fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jessie’s man werd verliefd op de au-pair: “Ik betrapte ze samen in het washok”

verliefd op au-pair

Een zware tijd hebben Jessie en haar man Roy achter de rug wanneer ze besluiten dat het tijd is om hulptroepen in te schakelen. “Roy en ik hadden in drie jaar tijd drie kinderen gekregen. Daarnaast was ons bedrijf in één klap waanzinnig gegroeid en droegen we niet alleen de verantwoordelijkheid over onze kinderen, maar ook bijna 500 man personeel.” Om te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen en om veel huishoudelijke taken uit handen te nemen, komt er een Filipijnse au-pair bij Jessie en Roy in huis.

Wennen

“Het was wel wennen hoor, iemand die 24 uur per dag bij je in huis is. Kate – die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, maar al overal ter wereld als nanny heeft gewerkt- wist duidelijk hoe ze een huishouden draaiend moest houden. Al op haar eerste avond hier kookte ze de sterren van de hemel en binnen drie dagen was de bodem van de wasmand in zicht.” In eerste instantie voelen Jessie en Roy een soort schaamte dat iemand anders voor hun kinderen en huishouden zorgt, maar na een paar dagen weten ze niet beter.

Boekjes lezen

“Kate is meteen onderdeel van het gezin. Een lieve meid, die hard werkt en precies weet wanneer ze zich even terug moest trekken om ons de ruimte te geven. Binnen no-time vertrouwden we haar volledig in ons huis en met onze kinderen. Hoe zwaar de afgelopen jaren voor Roy en mij waren geweest, zo relaxt werd het ineens doordat Kate ons veel werk uit handen nam. Als we ’s avonds na een lange dag thuiskwamen moesten we vroeger altijd direct koken, wassen en opruimen. Ineens doet zij dat en kunnen wij boekjes lezen met de kinderen.”

Nare ontdekking

Ook tijdens de gezinsvakanties gaat Kate mee. “Leuk voor haar, want ze is dol op reizen. Fijn voor ons, want we hebben altijd een set extra handen.” Alles met de au-pair lijkt om rolletjes te lopen, totdat Jessie een hele nare ontdekking doet…

Eerder thuis

Jessie is eerder thuis van werk omdat een klant een afspraak heeft afgezegd. Ook Roy was al vroeg naar huis gegaan, zodat hij de kinderen een keer van school kon halen. “Ik besloot ze te verrassen met taart. Maar toen ik thuiskwam, zag ik dat de kinderen er nog niet waren. De auto van Roy stond er wel, dus ik ging binnen naar hem op zoek. Beneden was hij niet, dus ik liep de trap op om boven te kijken.”

Washok

Uit het washok hoort Jessie geluiden komen en Jessie gaat naar binnen. “Daar zag ik hoe Kate op haar knieën voor Roy zat. Roy genoot zo intens van haar ‘behandeling’ dat hij niet eens hoorde dat ik binnenkwam.” Jessie voelt een intense storm van woede in zich opkomen en trekt Kate aan haar haren van Roy af. “Ik weet niet meer goed wat ik allemaal heb gezegd en gedaan, maar ik was woest.”

Vragen

Kate vlucht naar haar kamer en Roy probeert Jessie te kalmeren. “Ik wilde geen mooie praatjes, maar had meteen duizend vragen. Ik wilde de waarheid horen.  Hoe vaak hadden ze seks gehad? Waren ze verliefd? Wat waren ze van plan te doen? Hoe heeft dit zo kunnen ontstaan? Ik stelde ze allemaal en Roy beantwoordde ze eerlijk.”

Zomervakantie

Uit Roy zijn antwoorden blijkt dat de vonk tijdens de zomervakantie is overgeslagen. “Kate was toen pas net in bij ons en Roy deed er alles aan om haar op haar gemak te stellen. Toen ik een keer met de kinderen alleen naar het zwembad was, hebben zij en Roy voor het eerst seks gehad. Daarna spraken ze met elkaar af dat het niet meer zou gebeuren, maar ze waren allebei verliefd. Ook na thuiskomst houdt hun affaire stand.”

Liefde en aandacht

Roy vertelt ook dat hij zich niet gehoord en gezien voelde in het huwelijk met Jessie. “Hij vond dat ik me alleen nog maar op werk en de kinderen focuste. Aandacht, liefde en aanraking; dat is wat hij van mij te weinig kreeg en bij Kate in overvloed vond. Tja.. Ook ik zal mijn aandeel in het verhaal hebben gehad, maar ik had liever dat hij dat gewoon tegen mij had verteld.”

Opnieuw invullen

Een week na de ontdekking van de affaire, zit Kate op een vliegtuig naar Manilla. “De twee voorwaarden waarop ik Roy een laatste kans wilde geven, was dat Kate zou vertrekken en dat wij serieus aan onze relatie zouden werken. We gingen in relatietherapie en Roy heeft een half jaar op de logeerkamer geslapen. In de therapie kwamen er veel dingen aan bod. Natuurlijk de affaire, maar ook hele andere zaken. Hoe zagen wij onze rol in het gezin, wat verwachten we van onszelf en elkaar, hoe zien we onszelf en elkaar, wat willen we voor de toekomst en hoe gaan we het opnieuw invullen nu.”

Ruimte voor gevoel

Jessie en Roy hebben baat bij de therapie. “Er zaten veel dingen niet goed. Roy en ik leefden zo op de automatische piloot. We waren meer een bedrijf dan een gezin. Alles moest zo efficiënt mogelijk, terwijl het voor Roy ook belangrijk is dat er ruimte voor gevoel blijft. Daar hebben we enorm hard aan gewerkt. Zo hebben we een deel van het bedrijf verkocht, zijn we minder gaan werken, lopen we elke ochtend samen hard en proberen we om de week uit eten te gaan. Dat laatst alleen als een van onze ouders kan oppassen, een au-pair hebben we niet meer.”

Blij

“Het klinkt gek, maar ik ben blij dat we dit meegemaakt hebben. Ons leven leek zo mooi eerst, maar de affaire van Kate en Roy toonde dat er veel niet goed zat. Dit vergeten zal ik nooit, maar hem vergeven heb ik gedaan. We slapen zelfs weer in hetzelfde bed!”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Leontine: ‘Ik zou zo graag een kind van mijn ex willen hebben’

kind van mijn ex

Vijf jaar lang deelden Leontine en Eelco lief en leed en samen kregen ze Roosje. Twee jaar geleden, toen Roosje net een jaar was zijn ze uit elkaar. “Ik werd verliefd op een collega en dat heeft me mijn huwelijk gekost.” Nu verlangt Leontine naar nog een kind, maar wel eentje van Eelco…. Lees verder 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Lezers deden eerder moeite op dit artikel te reageren, maar die reacties zijn zonder pardon gewist. Voor wie ze toch wil lezen: http://web.archive.org/web/20230329152601/https://damespraatjes.nl/verliefd-op-au-pair/

Reageer ook