fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 kilo aangekomen in een jaar

10 kilo aangekomen in een jaar

Herken je dat gevoel, dat bijna alles lukt en je energie grenzeloos is. Op het voetbalveld zie je dat wel eens bij ploegen die eerst met 2-0 achter staan, in de rust trakteert de trainer de spelers op een “pep-talk” en dan krijgen ze vleugeltjes en winnen toch nog met 3-2. Zo’n ploeg “in the flow” is werkelijk niet meer te stoppen. Nou was ik 10 kilo aangekomen in een jaar… En toch kwam ik weer in de flow. Ik vertel je er graag alles over!

Sinds vorige week bevind ik mij ook in een “flow”. Ik ben werkelijk niet te stuiten. Laatjes die al weken uitpuilden met facturen en andere administratieve akeligheden tonen nu redelijk opgeruimd. Over de strijkmand kun je nu weer heen kijken. Het gras gemaaid en het onkruid gewied. Al twee keer heb ik deze week hardgelopen en sportoefeningen gedaan. Regelmatig een wandelingetje naar de brievenbus of gewoon even voor de gezelligheid met mijn jongste dochter een blokje om. Eerlijk gezegd zijn mijn mailboxen nog steeds niet op orde, maar het begin is er. Waar komt deze plotselinge energie toch vandaan?

10 kilo aangekomen in een jaar

10 kilo aangekomen in een jaar: hoe dan?! In eerste instantie gaat zoiets heel langzaam en onopgemerkt voorbij. In mijn geval was ik gewoon heel druk, stond vroeg op, werkte hard, at te veel, bewoog te weinig en ging ook nog eens veel te laat naar bed. Tja, de volgende ochtend sta ik dan weer gammel op en grijp ik naar een kop koffie in plaats van mijn sportmatje en een set dumbells. Al met al zorgt dit dus voor dat ik elke maand ongeveer 0,8 gram aan ben gekomen. Als dat één maand zo is, is dat natuurlijk niet erg. Maar met 12 maanden achter elkaar kom je dus op 10 kilo terecht. En dan schrik je wel als je op de weegschaal staat!

Doorbroken

Deze week lijkt dit gelukkig dus doorbroken. Inmiddels meer dan een kilo afgevallen, terwijl dit eigenlijk moeiteloos ging. Maar ja, wat wil je met al die steunbetuigingen? .Veel bekenden en (on)bekenden steunen me door mee te doen. Zet ‘m op Simone, Karin, Leonie en alle andere vriendinnen! Door het samen te doen gaat het stukken makkelijker. Ook al ben je 10 kilo aangekomen in een jaar tijd; je kunt het echt doorbreken. Als ik het kan, dan kunnen jullie het ook!

Naar de Chinees

Nog even een vraagje aan jullie. Vanavond ga ik naar de Chinees. Ik eet vegetarisch, maar wat kan ik het beste bestellen, zodat de kilo’s me niet om de oren vliegen. Dames, graag tips!

Sandra Blikslager doet in haar column wekelijks verslag van haar afvalervaring bij Valtaf.nl. De 45-jarige Hilversumse is hoofdredacteur van Damespraatjes.nl, samen met haar man heeft ze drie prachtige dochters, is dol op reizen, lezen en waterpolo.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook