fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag: Hoe verwijder je deze 5 lastige vlekken?

Baal jij ook zo als je een kledingstuk door je eigen schuld ruïneert? Het gebeurde mij een paar jaar geleden. Tijdens de vakantie kocht ik een prachtig katoenen vest en bij gebrek aan goede tassen stopte ik het in mijn rugzak, niet wetende dat daar ook een pen zonder dopje in zat. Resultaat: een mega grote inktvlek op de voorkant van het vest. Gelukkig heb ik het er uit weten te krijgen.

Inktvlekken

Een lelijke inktvlek in een katoenen kledingstuk? Leg het deel met de vlek een paar uurtjes in de melk, daarna in de wasmachine. Grote kans dat de vlek weg is. De vlek uit mijn vest is helemaal weg in ieder geval.

Gele vlekken bij oksels

Super lelijk als er na het wassen van witte blousjes en shirts gele vlekken achterblijven bij de oksels. Gooi voor het wassen citroensap op de plekken en laat even intrekken. De gele vlekken zullen een stuk minder worden.

Wijnvlekken

Gooi je ergens wijn overheen? Bij de meeste stoffen is het het beste om het meteen met water te behandelen. Ook goed is om er zout overheen te strooien en dat te laten intrekken. Gooi je zout over een tafelkleed dat je op tafel laat liggen, leg er dan wel een krant onder om je tafel te beschermen.

Tomatensoep vlekken

Meteen uitspoelen met water. Heb je dat niet gedaan, laat het dan even inweken met een biologisch wasmiddel. Daarna gewoon meewassen in de wasmachine.

Bloedvlekken

Niet met water behandelen! Maar met een puntje van de theedoek wat melk op de vlek deppen. Daarna in de wasmachine en de vlek is weg.

De hierboven genoemde tips gelden met name voor katoenen kleding. Materialen als suède, leer, etc hebben een eigen behandeling nodig.  Heb je vragen over de behandeling van vlekken of twijfel je, laat het ons weten. Mochten wij het ook niet weten, dan brengen we je graag in contact met een specialist.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed stinkt?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook