Ik ben nog nooit klaargekomen van seks met mijn man. Hoe vertel ik het hem?

Mijn man Richard* en ik zijn ruim 6 jaar getrouwd. We zijn nog steeds gek op elkaar, maar ik ben bang dat daar een einde aan kan komen als ik hem een groot geheim onthul: ik ben nog nooit klaargekomen tijdens de seks met hem. Niet omdat ik het niet fijn vind, maar gewoon omdat het me niet lukt. In mijn vorige huwelijk had ik hetzelfde geheim en toen ik het mijn man vertelde leidde het (na maanden van ruzie en verwijten) tot een scheiding. Nu durf ik het Richard echt niet te vertellen. Wat kan ik doen? Groet, Jessy*.

Beste Jessy,

Bedankt voor je vraag! Wat verkeer je in een vervelende situatie, het is altijd een zware last om geheimen voor je partner te hebben. Gelukkig is de oplossing simpel: je gaat het hem vertellen! Maar, dit doe je niet voordat je jezelf de vraag hebt gesteld: waarom lieg ik hierover tegen hem? Is dat omdat jij je schaamt voor het niet kunnen klaarkomen? Of wil je hem niet kwetsen? Het kan een van deze voorbeelden zijn, maar het kan natuurlijk ook wat anders zijn. Wees eerlijk tegen jezelf en ga op zoek naar het antwoord.

Weet je hoe het komt dat je tegen hem liegt? Dit is al een grote stap. Nu kan je het gesprek met hem voorbereiden, waarin het belangrijk is dat je het ‘nieuws’ echt bij jezelf houdt en je je focust op de toekomst. Wat je bijvoorbeeld kunt zeggen: “Ik wil iets met je delen waar ik heel erg mee zit. De afgelopen jaren heb ik veel moeite met klaarkomen en dit is iets waar ik me best voor schaam. Ik hou heel veel van jou, daar ligt het dus niet aan. Maar, ik wil wel graag op zoek gaan naar een oplossing, want ik wil nog meer kunnen genieten van de seks die we samen hebben”. Op deze manier maak je geen enkel verwijt naar hem en richt je je vooral op de toekomst.

Ik kan me voorstellen dat je man hier best van kan schrikken. Dat is helemaal niet erg! Gun hem wat tijd, blijf lief en laat merken dat je het graag wil oplossen. Verder is het ook aan te raden om te ontdekken waardoor je niet kunt klaarkomen tijdens de seks met je man. Dit zou je eens met een seksuoloog kunnen bespreken. De kans  is groot dat het je dan uiteindelijk wel lukt.

Tot slot: Seks werkt bij mannen anders dan bij vrouwen. Bij mannen staat het klaarkomen vaak centraal, bij vrouwen is dit de weg hier naartoe. Je kunt enorm genieten van seks, zonder ooit klaar te komen. Bespreek ook dit met je partner.

Ik hoop dat jullie er samen uitkomen! Voor nu wens ik je heel veel succes toe.

Liefs,

Vera

*In verband met privacy redenen hebben we deze namen aangepast. 


Reageer ook