fb
Damespraatjes Damespraatjes

Acht tips om veel sneller en makkelijker te strijken

Strijken! Wie houdt er wel van? Het klinkt heel gek, maar ik vind het geweldig. Niet omdat ik zo huishoudelijk ben aangelegd, maar omdat het voor mij vaak een momentje van ontspanning is en ik het altijd gezellig maak. Steevast luister ik tijdens het strijken naar de radio bijvoorbeeld op vrijdagochtend om 9.45 uur als Peter Heerschop zijn Lieve Marianne voorleest. Tegenwoordig zet ik ook wel Netflix aan, maar dan is het natuurlijk wel oppassen geblazen, want moet mijn hoofd ook wel bij het wasgoed houden :-).

Of je nou wel of niet van strijken houdt, deze tips maken het strijken wat makkelijker.

Lees ook: Tips voor het wassen van je sportkleding

8 tips om makkelijker te strijken

  • Leg een stuk aluminiumfolie tussen de strijkplank en strijkhoes. Hierdoor wordt de warmte weerkaatst en gaat het strijken vele malen sneller!
  • Schaf in ieder geval een stroomstrijkijzer aan. Het is misschien wel even een investering, maar het bespaart je waanzinnig veel tijd en zorgt dat je kleding super strak wordt.
  • Zorg altijd dat je strijkijzer schoon is. Een smerig strijkijzer kan vervelende strepen achterlaten op kleding, zeker als je per ongeluk over een vouw strijkt. Het is mij een paar keer overkomen dat ik mijn kleding opnieuw kon wassen.
  • Voeg wat schoonmaakazijn aan het waterreservoir toe. En strijk het reservoir helemaal leeg op een oude hand- of theedoek. Dit voorkomt die lelijke bruine vlekken tijdens het stomen.
  • Draai tijdens het strijken van overhemden het shirt binnenstebuiten. Op deze manier hoef je niet om de knoopjes heen te strijken! Ook plastic-achtige prints blijven op deze manier meestal onbeschadigd.
  • Doe natte lastig te strijken kleding heel even in de droger. Sla het daarna even goed uit en hang het dan te drogen. Dit klusje kan je bij het strijken enkele minuten tijdwinst opleveren. Je kleding is al bijna kaatsbal als je het uit de droger haalt. Deze tip scheelt zoveel tijd!
  • Strijk de overhemden als ze nog net niet helemaal droog zijn. Het strijken gaat dan super snel. Wil je je overhemden helemaal niet meer strijken? Lees dan ook deze tip: overhemden niet meer strijken.
  • Strijk je tafelkleden pas voordat je aan tafel gaat. Het is fijn om helemaal geen vouwen op je tafel te hebben.

We zijn heel benieuwd of je wat aan deze tips hebt gehad. En heb jij misschien nog wat slimme handigheidjes die het strijken kunnen vergemakkelijken en versnellen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Nog meer tips voor het wassen

Hoe verwijder je deze 5 lastige vlekken?
Tips voor het wassen van je dekbed
Hoe krijg je binnen 1 minuut je dekbed in zijn hoes?
Wat is pilvorming en hoe kun je het voorkomen?

Praat mee

Welke van deze tips kan jou helpen efficiënter te strijken? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel en op Facebook.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

“Draai tijdens het strijken van overhemden het shirt binnenstebuiten. Op deze manier hoef je niet om de knoopjes heen te strijken!”
Mijn ervaring is dat je de knoopjes dan nog steeds tegen komt. En logisch ook. De zool drukt de stof naar beneden en ondervindt weerstand van de knoop. Onderzijde of niet.

Reageer ook