fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra test de Inventum VWM8010W wasmachine: “Super stil én ingebouwde stoomfunctie”

inventum wasmachine

“Kleine wasjes, grote wasjes, gooi ze in je wasmasjien. Laat maar lekker draaien, steeds meer in die wasmasjien!”, dit nummer van Trafassi heb ik altijd in mijn hoofd op dagen waarop ik veel aan het wassen ben. Mijn drie dochters zijn inmiddels het huis uit en dat scheelt heel wat wassen. En toch zijn er dagen waarop de wasmachine hier non-stop draait en ik een soort amateur-wasserette run. Onze oude wasmachine heeft het begeven en het was dus tijd voor een nieuwe. Meer dan enthousiast was ik dan ook dat ik de Inventum VWM8010W wasmachine mocht testen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees mee!

Waar letten we op?

  • Uitstraling
  • Eigenschappen en prestaties
  • Geluid
  • Energielabel
  • Garantie
  • Prijs

Uitstraling wasmachine

Het oog wil ook wat en dus vind ik het belangrijk dat mijn nieuwe wasmachine er ook een beetje goed uitziet. Bij de Inventum VWM8010W is dat zeker het geval. Ik koos de witte variant, die is afgewerkt met een zwarte deur en display. De machine bedien je door middel van één draaiknop en het touchscreen. Geen ouderwetse knopjes, maar een super strakke en moderne look. Ik houd daar zo van :-).

 

Eigenschappen en prestaties

Een wasmachine moet goed wassen, punt. Daar voldoet de Inventum VWM8010W zeker aan. Maar wat al helemaal heel fijn is, zijn alle luxe eigenschappen die de machine heeft. Hij heeft een vulcapaciteit van maar liefst 8 kilo en kan wassen tussen de 20 en 90 graden. De machine telt maar liefst 14 programma’s en bevat een startuitstel- en een stilfunctie. Waar ik al helemaal heel blij van word (en wat ik ook nog nooit eerder heb gehad), is dat hij een stoomprogramma heeft. Dankzij de SteamClean-functie wordt wasgoed extra goed schoon door reiniging met stoom. Handig voor mensen met allergieën. En wist je dat je was met dit programma ook minder kreukt en je het dus niet meer hoeft te strijken? Onwijs luxe, als je het mij vraagt.

Geluid

Ik draai mijn wasjes meestal overdag, maar als we thuiskomen van vakantie of wanneer ik erg druk ben, doe ik het ook nog weleens ’s nachts. Om te voorkomen dat wij (of de buren) wakker worden van de wasmachine is het prettig als hij zo stil mogelijk is. De Inventum VWM8010W produceert slechts 72 decibel en is valt dus in de categorie ‘stille wasmachines’. Nóg minder geluiden horen? Met de stilfunctie worden ook alle overige machinegeluiden uitgeschakeld.

Energielabel

Of je nou goed bezig wilt zijn voor de planeet of vooral oog voor je portemonnee hebt: een gunstig energielabel is voor iedereen interessant. Ik zou niet zo snel meer apparaten kopen die niet zuinig of duurzaam zijn. De Inventum VWM8010W heeft energielabel A en is dus een hartstikke slimme keuze. Voor zowel je energierekening als de planeet 😉

Garantie

Van een nieuwe wasmachine mag je verwachten dat het een degelijk product is. Maar wat als na een paar jaar blijkt dat er toch iets mis is? Dan is het wel fijn als je kunt terugvallen op een goede garantieregeling. Inventum geeft standaard 5 jaar garantie op al haar producten. Op de inverter motor (ook BLDC of koolborstelloze motor genoemd) van de wasmachine krijg je 10 jaar garantie. Eerst 5 jaar Inventum-garantie en daarna nog eens 5 jaar aanvullende garantie. Een geruststellend idee.

Prijs

Laatst liep ik door een witgoedwinkel en schrok enorm om de prijzen van sommige wasmachines. Ze zien er prachtig uit en wassen vast goed, maar ik wil helemaal niet meer dan 500 of zelfs 1.000 euro uitgeven aan een nieuwe wasmachine. De Inventum VWM8010W is een stuk betaalbaarder. Hij heeft een adviesprijs van 469 euro en dat valt perfect binnen budget.

Al met al ben ik dus enorm blij met mijn nieuwe wasmachine! Ben jij ook op zoek naar een nieuwe? Waar let jij op tijdens het kopen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Nadat de vorige wasmachine het ruim 20 jaar zonder noemenswaardige issues heeft gedaan, heb ik een degelijk apparaat van hetzelfde merk gekocht. Een aanschafprijs van 1100 is geen enkel probleem bij een verwachte levensduur van 20 jaar. Dan heb je het over enkele euro’s per maand of minder dan een kwartje per wasbeurt…

Reageer ook