fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leontine: ‘Ik zou zo graag een kind van mijn ex willen hebben’

kind van mijn ex

Vijf jaar lang deelden Leontine en Eelco lief en leed en samen kregen ze Roosje. Twee jaar geleden, toen Roosje net een jaar was zijn ze uit elkaar gegaan. “Ik werd verliefd op een collega en dat heeft me mijn huwelijk gekost.” Nu verlangt Leontine naar nog een kind, maar wel eentje van Eelco.

“Roosje is nu drie jaar en ik zou het zo leuk vinden als ze een broertje of een zusje zou krijgen. Maar niet van een andere man, ik vind het geen aantrekkelijk idee als ze een half broertje of -zusje krijgt. Ik wil dat Eelco de vader wordt.” De enige die van haar plannen weet is haar beste vriendin Lot en zij is erg sceptisch, wat Leontine ook wel weer snapt. “Toch weerhoudt het me niet en is het een serieuze optie.”

Ik was te snel eerlijk

Dat haar huwelijk is geklapt door een verliefdheid, doet haar nog steeds veel pijn. Straal verliefd werd ze op Ruben van de verkoop. “Ik was zo vreselijk verliefd. Ruben was dol op me en droeg me op handen. Alles stiekem op kantoor en omdat ik zeker wist dat hij de ware was en niet Eelco, gooide ik het al snel open thuis. Ik kon niet leven met een leugen. Achteraf heb ik spijt dat ik mijn kaarten zo snel op tafel legde, want Ruben bleek achteraf niet zo verliefd op mij maar was vooral uit op de seks. Ik was niet zijn enige liefje en dat verklaarde ook waarom hij zo stiekem bleef doen.”

Alle genegenheid was weg

Het vertellen aan Eelco was dramatisch, hij stortte volledig in. Daarna volgende een ijzige kou. “Eelco was zo verdrietig en bleef zich maar afvragen wat hij verkeerd had gedaan. Na die fase werd hij super zakelijk. Hij zocht alles uit voor de scheiding en begon de inboedel te verdelen. Alle genegenheid was verdwenen, hij bleef normaal communiceren maar raakte me niet meer aan, zei niets liefs meer. Dat maakte me toen ook helemaal niet uit, ik had immers Ruben die me prachtig vond en met wie ik uren kon vrijen en kletsen.” De scheiding wordt in gang gezet en verloopt vlot. “We hebben gekozen voor co-ouderschap en de ene week is Roosje bij mij de andere week bij Eelco.”

Ruben brak mijn hart

Het co-ouderschap bevalt goed en als ouder functioneren Leontine en Eelco prima. “Alles dat Roosje aangaat, bespreken we. We gaan soms zelfs samen naar het consultatiebureau, dat is echt heel prettig en goed voor Roosje. We hebben heel fijn contact en zijn gelukkig vrienden gebleven. Niet lang na de scheiding kwam ik erachter dat Ruben verschillende vriendinnetjes had en ik helemaal niet zo speciaal was. Hij brak mijn hart en liet me in wanhoop achter. Ik kwam erachter toen een collegaatje me vertelde dat ze zo verliefd was. In vertrouwen vertelde ze me dat het om Ruben ging. Toen ze dat zei, holde ik naar de wc en gaf over. Ik was zo overstuur.”

Ik wil geen zaaddonor

Leontine vertelt het collegaatje niet dat Ruben ook afspraakjes met haar heeft. “Ik schaamde me kapot. Hoe kon ik zo naïef zijn? Ik had mijn huwelijk op het spel voor hem gezet, hoe stom kun je zijn. Temeer omdat Eelco en ik een goed koppel waren. Dat blijkt ook nu, nu we niet meer als man en vrouw leven. Ik was zo ziek van het bedrog van Ruben dat ik een andere baan heb gezocht en opnieuw ben begonnen. Nu ik weer ben opgebloeid begint het te kriebelen; ik wil zo graag een zusje of broertje voor Roosje. Niet van een andere man, niet van een zaaddonor, maar van Eelco. Zeker omdat het ouderschap zo goed loopt.” Een halfbroertje of -zusje wil ze niet, maar een echte. “Dat kindje wil ik met Eelco maken. En dat wil ik doen via echte seks met Eelco. Omdat het waarschijnlijk niet gelijk de eerste keer raak is, zou dat betekenen dat ik wellicht verschillende keren met Eelco naar bed moet, maar dat vind ik geen probleem.”

Misschien komen we weer samen

Met spanning wacht Leontine het antwoord af van Eelco. “Toen ik het voorstelde, verschoot hij van kleur maar hij was wel bereid erover na te denken. Want toen ik het uitlegde en de voordelen opsomde, zag hij het gelijk in een ander perspectief.” Eelco gunt zijn dochtertje echt wel een broertje of zusje, maar hij is bang. “Eelco is bang dat hij zijn hart weer aan mij verliest en dat wil hij niet. Hij kan het niet aan als het weer fout zou gaan tussen ons. Ik mis Eelco enorm en begrijp dat hij op liefdesgebied helemaal klaar is met mij. Maar misschien brengt het maken van een broertje of zusje voor ons prinsesje ons nader tot elkaar. Want diep, heel diep in mijn hart zou ik het fantastisch vinden als we weer samen komen.”

Wat vind jij? Snap jij dat Leontine graag een kindje van haar ex wil? Of vind je het een idioot idee en zou dat alleen maar verwarring voor Roosje betekenen?

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Jossine kreeg ruzie in vliegtuig om haar huilende zoontje: “Man achter ons ging totaal door het lint”

 

Reizen met jonge kinderen is vaak een uitdaging en als moeder doe je er alles aan om het goed te laten verlopen en niemand tot last te zijn. Helaas lukt dat laatste nou eenmaal niet altijd. Zo ook toen Jossine laatst naar Curacao vloog. 

“Mijn ouders wonen al jaren op Curacao”, vertelt ze. “Na hun pensioen hebben ze hun koffers gepakt en zijn gegaan. De eerste jaren vlogen we regelmatig naar elkaar toe, maar sinds het coronavrius uitbrak hebben we dit niet meer gedaan. Tot een paar weken geleden, toen mijn vader erg ziek werd. Mijn moeder kon alle hulp gebruiken. Ik wachtte geen moment en heb twee tickets geboekt. Eén voor mij en één voor mijn tweejarige zoontje Kay.”

Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

15 reacties

Eef -

Ik (man) heb ook 3 kinderen gekregen met mijn ex. We vinden elkaar leuke ouders en omdat we er toch al één hadden zaten we toch al aan elkaar vast.

De liefde wordt nooit meer hetzelfde als voor de vertrouwensbreuk die er heeft plaats gevonden, maar er is nog wel altijd wederzijds respect en we zorgen voor elkaar. Dat is ook wat waard én ik moet er niet aan denken ooit kinderen te krijgen met een ander.

Astia -

Ik vind jouw gedrag en redenen wel erg egoistisch. Tegelijkertijd heb je n fout gemaakt, ok. Maar dan is het aan jou om aan de slag te gaan dat eelco je vergeeft en niet om nu zgn dat JIJ geen halfbroertje/zusje of kunstmatige inseminatie maar door sex. Wees eens eerlijk naar jezelf en vooral Eelco toe. Wat wil je die man nog meer aandoen?

Ria Klop -

Het valt mij op dat mannen harder oordelen dan de vrouwen!
Maar realistisch zijn moet ook als eerste!
Er kan nog een spoor liefde heersen! In mijn geval een tweede kans gegeven! Al was het geen seksuele ontrouw! Maar als er iets was…verschijnt de oude pijn! Na de tweede keer is je vertrouwen weg! En kun je jezelf niet meer toevertrouwen…dat is dan kapot gegaan. Dan moet je jezelf hoe triest ook eerlijk bekennen….dit is geen samenzijn meer!

Lien -

En als Ruben er wel oprecht was voor gegaan met haar? Zou ze Eelco dan ook terug willen?
Het lijkt me een erg typisch verhaal van iemand die pas met de neus op de feiten gedrukt wordt wanneer ze het deksel op de neus krijgt.
Ik vind het een manipulatieve insteek om via een broertje of zusje voor Roosje je man terug te proberen winnen.
Op welke manier toont dit aan dat je aan jezelf gewerkt hebt, in therapie bent gegaan, tot inzicht gekomen bent, hoe je hier in de toekomst mee wil omgaan, etc…?

Rieneke -

Mooi om te lezen dat jullie goed contact hebben. Ook voor Roosje leuk en fijn! Wat ik hieruit kan concluderen is dat er nog liefde tussen jullie zit alleen dat Eelco tot op zijn bot is gekwetst en vertrouwen in jou dusdanig kwijt is dat hij geen relatie meer aan zou durven met jou. Logisch!!! Vertrouwen kan je niet bij hem afdwingen en een kind erbij of sex met jou hij zou en blijft nog evenveel van je houden en zijn vertrouwen in jou zou hierdoor echt niet veranderen. Je moet het probleem bij de bron aanpakken. Er is nog wel iets tussen jullie (waak vlammetje) maar het vuurtje is bij hem uitgemaakt door bedrog. Een waakvlammetje heeft veel tijd en gedult en inspanning nodig om weer een prachtig vuurtje te worden. Je hebt hierbij hulpmiddelen nodig (brandolie bijvoorbeeld dus relatietherapie). Je kan er ook heen als je geen liefdesrelatie meer hebt. Ga er eerst eens heen zonder hem en bespreek dit. Win eerst zijn vertrouwen weer terug en doe alles in kleine stapjes. Ga eerst eens vaker met elkaar afspreken. Doe spannende dingen samen zoals parachutte springen. Zie en spreek elkaar veel. Maar eerste stap ga alleen eerst naar een (relatie) therapeut dus een deskundige die jou kan begeleiden en adviseren. Want wat jij wilt gaat veel te snel en word je teleurgesteld.

Mandy Roelvink -

Zelf heb ik ook bewust een derde en vierde met mijn ex genomen. De insteek is anders dan bij jullie; wij wilden geen relatie meer met elkaar maar hij gunde mij wel een derde en vierde. Mijn wens voor een groot gezin was aanwezig maar wilde GEEN andere man, laat staan andere donor. Wel is het zo dat hij geen vaderlijke rol in wil nemen, maar wij hebben bewust gekozen voor de situatie zoals deze nu is. Hij is feitelijk de sperma donor zonder juridisch vader te zijn en ik ben bewust alleenstaande mamma. Zo gek is je idee dus niet.

Willemijntje -

Ik weet dat jullie problemen hebben maar een mens kan veranderen en van zijn/haar fouten geleerd hebben. Geef het nog een kans en voor Roosje is het beter om twee ouders thuis te hebben

Mj -

Gewoon doen Eelco, iedereen maakt wel eens een fout.

Paula -

Een 2e kindje met de zelfde vader is opzich best een mooi idee. Maar ik zou het vooral “zakelijk” houden en dan ook geen sex hebben. Gewoon via inseminatie! Ze wil sex om dat ze hoopt dat je haar terug wil, maar ondertussen praat ze over hoe erg die Ruben haar gekwetst heeft met iets wat ze Eelco net zo heeft aan gedaan! Het gaat nu goed dus verpest dat niet door weer te gaan kloten! Als het echt om Roosje gaat dan houdt je het zakelijk

Frank Kohlen -

Vindt dat hier wel “ kort door de bocht” wordt gereageerd. Zou er met haar over praten en over elk detail duidelijkheid willen. En volgens mij is er bij beiden nog gevoelens voor de ander, dat zei een fout heeft gemaakt is duidelijk maar die maken we toch allemaal wel eens. Ik zou er zeker over in gesprek gaan, wens jullie beide succes 🍀

Joost -

Niet doen Eelco! Dit type vrouw is alleen maar met zichzelf bezig. De eerste beste verliefdheid en ze laat jou en de kinderen weer in de kou zitten.

Gebroken man -

Doe het niet Eelco! Zo’n heks als haar is het niet waard. Er zijn genoeg leuke vrouwen op de wereld. Niet teruggaan naar iemand die zo jou vertrouwen en hart heeft gebroken. Neem het van mij aan. Als ze het 1x doet kan ze het vaker doen en zal je je nooit veilig en op je gemak voelen bij haar.
Kies een leuke vrouw die je kunt vertrouwen. Ik had niet eens samen met haar naar het consultatiebureau gegaan. Alleen met jou zou Roosje het ook goedvinden.

Sjaak -

Blijf weg bij die emotioneel instabiele, ego-centrische vrouw.

Piet -

Pak je kans Eelco. Je kan haar nu een hele hoop geven. Wel eerst even langs de dokter voor een sterilisatie.

Edwin -

Ik hoop dat Eelco meeleest: trap er niet in Eelco. Laat Leontine het maar lekker uitzoeken met Ruben. Zoek een leuke vriendin en geloof me…Roosje vindt een halfzusje of -broertje ook prima. Als Roosje later oud genoeg is, dan mag mama uitleggen waarom.

Reageer ook