit kinderachtige gemiep.

Joris -

Tompoes en wijn, lekker ja, die combinatie. Dat gaat hem vast overtuigen. Kijk gewoon met een vriendin die er wèl zin in heeft. Opgelost.

Reageer ook