fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elkse (41): ‘Ik ben al twee jaar zo verschrikkelijk verliefd op mijn collega’

“Hi, ik ben Rick.” Dat waren de eerste vier woorden die haar nieuwe collega vier jaar geleden tegen haar zei. Elske voelt zijn handdruk nog en kan zijn allereerste blik nog zo voor de geest halen. Vanaf het moment dat ze hem zag, was ze verliefd. Een onmogelijke liefde want Rick heeft een vriendin. “En haar zag ik laatst met een ander in de stad. Arm in arm. Het zag er niet uit alsof het zomaar vrienden waren. Ik twijfel zo of ik dit Rick moet vertellen.”

De overstap van een krant naar een redactie van een tijdschrift, was geen eenvoudige. “Mijn grote droom was altijd werken op de redactie van een sporttijdschrift. Als vrouw kom je daar niet heel makkelijk binnen, maar omdat ik een passie voor sport heb en er ook nog eens heel van weet, werd ik uitgenodigd bij een groot sportmagazine.” Het sollicitatiegesprek voerde ze met de chefredactie en toen ze voor de tweede ronde mocht opkomen zat Rick bij het gesprek. “Hij zou mijn directe collega worden als ik zou worden aangenomen. Tijdens de sollicitatie hadden we gelijk al ideeën over reportages en verslagen die we konden maken. Het klikte onmiddellijk. Toen ik opstond om te vertrekken en de mannen een hand gaf, wist ik: ‘deze baan is de mijne.”

Hopeloos verliefd

Tien minuten later werd Elske gebeld: ze was het geworden! Dolblij fietste ze door naar huis. Vier weken later, op een maandagochtend, liep ze haar nieuwe redactie op. Rick wachtte haar op en liet haar haar werkplek zien. “Op het bureau tegenover dat van Rick stond een prachtige bos bloemen met een kaartje: ‘Welkom Elske!’. Dat is heel fijn binnenkomen.” Rick nam haar mee en stelde haar voor aan de andere redactieleden en liet haar zien waar het koffieapparaat stond. Met een dampende mok liepen ze naar een vergaderhokje. “Hij ging naast me zitten om het eerste project waarop wij werden gezet, door te nemen. Hij rook heerlijk en was zo aardig. Ik wist: ik ga hopeloos verliefd worden op deze man.”

Ik ging kapot

En dat gebeurt. Elske en Rick zijn als collega’s onafscheidelijk en blijken een goed team. Over zijn vriendin is Rick lovend, ze hebben een goede relatie en denken aan trouwen. “Ik deed alsof ik dat leuk voor hem vond, maar ik ging kapot. De verliefdheid is alles overheersend. En ik heb almaar het idee dat hij mij ook heel leuk vindt.” Op een personeelsfeest ontmoet Elske Linda, de vriendin. “Rick stelde haar aan me voor en ik zag hoe ze naar me keek. Ik heb er alles aan gedaan om een gewoon praatje met haar te maken, maar vond dat zo moeilijk.

Zoenende vriendin

Als Elske in het weekend naar de markt gaat en aansluitend koffie drinkt op een terras, ziet ze Linda lopen. Arm in arm, zoenend, maar niet met Rick. “Mijn hart bonkte in mijn borst. Van blijdschap, want misschien had ze een ander, maar ook van spanning; ik vond dit echt zo waardeloos voor Rick. Hij sprak altijd met respect over Linda en ik had het idee dat ze hem belazerde.”

Ben ik een feeks?

Elske houdt van Rick. Het zit zoveel dieper dan zomaar een verliefdheid. “Al die jaren dat ik met hem samenwerk, mijn hart en ziel met hem deel, ben ik zo verliefd. Ik twijfel of ik hem dat moet zeggen, omdat ik zo bang ben dat ik mijn werkrelatie op het spel zet. Want we zijn zo’n goed team samen. Dat ik Linda met een andere man heb zien zoenen, heb ik nog niet verteld. Ik wil het wel, maar durf het niet goed. Ik weet dat zijn wereld dan instort, want hij is dol op haar. Anderzijds vind ik dat hij moet weten dat zijn vrouw niet zo trouw is als hij denkt. Ik voel me een feeks als ik het zou zeggen, maar het is misschien voor mij een mogelijkheid om onze liefde een kans te geven. Mits hij natuurlijk ook gevoelens voor mij heeft.”

Elske weet niet wat ze moet doen. Moet ze discreet blijven en zich niet met de relatie van Rick bemoeien, of moet ze voor haar eigen geluk gaan en Linda verraden? “Zeg het maar. Ik word er gek van. Soms denk ik: ik ga zeggen dat ik haar met een ander zag, maar ik kan het niet. Het zit niet in mijn karakter bewust een bom onder een relatie te leggen. Maar aan de andere kant ben ik bang dat een liefde op deze manier onopgemerkt voorbij gaat…”

Wat vind jij? Moet Elske gewoon tegen Rick zeggen hoe de vork in de steel zit? Of vind jij dat ook not done? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook