fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elin: ‘En opeens zat ik met een mond vol tanden ..’

mond vol tanden

Niets is fijner dan het goed kunnen vinden met je collega. Elin werkt al 3 jaar samen met Mariëlle op de financiële afdeling van een transportbedrijf. Ze hebben het altijd heel gezellig. Tot het moment dat ze drie dagen met elkaar op pad gaan….

Toen Elin besloot te reageren op een vacature van een transportbedrijf had ze nooit kunnen bedenken dat het zo leuk zou zijn. “Ik moest echt een baan hebben en deze was me op het lijf geschreven. Niet onbelangrijk: ik kan er op de fiets naar toe. Voorheen had ik minimaal twee uur reistijd per dag en dat werd ik zo zat. Dit was ideaal.” Haar directe collega Marielle ontving haar gelijk heel hartelijk op haar eerste werkdag. “Ze had een grote bos bloemen op mijn bureau neergezet en een lief kaartje. Dat vond ik zo fijn.”

Roddelen over collega’s

Al snel zijn Elin en Mariëlle een leuk duo. Op het werk altijd heel gezellig. Natuurlijk praten ze veel over werk en zo nu en dan roddelen ze soms ook wel over collega’s. “Belangrijkste is dat we allebei overal hartstikke veel lol over hebben. Maandagochtend is altijd vaste prik: dan halen we een lekkere latte bij Starbucks en nemen we het eerste half uur even onze favoriete voetbalclub door. Wat we ook gemeen hebben is sporten. Mariëlle gaat net als ik elke woensdag naar de sportschool. Wel gaan we ieder naar een andere sportschool maar het grappige is dat we donderdag zo lekker kunnen klagen over de spierpijn die we dan hebben. We moeten daar zo om lachen. Het voelt gewoon goed samen en ik ga echt met plezier naar mijn werk.”

Samen naar Duitsland

Als hun, enorm knappe manager, de dames vraagt samen een bedrijfsbezoek te maken bij een transportbedrijf in Duitsland, juichen ze het uit. “Ja, echt zo leuk. Onze manager denkt erover om met dat Duitse bedrijf te gaan samenwerken en koos Mariëlle en mij uit om wat verkennende gesprekken te voeren. Juist omdat we samen zo’n team zijn. Nou je snapt dat we daar enorm veel zin in hadden.” Het Duitse bedrijf is gevestigd in de buurt van München. “Op kosten van ons bedrijf mochten we vliegen, maar we zijn met de auto gegaan omdat Mariëlle last heeft van vliegangst. Geen probleem, hoe leuk is het om samen in de auto naar Duitsland te toeren.” Ze kijken weken uit naar dit uitstapje en zijn zo blij dat ze dit samen mogen doen.

Het werd stil in de auto

Maar dan wordt alles anders. “Tja, ik weet ook niet goed wat er nou gebeurde of hoe het kwam. Maar toen we eenmaal samen in de auto zaten en de laatste roddels van het bedrijf hadden doorgenomen, de ontwikkelingen bij Ajax hadden besproken en mijn nieuwe personal trainer hadden doorgelicht, hadden we niet zo veel meer om over te praten. Ik kwam erachter dat de gesprekken die we op het werk hebben daar genoeg zijn, maar als we langer bij elkaar zijn, we niet zo veel meer delen. Na een uurtje werd het echt heel stil in de auto. Mariëlle stuurde ingespannen en de stiltes werden echt heel ongemakkelijk. Ik hoopte dat het goed zou komen als we in het hotel aankwamen, maar dat was niet zo.”

Ben ik niet leuk genoeg?

De sfeer komt er maar niet in, ook niet in de bar van het hotel. “We sliepen twee nachten in het prachtige hotel, maar het schuurde aan alle kanten tussen ons. Ik werd er super onzeker van en dacht dat Mariëlle mij niet meer interessant en leuk vond. Ik merkte dat ik me steeds meer terugtrok en opeens vond ik ons samen terug aan tafel terwijl we allebei druk bezig waren op onze telefoon. Dat vond ik zo naar, dat heb ik nooit met vriendinnen.” Elin wordt ongemakkelijk als Mariëlle benoemt dat hun relatie zo anders is dan op kantoor. “Toen ze dat zei was ik bang dat ze me niet meer leuk vond en onze gezellige werkband opeens heel anders was. Maar Mariëlle kan veel professioneler met de situatie omgaan dan ik. Ze begon gewoon weer over werk te praten maar dan echt inhoudelijk en geen leuke roddels meer.”

Uit het raam staren

Elin is door het veranderen van de band met haar collega van slag. “Ik was zo blij dat die twee dagen om waren en we weer naar huis reden. Ook de terugreis was super ongemakkelijk. We zeiden nauwelijks iets tegen elkaar en ik staarde maar een beetje uit het raam terwijl het in mijn hoofd stormde. Waarom was onze verhouding opeens zo anders? Ik vind dat zo naar en voel me heel onzeker, denk dan dat ik uiteindelijk toch niet interessant genoeg ben. Temeer Mariëlle het gewoon over de zakelijke boeg bleef gooien. Ik maakte me zorgen over hoe het straks weer op kantoor zou gaan tussen ons.”

Alles is anders

Na het uitstapje heeft Elin een weekje vrij. “Enerzijds was dat fijn omdat ik dan even Mariëlle niet onder ogen hoefde te zien, anderzijds was het niet zo handig omdat door die week ik helemaal niet meer wist hoe het tussen ons zou gaan.” Als Elin weer op het werk verschijnt merkt ze dat de sfeer tussen haar en Mariëlle is veranderd. “Ik baal daar echt van. We hadden het zo leuk samen. Het is nu heel zakelijk tussen ons en ik weet niet of ik dat zo kan volhouden. Voor mij is het belangrijk dat het ook gezellig is op het werk. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet.”

Herken je dit verhaal? Heb jij ook een collega die aanvoelt als een vriendin? Hoe ver ga je? Ga je prive ook met elkaar om, of houd je het puur zakelijk. Tenslotte zijn collega’s collega’s en geen vriendinnen. Toch? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Cara: ‘Ik ben zo teleurgesteld over de badkamerverbouwing die mijn man heeft gedaan’

teleurgesteld over de badkamerverbouwing

Maandenlang verheugde Cara zich op haar nieuwe badkamer. Haar man Gerard zou de badkamerverbouwing doen, in de vakantie. “Kom ik thuis, heeft-ie zwarte tegels in plaats van de afgesproken witte in de inloopdouche geplaatst. Woest was ik…. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Overkill bleek killing. Zonde.

Reageer ook