fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 5 dingen in het huishouden verwaarlozen we terwijl iedereen het ziet

dingen die je nooit poetst

Een poetswonder zal ik nooit worden. Voor het oog is het in mijn huis redelijk schoon en eens in de zoveel tijd pak ik de boel grondig aan. Soms met de hulp van één van mijn dochters en daar maken we dan een gezellige dag van. Zojuist kreeg ik een lijstje onder ogen van Zimmo.be waarin opgesomd wordt welke dingen je nooit poetst terwijl iedereen het merkt. Eerlijk gezegd steeg het schaamrood me naar de kaken toen ik het lijstje las. Ik poets deze dingen ook niet zo vaak, zie zelf nauwelijks dat ze smerig zijn, maar anderen dus wel?

Vijf dingen in je huis die je nooit poetst terwijl iedereen het merkt

1. Lampenkappen

Bij mij in de keuken hangt er een lamp van glas. Bij nadere bestudering zie ik dat er niet alleen stof op ligt, maar ook een dun vettig laagje. Ik pak meteen de ruitenspray en maak de lamp schoon. Ook loopt er een stofdraad langs het snoer.

2. De buitenkant van de wc pot

De binnenkant van de WC maak ik meerdere keren per week schoon en de wc bril krijgt ook regelmatig een beurt. Maar hoe vaak maak jij de buitenkant van je wc pot helemaal schoon?

3. Spiegels en ruiten

Gelukkig hebben we voor de ramen buiten een glazenwasser die regelmatig langskomt. Dus dat zit wel goed. En alhoewel er binnen niet wordt gerookt hebben we toch een aanslag op de ramen. Ik denk dat dat door de kaarsjes komt die we in de wintermaanden regelmatig hebben branden. Als het zonnetje naar binnen schijnt is dat best confronterend haha! De spiegels bij ons in huis zijn redelijk schoon, ik kijk er ook best vaak in :-).

4. Gordijnen en lamellen

Dat is bij veel mensen misschien wel het smerigste in huis. het zijn grote stofvangers en het is best een klus om het goed schoon te houden. Momenteel heb ik zelf (nog) geen gordijnen hangen omdat we ons huis onlangs opnieuw hebben ingericht, maar ik schrok flink toen ik de oude gordijnen verwijderde.

5. De televisie en andere beeldschermen

Het is net of de televisie nog meer stof aantrekt dan andere spullen in huis. Als ik mijn vinger er langs haal haal ik er steevast een stoflaagje van af. Trouwens, hoe schoon is jouw computer of laptop eigenlijk? Op de een of andere manier zie ik het stof op mijn eigen laptop niet meer liggen, maar wel op die van iemand anders. Best gek eigenlijk.

Herken jij de hierboven genoemde dingen? Bij jezelf of vooral bij een ander? Op de website van Zimmo.be staan nog meer dingen die je nooit poetst terwijl iedereen het merkt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook