fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rianne en haar man gaan al 10 jaar niet meer met elkaar naar bed: “We vinden het allebei fijn dat het niet meer hoeft”

Een relatie zonder seks? Ik kan het mij niet voorstellen! Maar, ik moet er dan natuurlijk wel bijzeggen dat mijn vriend en ik pas een paar jaar samen zijn. Als ik me inleef in een stel dat al tien keer zo lang samen is, kan ik het me ergens heel goed voorstellen. Het stoppen met het met elkaar naar bed gaan hoeft niet altijd iets negatiefs te betekenen. Ik sprak Rianne. Zij en haar man Will gaan al 10 jaar niet meer met elkaar naar bed gaan en vinden dat prima. 

“Will en ik zijn 40 jaar samen en hebben in die tijd veel meegemaakt. We hebben kinderen gekregen, hebben hard gewerkt, zijn een dochter verloren en zijn in die tijd altijd gelukkig en veilig geweest met elkaar. We hebben een leven met ups en downs, waarbij Will en ik altijd bij elkaar terecht kunnen. Dat zie je helaas niet vaak meer….”

Stiekem in de winkel

Rianne en Will ontmoetten elkaar 40 jaar geleden in de winkel van de ouders van Will. “Ze hadden een kruidenierszaak waar ik op mijn 18e kwam werken. Will werkte er ook en de vonk sloeg direct over. Het jaar daarop waren we getrouwd.” Rianne en Will zijn in de zevende hemel en kunnen die eerste jaren niet van elkaar afblijven. “Ach, je weet hoe dat gaat bij verliefde stelletjes. Wij grepen elke kans aan om samen in de koffer te duiken. Zelfs stiekem in de winkel, haha!”

Lange werkdagen

De jaren verstrijken en het leven van Rianne en Will is constant in verandering. “We kregen de kinderen en de ouders van Will stopten met de winkel. Will is toen als fabriekscontroleur gaan werken en ik bleef thuis bij de meisjes. Will werkte lange dagen en we zagen elkaar weinig. Zo ging dat toen. Seks schoot er al snel bij in als hij ’s avonds laat en moe thuiskwam.”

Tragisch ongeval

Toch zijn Rianne en Will in die jaren altijd intiem met elkaar geweest. “Het was zeker niet elke dag en ook niet elke week, maar als de gelegenheid er was, dan kropen we lekker tegen elkaar.” De omkeer kwam tien jaar geleden. “’s Avonds laat werd er aangebeld. De politie stond op de stoep. Ik dacht eerst dat ze het verkeerde huis hadden, maar al snel bleek dat dit niet zo was. Onze oudste dochter Wendy, was omgekomen bij een auto ongeluk.”

Niet meer met elkaar naar bed

Rianne en Will zijn enorm verdrietig om het vreselijke nieuws. “Iedereen die een kind is verloren weet dat dit het ergste is wat een ouder kan meemaken. Het is nu tien jaar geleden, maar ik huil er nog elke dag om. Will wil er niet over praten, maar ook hij is er nooit overheen gekomen.” Vanaf het moment van het overlijden van Wendy hebben Rianne en Will geen seks meer met elkaar gehad. “We hadden er allebei gewoon geen zin meer in.”Bol 7 daagse 2022

Het is goed zo

“Een jaar na het overlijden hebben Will en ik het met elkaar besproken. Waarom deden we het niet meer? En wat vonden we daarvan?” Rianne en Will komen na een lang gesprek tot de conclusie dat het goed is zo. “Als het weer terug zou komen, dan zouden we ons er aan overgeven, als dat niet zo zou zijn, dan was het ook goed.” De jaren verstrijken en de zin komt bij allebei niet meer terug.

Wel nog knuffelen

Rianne benadrukt dat het niet meer met elkaar naar bed gaan, niet hoeft te betekenen dat je geen intieme momenten meer deelt. “Will en ik zijn dol op knuffelen. We liggen dan tegen elkaar aan en strelen elkaar. Ook geven we elkaar regelmatig een kus en vertellen we elkaar hoeveel we van elkaar houden. Wij vinden dit allebei fijn en genieten hier van. Je hoeft geen seks met elkaar te hebben als je daar geen zin meer in hebt. Iedereen moet doen wat hij of zij fijn vindt en je moet nooit iets doen omdat je denkt dat het zo hoort. Wees eerlijk naar jezelf en je partner.”

Wil je (op respectvolle wijze) meepraten over het verhaal van Rianne? Dit kan in de comments onder dit artikel en op onze Facebookpagina. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Ik denk dat er inmiddels 12 jaar zonder seks zijn verstreken, want dit verhaal is een paar jaar geleden ook al voorbij gekomen: http://web.archive.org/web/20230519234230/https://damespraatjes.nl/al-10-jaar-niet-meer-met-elkaar-naar-bed/

Reageer ook