fb
Damespraatjes Damespraatjes

Stella voelt zich als ’tweede vrouw’ niet serieus genomen: “Vinden mij jong en dom”

Drie jaar geleden stapten Stella (24 jaar) en Ad (56 jaar) na een paar maanden daten in het huwelijksbootje. “We kenden elkaar pas net, maar het voelde direct goed. Ad en ik leerden elkaar kennen op een feestje bij gemeenschappelijke vrienden. Hier raakten we aan de praat en van het één kwam het ander. Toen we elkaar voor het eerst spraken viel me op dat Ad een stuk ouder is, maar al snel verdween dat gevoel naar de achtergrond. Leeftijd is maar een getal en als het klikt, dan klikt het.” Stella en Ad zijn gelukkiger dan ooit en weten zeker dat ze samen oud willen worden. “Alleen onze omgeving lijkt dat moeilijk te kunnen accepteren. En dan doel ik vooral op de vrienden en familie van Ad…” 

Huis met zwembad

Ad heeft als succesvolle ondernemer goed geboerd. “Hij heeft zijn schaapjes op het droge en hoeft in principe niet meer te werken. We wonen in een huis met zwembad, er is elke dag een huishoudster aanwezig en we rijden allebei in een mooie auto. Omdat Ad zijn bedrijf heeft verkocht en er nog geen kinderen zijn, hebben we heel veel vrijheid. We doen veel leuke dingen en hierdoor voelt het zelfs drie jaar na onze bruiloft nog als de wittebroodsweken. Ik had nooit durven dromen dat mijn leven er zo uit zou zien!”

Bouwkundig ingenieur

Omdat Ad niet van stilzitten houdt, participeert hij nog in een aantal bedrijven. “Gewoon voor de lol en om bezig te blijven. Hij is dan wel een stuk ouder dan ik, maar hij is loeifit en heeft energie voor tien. Ik zie hem voorlopig nog niet helemaal stoppen met werken. Gelukkig maar, want ook ik wil nog graag carrière maken. Ik ben sinds dit jaar bouwkundig ingenieur en ik werk bij een bouwkundig adviesbureau. Mijn werk is mijn lust en mijn leven en daar ben ik trots op.”

Dom blondje

De omgeving van Ad heeft moeite met de relatie tussen Ad en Stella. “Ze zien mij als een dom blondje en geloven er heilig in dat ik op hun geld uit ben. Voor mij was Ad getrouwd met een vrouw van zijn eigen leeftijd. Dit huwelijk liep op de klippen omdat Ad haar passieve gedrag meer dan zat was. Ze hadden geen kinderen en toch vertikte zij het om te werken. Ze was erg charmant en de spin in het web van hun sociale leven. Toen ze -op Ad zijn initiatief- uit elkaar gingen, verklaarden veel van hun vrienden hem voor gek. Zijn ex mocht dan wel niet werken; ze was een schat en stond altijd voor hem klaar. Niemand begreep dat Ad gewoon helemaal niet gelukkig was met haar.”

Volwaardig sparringpartner

Ergens begrijpt Stella de vrienden van Ad en zijn ex wel .”We leerden elkaar kennen toen ik 21 jaar oud was. Ik was destijds nog student en had geen cent te makken. Toch baal ik ervan dat niemand zich echt voor mij heeft opengesteld. Inmiddels ben ik bouwkundig ingenieur, heb ik een goed salaris en vorm ik een volwaardig sparringpartner voor Ad. Waar zijn ex vooral geïnteresseerd was in shoppen en etentjes, ligt mijn interesse bij kunst en cultuur, design, innovatie en mijn werk. Ad deelt deze interesses en we zijn echt veel geschikter voor elkaar dan hij en zijn ex. Hun vrienden en familie willen dit niet zien en noemen mij achter mijn rug ‘de blonde bimbo’.”

Angst

Stalla heeft er veel moeite mee de vrienden en familie van Ad haar niet serieus nemen. “In het begin begreep ik ze heus wel. Maar na drie jaar?! Ze hebben alle tijd gehad om mij te leren kennen. Vreemd genoeg vraagt niemand mij ooit naar mijn carrière en ambities. Soms denk ik dat ze stiekem wel inzien dat ik een goed stel hersenen heb en niet op Ad zijn geld uit ben, maar dat ze te krampachtig willen vasthouden aan het beeld van Ad en zijn ex-vrouw. En eerlijk gezegd denk ik ook dat veel vrouwen uit hun familie en vriendengroep mij als een soort bedreiging zien. Laten we zeggen dat niet alleen de vrouw van Ad vrij passief was… Ik denk dat ze bang zijn dat hun mannen ook een frisse en gemotiveerde jonge meid aan de haak slaan.”

Tijd zal het leren

Ad blijft erop hameren dat zijn vrienden en familie gewoon wat tijd nodig hebben. “Hij denkt dat ze vanzelf in zullen zien wie ik echt ben. Ik betwijfel dat, maar de tijd zal het leren. We hopen binnenkort op een zwangerschap en ik hoop dat de sfeer tegen die tijd beter is. Zo niet? Hun verlies. Ik weet zelf donders goed waarom ik met Ad getrouwd ben. En ik kan iedereen vertellen; dat is niet om z’n geld.”

Afbeelding:Edward Howell via Unsplash

Dit zijn dé sieradentrends die je niet mag missen

Benieuwd welke sieradentrends je absoluut niet mag missen? Wij delen de mooiste items en geven een paar goede shop-tips! Kijk je lekker mee? LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Melissa -

Bianca, ik sluit me volledig bij jouw reactie aan!
Rieneke, wat een naar persoon ben jij!
“Komt door de vooroordelen en ik moet je bekennen ik doe er ook onbewust aan mee.” Je geeft toe dat je vooroordelen hebt, dus nu doe je het buitensluiten niet meer onbewust neem ik aan. Tip van flip, stop er mee om zo onaardig tegen iemand te doen die je 0,0 kansen geeft. Super arrogant trouwens om te denken dat iemand moeite voor je moet doen zodat je die persoon misschien aardig kan gaan vinden, wat maakt jou zo bijzonder dat die “domme blondje” zoveel moeite voor jou moet doen?
Wellicht even je bericht terug lezen en reflecteren op wat je nu precies zegt, misschien wordt je dan een leuker persoon.

Bianca -

Goh Rieneke, heb je nu je dit zo over jezelf hebt uitgetypt dan niet iets van hmm misschien moet ik daar eens wat mee? Misschien is dat wel een heel onaardig en onterecht vooroordeel van mij? En zou ik de advocate die dus helemaal geen dom blondje is ook eens mee moeten vragen, gewoon om haar een kans te geven. Lekker makkelijk om te zeggen “bedenk hoe je onderdeel kan worden van de vriendengroep”, dat is toch helemaal niet makkelijk tegen een groep mensen die ouder zijn dan jij en elkaar allemaal al kennen en het niet onder stoelen of banken steken dat ze je stom vinden? “Je zult echt je best moeten doen” hoezo, omdat een groep onzekere asociale volwassenen zich willen gedragen alsof ze nog op het schoolplein staan moet zij maar haar best doen en zich uitsloven om hun goedkeuring weg te dragen? Omdat zij ongegronde vooroordelen hebben? Goh wat een bijzondere kijk op het leven zeg.

Rieneke -

Omdat je jong bent en hij ouder moet je denk ik jezelf meer bewijzen want mensen hebben snel een oordeel. Om je plekje binnen zijn vrienden groep te krijgen zou erg moeilijk worden. Komt door de vooroordelen en ik moet je bekennen ik doe er ook onbewust aan mee. De vrouwen van mijn man zijn vriendengroep kunnen ook goed met elkaar opschieten. Één van zijn vrienden heeft ook een veel jongere partner. Wij noemen haar ook dom blondje terwijl zij advocaat is. Als wij als vrouwen met elkaar afspreken nodigen wij haar nooit uit. En het is echt niet dat we bang zijn dat onze mannen met een jongere exemplaar mee vandoor gaan. De.mannen praten stiekem ook.negatief over haar. Wij zitten gewoon in een totaal andere levensfase etc. Als ik nu zo even bedenk en haar zou accepteren is het echt niet als ze een kind krijgen. Dan zou ik juist meer dingen “oh my god nu ook dit nog” Bedenk hoe je meer een onderdeel kan worden van zijn vriendengroep. Doe je graag aan hardlopen en is er een vrouw die hardloopt? Zorg dat je een keer samen met haar kan hardlopen en wees geintresseerd. Kook een keer voor een stel en nodig ze uit en wees informatief. Je zou echt je best moeten doen.

Reageer ook