fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik heb nog nooit een hoogtepunt beleefd in bed met mijn man, hoe vertel ik het hem?

Had jij ooit van de term ‘orgasmekloof’ gehoord? Zelf ben ik sinds een aantal jaar bekend met het woord, maar het fenomeen kende ik wel al langer. Een orgasmekloof is het verschil in de hoeveelheid orgasmes die mannen en vrouwen krijgen tijdens de seks. Hierin beleven mannen (veel) vaker een hoogtepunt dan vrouwen en dit verschil wordt dus omschreven als de orgasmekloof. Wij spraken de 39-jarige Ruby die deze orgasmekloof ook aan den lijve ondervindt; zij heeft tijdens de seks met haar man Jason nog nooit een orgasme gehad. Ze is benieuwd naar jullie advies! 

“Jason en ik zijn sinds de middelbare school samen en nu ruim tien jaar getrouwd”, vertelt Ruby. “Ik vind het heel bijzonder dat we elkaar kennen sinds we 13 zijn en altijd bij elkaar zijn gebleven. Van onze eerste keer uitgaan tot onze eerste keer seks: alles deden wij samen voor het eerst. Dat hoor je natuurlijk zelden en ik ben er best heel trots op.”

Geen vonken

In een relatie die al meer dan de helft van een leven duurt, is het logisch dat de vonken er naar verloop van tijd wat minder afspringen. “Maar bij ons zijn die vonken er nooit echt geweest… Natuurlijk voelde ik wel vlinders toen Jason en ik net verkering hadden, maar al vrij snel werd het vooral heel vertrouwd. Toen we net samen waren hadden we nog geen seks, dat kwam pas toen we vijftien waren.”

Nooit heel spannend

Net als de relatie, voelt ook de seks met Jason heel veilig voor Ruby. “Het was altijd rustig en altijd op mijn tempo. Jason was lief en voorzichtig. Op de een of andere manier is dit altijd zo gebleven en hebben wij nooit hele spannende seks met elkaar gehad. Ik was onder mijn vriendinnen veruit de eerste die aan seks begon, maar toen zij het eenmaal ontdekt hadden, hadden ze in no-time meer geëxperimenteerd dan Jason en ik in al die jaren bij elkaar.”

Avontuurlijker tussen de lakens

Ruby is gedurende haar gehele relatie met Jason nog nooit klaargekomen tijdens de seks. “Dit vond ik vroeger nooit zo belangrijk. De seks was liefdevol en ik voelde me geborgen. Het ging mij meer om het samenzijn dan om het hoogtepunt. Maar sinds een aantal maanden betrap ik mezelf erop dat ik er vaker over fantaseer hoe het zou zijn om seks te hebben met andere mannen. Mannen die avontuurlijker zijn en meer de leiding nemen tussen de lakens.”

Zijn hoogtepunt

Het is niet makkelijk voor Ruby om hier met Jason over te praten. “Ik hou zielsveel van hem en ik ben bang dat ik hem kwets. Het gekke is dat we ook eigenlijk nooit over de seks praten… Een orgasme faken heb ik nooit gedaan; de seks stopt gewoon altijd als hij zijn hoogtepunt heeft bereikt. Ik neem het hem niet kwalijk dat hij dan nooit even doorpakt, ik heb hier immers nooit wat over gezegd tegen hem.”

Hoe pak ik het aan?

Nu de gedachten over andere bedpartners steeds sterker worden, weet Ruby dat het tijd wordt om hier met Jason over te praten. “Ik vind dit heel moeilijk. Want hoe begin je na een relatie van 26 jaar uit het niets ineens over het gebrek aan orgasmes? Hoe ik het ook breng, ik weet zeker dat het hem pijn gaat doen en dat hij bang is dat ik hem uiteindelijk zal verlaten. Hem verlaten zal ik nooit doen, maar ik zou zó graag intens willen genieten tijdens de seks met hem.”

Ruby is benieuwd hoe andere vrouwen dit zouden aanpakken. Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Adinda’s nieuwe vriend is extreem groot geschapen: “Alles omtrent intimiteit vind ik vervelend”

groot geschapen

Met vriendinnen kon ik het vroeger uren over de penissen van onze veroveringen hebben. Van het formaat, tot de geur en de kleur: alles werd besproken. Tegenwoordig kan ik mij daar niks meer bij voorstellen. Wat er tussen mij en mijn vriend gebeurt, blijft tussen ons. En dat merk ik bij al mijn vriendinnen! Zodra het serieuzer wordt, wordt de vertrouwensband tussen partners sterker en wordt niet alles zomaar meer besproken.

Niet aan de grote klok hangen

Hier loopt ook Adinda (34 jaar) tegenaan. Waar zij vroeger alles op seksueel gebied met haar vriendinnen besprak, gebeurt dat nu niet meer. “En nou net nú heb ik advies nodig…” mailt ze ons. “Ik zit ergens heel erg mee, maar wil het niet zomaar aan de grote klok hangen. Dat vind ik niet eerlijk naar Josh en onze relatie. Andersom zou ik het ook niet prettig vinden als hij ons seksleven met zijn vrienden zou bespreken….. Verder lezen

5 reacties

Ryan -

Ik zou je adviseren om een andere man te proberen..

Joris -

Hoe bestat het dat je al 24 jaar seks met elkaar hebt en hij het nooit heeft echt heeft afgemaakt? Als de zin verdwenen is na het orgasme van de man, dan zorgt elke normale man er toch voor de dame eerst te bevredigen tot een hoogtepunt? Dat je moet ontdekken hoe dat werkt, soit, maar na al die tijd mag dat wel een keer gelukt zijn…

Saint -

Appart verhaal Ruby. Klinkt misschien appart, maar ik zou dan eerst met zelfbevrediging beginnen. Ontdek eerst wat jezelf prettig vind zodat je je partner kunt leren wat jij fijn vind of niet fijn vind.

Tja en dan komt het moeilijke gedeelte. Je zult het hem toch een keer moeten vertellen. Heb het voor jezelf ook duidelijk waarom je dit pas na x jaar verteld en niet al na een paar maand of paar jaar. Zo kun je het hem ook duidelijk uitleggen. Bereid een paar mogelijke antwoorden op vragen voor zodat je niet compleet verrast word en zo duidelijk en rustig over komt.

Een ander optie is om de sex spannender te maken met blinddoek, handboeien en zweepjes. Op die manier maak je de sex anders en zou je hem kunnen sturen naar orale bevrediging of vingeren. (dan hoef je misschien niks te zeggen)

Joesoef -

Ongelooflijk na al die jaren begrijp niet dat je nooit eerder er wat van gezegd heb.
Tijd voor een nieuwe man in bed .
Al is het maar voor de sex
Heb veel tijd

Shirley -

Vibrator er bij pakken 😀

Reageer ook