fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kitty (30) haar nieuwe vriend is gesteriliseerd: “Twijfel of ik verder wil met hem”

vriend is gesteriliseerd

Als jong meisje droomde Kitty er al van om moeder te wonen. “Elke dag speelde ik met mijn poppen en deed alsof het mijn kinderen waren. Ik deed ze in bad, kleedde ze aan en had theekransjes met ze. Broertjes en zusjes had ik niet en mijn poppen waren, zeker toen ik klein was, echt mijn maatjes. Tijdens het spelen fantaseerde ik erover dat ik later een groot gezin zou stichten, met minimaal vijf kinderen”, vertelt Kitty. “Mijn droom is dat nog steeds, maar op dit moment lijkt het uitkomen hiervan verder weg dan ooit.” Kitty haar nieuwe vriend is gesteriliseerd… 

Skivakantie

Dat niet iedereen een kinderwens heeft, dat wist Kitty wel. “Maar dat uitgerekend ik hoteldebotel verliefd word op zo iemand, daar had ik nooit over nagedacht.” Bastiaan en Kitty liepen elkaar afgelopen februari tijdens de skivakantie van hun werk tegen het lijf. “We werken allebei als consultant voor een bekend bedrijf. Op kantoor hadden we elkaar nog nooit gezien, maar toen wij samen in het skiklasje voor beginners kwamen, was het meteen raak. Na die vakantie hebben we onze baas en collega’s op de hoogte gebracht van onze relatie en drie maanden later trok ik bij hem in.”

Vriend is gesteriliseerd

Kitty en Bastiaan zijn inmiddels een half jaar samen en nog in de zevende hemel. “We zitten echt nog in de honeymoon-fase, haha! Thuis kunnen we niet van elkaar afblijven en we maken heel veel plannen voor de toekomst. Zo willen we volgend jaar een lange reis door Zuid- Amerika maken en fantaseren we over het kopen van een huis. De toekomst lacht ons toe en toch hebben we een issue waar we samen niet uitkomen. Bastiaan is namelijk gesteriliseerd en wil geen kinderen.”

Grote droom

Hoe ga je ermee om als de grootste droom van de één, een ware nachtmerrie voor de ander is? “Bastiaan is nu 36 jaar oud en komt uit een gebroken gezin. Hij wist al jong dat hij geen kinderen wil. Toen hij 30 was voegde hij de daad bij het woord: hij liet zich steriliseren. Het is een keuze waar hij nog steeds achterstaat. Zelfs nu hij weet dat het mijn grote droom is om moeder te worden.”

Wil hij echt niet

Toen Bastiaan en Kitty elkaar net kenden, spraken ze regelmatig over haar kinderwens en zijn sterilisatie. “Het is een behandeling die ongedaan gemaakt kan worden. Mijn idee was aanvankelijk dat Bastiaan de ware gewoon niet was tegengekomen en dat hij daarom dácht dat hij geen kinderen wilde. Nu ik hem beter ken en we er veel over hebben gepraat, weet ik dat hij ze écht niet wil. Ik schat de kans klein dat hij ooit een hersteloperatie zal ondergaan.”

Laten gaan

Kitty weet niet wat ze moet doen. “Mijn moeder en vriendinnen zeggen dat ik er goed aan doe om de relatie te verbreken. Zij zijn ervan overtuigd dat het uiteindelijk niet zal gaan werken. ‘Het is je grote droom om moeder te worden. Je kunt hem niet dwingen dit samen met je te doen. Om op de lange termijn gelukkig te worden, moeten jullie elkaar laten gaan’, zei mijn moeder. Ergens weet ik dat ze gelijk heeft… Maar de liefde van mijn leven laten gaan? Dat kan ik gewoon niet.”

Bijdraaien

De vader van Kitty vindt dat iemand niet de liefde van je leven kan zijn, als je niet dezelfde dromen en doelen hebt. “Daar ben ik het niet mee eens. Bastiaan en ik delen absoluut veel dromen, het krijgen van kinderen is daar alleen niet één van. Stiekem hoop ik daarnaast dat Bastiaan uiteindelijk bijdraait en inziet dat een leven zonder kinderen nú misschien lekker makkelijk is en veel vrijheid geeft, maar dat je uiteindelijk wel heel eenzaam oud wordt.”

Advies gevraagd

Kitty is heel benieuwd of er vrouwen zijn die ooit in een vergelijkbare situatie hebben gezeten. “Hoe lang geef ik hem de tijd? En moet ik hem proberen over te halen of heeft dat geen zin. Bastiaan is écht mijn droomman en ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om de relatie te verbreken. Maar een leven zonder kinderen? Dat wil ik niet laten gebeuren.”

Maike: ‘Ik maak me zorgen om mijn dochter en kleinkinderen’

Meer dan ooit tevoren wordt er gehamerd op gezond eten. Niet te vet, niet te zout, niet te veel suiker en niet te vaak. Maike vindt dat belangrijk en let erop dat ze goed eet. Haar dochter Priscilla daarentegen mikt alles in de frituurpan en eet nauwelijks groenten en fruit. “En zij niet alleen, ook mijn schoon- en kleinzoon krijgen die ongezonde troep voorgeschoteld… LEES VERDER!

Bovenste afbeelding: Vadim Fomenok via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Rieneke -

Klinkt als een verhaal van een vriendin van mij. Echter is zij nu te oud om kinderen te krijgen.
Haar man had zich laten steriliseren toen zijn ex hem had ingeluist. Het werd een miskraam maar hij was toen al bij haar weg.
Om er weer te worden ingeluisd heeft hij zich laten steriliseren. Mijn vriendin was 28 toen zij wat met hem kreeg. Ze zegt het verdriet dat ik geen moeder ben geworden blijft echter weet ik ook niet wat ik mis. De moeilijkste fase was toen haar vriendinnen wel kinderen kregen. Ze heeft erg veel moeten opgeven ook een aantal vriendschappen want die waren moeders en deden dan wat gezamelijk met de kinderen en vroegen haar nooit. Ook het vooroordeel dat mensen dachten dat ze kinderen niet mochten was moeilijk. Ze zei als.je jonger was had ze de relatie verbroken om.haar kinderwens. Waar ze bij vriendinnen kwam was alleen masr gepraat over de kinderen. Haar wereldje werd erg klein. Nu ziet zij de voordelen van in want haar man en zij kunnen lekker laten en doen wat ze willen en reizen veel en dan in de goedkopere periodes. Ze is blij met haar leven zoals die is maar regelmatig denkt zij “hoe was het geweest als ik kinderen had” Zij denkt dan niet zo relaxed als nu maar ik denk dat ze niet weet wat ze mist. Maarja misschien had ze na vermoeide dagen met kinderen wel vaak gedacht “was ik maar bij de liefde van mijn leven gebleven” Keuze moet je helaas zelf maken en volg je gevoel.

Joris -

“Het is een behandeling die ongedaan gemaakt kan worden”. Hoewel het kan, is er geen garantie dat dat succesvol lukt. En los daarvan: mensen ondergaan zo’n behandeling vaak niet uit praktisch oogpunt, maar omdat ze geen kinderen (meer) willen.

Laat je even weten wat het geworden is? Of wellicht lezen we ditzelfde verhaal over een tijdje opnieuw (en dan vast zonder deze reacties).

Fiene -

Meid je gaat het niet winnen, hij is echt niet van plan om het terug te draaien..dus geef het op!
Je kan wachten tot je ons weegt..dus je kan kiezen.
Uitmaken en iemand vinden die wel kinderen wilt of deze droomman en mooie reizen maken en de andere leuke dingen die jullie willen gaan doen.
Dit komt echt tussen jullie in te staan als je langer wacht. Dus maakt de keuze

Reageer ook