fb
Damespraatjes Damespraatjes

Orgasmekloof: Waarom dit bij lesbische stellen niet bestaat en wat hetero stellen hiervan kunnen leren

orgasmekloof

Heb jij regelmatig moeite met het krijgen van een orgasme als je seks hebt met je man of vriend? Je bent niet alleen! Een nieuwe studie in het Verenigd Koninkrijk toont aan hoe groot de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen in werkelijkheid is. En dat is niet mals! 

Verschil tussen mannen en vrouwen

Bij de deelnemers van het onderzoek blijkt dat mannen 20 procent meer kans hebben op een orgasme tijdens de seks. Procentueel betekent dit dat mannen in 66 procent van de gevallen klaarkwamen en vrouwen slechts in 43 procent van de gevallen. Ongeveer 4 procent van de ondervraagde vrouwen gaf aan nog nooit een orgasme te hebben gehad met een sekspartner. Ongeveer de helft van de ondervraagden heeft in ieder geval één keer per week seks.

Orgasmekloof alleen bij hetero stellen

Seks- en relatie expert Kate Moyle zegt dat het verschil in orgasmes tussen twee partners niet bestaat bij vrouwen die seks hebben met vrouwen. “De orgasmekloof tussen mannen en vrouwen is een cultureel probleem, een gebrek aan voorlichting en een te grote focus op penetratie, in plaats van andere vormen van seksuele stimulatie” zegt Moyle. “Hetero stellen scheiden in veel gevallen het voorspel en de seks van elkaar. Hierbij komt de focus vooral op het ‘seks’ gedeelte, terwijl het grootste genot voor vrouwen ligt in stimulatie van de clitoris. De clitoris heeft 8.000 zenuwuiteinden en zou meer aandacht moeten krijgen”, voegt ze toe. “Het gaat niet alleen om penetratie, het gaat er vooral om dat mannen er zeker van moeten zijn dat ook de vrouw opgewonden is. Net als de penis, moet ook de clitoris goed doorbloed zijn om echt van de seks te kunnen genieten. Eerst goed opgewonden raken, is een essentieel onderdeel van de seks.”

Lees ook: Jeukende tepels zijn lang niet altijd onschuldig! Dit zijn de mogelijke oorzaken!

Leren van lesbische stellen

Waarom het bij lesbische stellen wél goed gaat? Die scheiden het voorspel en de seks niet van elkaar. Hierbij ís het voorspel de seks en er is veel meer aandacht voor opwinding, zachte aanrakingen en opbouw. Het feit dat de orgasmekloof in lesbische stellen niet bestaat, toont aan dat het voor partners wél mogelijk is om (ongeveer) even vaak tot een hoogtepunt te komen. Hier is dus echter wel een andere ‘gang van zaken’ vereist.

Van voorspel naar hoofdshow

Loop jij er ook tegenaan dat jouw partner vaker en makkelijker klaarkomt? Probeer samen eens anders naar het voorspel te kijken. Maak van het voorspel de hoofdshow en daag hem uit om van andere dingen dan alleen penetratie te genieten. Ik weet zeker dat het jullie seksleven alleen maar beter zal maken!

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Remco -

Voor de man is gedult en respect voor haar belangrijk. Voor de vrouw een beetje meer egoïsme en een beetje ondersteuning naar de man wat je fijn vind. Kan helpen

Reageer ook