fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor als je geen wasverzachter meer wilt gebruiken

Wasverzachter. Ik ben er dol op! Mijn wasgoed wordt er lekker zacht van en gaat heerlijk ruiken. Wel varieer ik de soorten wasverzachters regelmatig, zodat je het geurtje dat je gebruikt ook steeds weer opnieuw ervaart. Toch zijn er mensen die om verschillende redenen willen stoppen met het gebruik van wasverzachter. Voor die mensen hebben we een aantal tips.

Waarom stoppen met het gebruik van wasverzachter?

Zoals je hierboven leest ben ik een fan van wasverzachter, dus ik zal niet snel stoppen met het gebruik er van. Maar van vriendinnen hoor ik wel dat ze er mee willen stoppen omdat ze het idee hebben dat hun kleren juist extra gaan stinken door wasverzachter, met name spijkerbroeken. Deze vriendinnen heb ik geadviseerd om hun wasmachine een keer goed te reinigen. We horen dat dat vaak de reden is van stinkend wasgoed.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed stinkt

Maar er zijn ook vriendinnen van mij die zo min mogelijk chemische middelen willen gebruiken in hun huishouden. Weer een andere vriendin van mij wil het niet gebruiken omdat ze vermoedt dat haar kinderen niet tegen bepaalde merken wasverzachter kunnen omdat ze een gevoelige huid hebben. Ook horen we wel van mensen dat ze wasverzachter onzin vinden en geldklopperij. Voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen wasverzachter meer wil gebruiken hebben we hier “Tips voor als je zonder wasverzachter wilt wassen”

1. Gebruik zuiveringszout

Gooi een half kopje zuiveringszout tussen je wasgoed. Het werkt als een soort waterontharder en we hebben gehoord dat dit het water daardoor zachter maakt. Check wel op het wasvoorschrift of jouw kledingstuk hiertegen kan

2. Gooi je kleding in de droger

Als je je was uithangt zonder droger dan kan het wel eens keihard worden. De droger zorgt ervoor dat de vezels in je kleding geactiveerd worden met als resultaat zacht wasgoed. Je hoeft niet het hele droogprogramma te volgen. Slechts een paar minuten laten draaien zorgt er al voor de je was een stuk droger wordt.

3. Gooi tennisballen in je droger

Hierdoor gaat je wasgoed nog zachter worden. Maar let op dat je dit niet altijd doet. Wij denken namelijk dat er bij veelvuldig gebruik van de tennisballen ook eerder slijtage van je kleding kan optreden. En zeg nou eerlijk: zou je die tennisballen niet liever gebruiken om een potje te tennissen?!

4. Voeg een kopje azijn aan het waswater toe

Ook hiervan kan je was zachter worden, maar het kan wel zijn dat je was hierdoor minder lekker gaat ruiken. Het is dus kiezen of delen. Check voor het gebruik van azijn trouwens ook altijd het wasvoorschrift.

Lees ook: Hoe voorkom je dat je wasgoed stinkt

Heb jij nog goede tips? Laat het ons dan zeker weten. Je kunt ze hieronder plaatsen bij de comments onder dit artikel, maar je kan het ons ook mailen, [email protected] onder vermelding van Wastips.

Tip! Een goede reden om toch af en toe wasverzachter te gebruiken: Heb je een gekrompen trui, wasverzachter kan je helpen bij het ontkrimpen.

 

Reageer ook