fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dieettips uit de VS

pizza.jpg

Zeer bijdehand en al vroeg wijs en daarom niet zo verwonderlijk dat ze al snel haar vleugels wil uitslaan. In augustus is onze oudste dochter Mara naar Californie vertrokken om daar een jaar te studeren en te waterpoloen. We missen haar enorm, maar door de moderne technieken is het in contact blijven met elkaar wel heel gemakkelijk. 

 

 

Neem nou afgelopen zaterdag. Het hele gezin is pas laat thuis van de eigen waterpolowedstrijden en om half 10 sta ik nog te koken. Voor iemand die op dieet is, is dit natuurlijk geen ideaal tijdstip om je eten te bereiden en natuurlijk helemaal niet als het ook nog pasta is. Maar daarover een andere keer verder. Terwijl ik sta te koken zijn mijn andere dochters en man met Mara aan het skypen (bellen via het internet). Met zowel beeld als geluid is ze bij ons en ik hoor ze heerlijk kletsen over de op handen zijnde trip van Mara naar San Francisco en voor ik het weet is het eten klaar. Omdat het anders wel heel laat gaat worden vraag ik iedereen om aan tafel te gaan en we zetten de laptop (met Skype) aan het hoofd van de tafel. Het is net of Mara echt bij ons is. Geweldig!!! We brengen een toast uit op ons gezamenlijke dineetje en bij Mara zien we een blikje Diet Coke in beeld verschijnen. Heel blij eten en kletsen we verder. 

 

 

Na een kwartiertje komen de vrienden van Mara haar kamer binnen en worden we op afstand voorgesteld. Leuk om iedereen even te ontmoeten. Niet veel later vertrekken ze met z’n allen naar San Francisco en wij genieten nog even na. 

 

 

De volgende dag weer even samen op Skype, natuurlijk om nu te horen wat ze allemaal in San Francisco heeft gedaan. Ze vraagt of ik nog steeds op dieet ben en ze heeft een goeie tip voor me, want het werkt bij haar ontzettend goed. Iedere dag een hamburger, heel veel fruit en drie tot vier uur per dag trainen. Succes verzekerd!! 

 

 

Ook krijgen we nog een ontbijttip: “Word wakker en kijk wat er nog in huis is. Soms is dat wat popcorn, soms een stuk pizza van de vorige avond en als het een beetje mee zit is er brood in huis”. Dit lijkt me meer een tip uit het handboek voor de wat luie student, maar ik wilde jullie deze recente dieettips uit de Verenigde Staten niet onthouden. 

 

Sandra is hoofdredateur van damespraatjes.nl en Bookaccino.nl en schrijft bijna wekelijks een column voor Valtaf.nl over haar afvalervaringen 


Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook