fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag wasdag! Op deze manier hoef je je overhemden niet meer te strijken

Heb jij vandaag ook weer bergen met wasgoed weg te werken? Zeker als je een gezin hebt, puilt je wasmand vermoedelijk na het weekend flink uit en zul je er vandaag mee aan de slag moeten. Een paar tips om die berg in rap tempo te laten slinken komen dan goed van pas.  Lees daarom iedere maandag onze rubriek Maandag Wasdag.

IJsklontjes

Eerder hebben we al een paar tips gegeven om je schone wasgoed sneller te strijken. Maar daar kunnen we nu een tip aan toevoegen die mogelijk nog beter is. Door namelijk een paar ijsklontjes in je wasdroger te gooien kun je je overhemd of shirt direct aantrekken zonder dat er een strijkbout aan te pas komt. Hoe handig is dat en het bespaart je super veel tijd.

Stomen

Door het ontdooien van de ijsklontjes ontstaat er stoom in de droger en dit zorgt ervoor dat de kreukels al draaiend uit je overhemd verdwijnen. Let er wel op dat je de droger niet te vol maakt en check altijd eerst even of het kledingstuk geschikt is om met water (of stoom) in contact komt.

Niet te heet en niet te lang

Denk er wel aan dat je je overhemden, om krimp te voorkomen, niet te lang in de droger laat zitten. Zelf (Sandra) laat ik overhemden altijd een paar minuten draaien in de droger en dan hang ik ze nog even uit. Er zijn mensen die de overhemden helemaal droog laten worden in de droger, maar zelf ben ik er echt voorzichtig mee.

Hier de uitleg over de truc met de ijsklontjes nog even in een instructiefilmpje:

We zijn heel benieuwd of deze Maandag Wasdag tip jullie helpt om sneller je was weg te werken. Of heb jij de ultieme wastip voor ons? Laat het ons dan zeker weten bij REAGEER OOK onder dit bericht. Dank je wel alvast voor het reageren.

We wensen iedereen vandaag weer heel veel succes toe bij het wegwerken van de enorme stapels met wasgoed. Fijne #maandagwasdag!

Lees ook: Hoe verwijder je deze 5 lastige vlekken?
Lees ook: Tips voor het wassen van je dekbed
Lees ook: Hoe krijg je binnen 1 minuut je dekbed in zijn hoes?
Lees ook: Wat is pilvorming en hoe kun je het voorkomen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook