fb
Damespraatjes Damespraatjes

De man van Eline wil over hun gezin gaan vloggen: “Ik wil helemaal niet herkend worden op straat”

Vloggen is een ongekend populaire manier om je leven met anderen te delen. Niet alleen mensen die je kent kunnen naar de vlogs op YouTube kijken, ook wildvreemden kunnen zo jouw leven volgen. Voor een select groepje mensen levert dit veel bekendheid, samenwerkingen en geld op. Niet iedereen ambieert dit, maar Lucas, de man van Eline wel. Hij is voornemens om vlogs over zijn gezin te maken en hierin ook Eline en hun zoontje Casper in beeld te brengen. Eline ziet dit helemaal niet zitten en vertelt hier waarom.

Failliet

“Vorig jaar is het restaurant van Lucas failliet gegaan. Het draaide vooral op toeristen en toen deze een tijdje wegbleven, heeft hij het helaas niet gered. Sinds het faillissement van de zaak is Lucas duidelijk niet zichzelf en is heeft hij weinig zin om opnieuw te beginnen als ondernemer of een baan te zoeken”, vertelt Eline.

Kostwinner

“We leven nu helemaal van mijn inkomen en dat is erg pittig. Waar Lucas eerst altijd de kostwinner was en mijn inkomen een fijne aanvulling, moeten we het nu doen van 1.400 euro per maand. We kunnen net onze hypotheek, de verzekeringen en de auto betalen, maar eten is elke maand al een puzzel. Al maanden smeek ik Lucas om werk te zoeken maar hij zegt steeds dat hij niet weet wat hij wil. Tot een aantal weken geleden…”

Gaan vloggen

Een aantal weken geleden kreeg Lucas ineens ‘een openbaring’. “Hij kwam thuis met een vlog-camera. Los van het feit dat wij die ons helemaal niet kunnen permitteren, vond ik zijn idee om het leven van ons gezin vast te leggen en met de hele wereld te delen idioot. ‘Maar we kunnen daar duizenden euro’s per maand mee verdienen Lien. We hoeven nooit meer te werken!’, zei hij. Ik was zó verbaasd over de hele actie. Alles hieraan gaf mij een slecht gevoel.”

Blijven altijd bestaan

Eline voelt er helemaal niks voor om haar leven met Jan en alleman te delen. “Ik zit daar totaal niet op te wachten. Niet voor mezelf, maar al helemaal niet voor Casper. Hij is pas zes jaar oud en kan helemaal niet zelf beslissen of hij wel in video’s op het internet wil komen te staan. Die beelden blijven altijd bestaan! Het lijkt wel of Lucas zich dat helemaal niet realiseert. Ik wil daarnaast ook helemaal niet herkend worden op straat. Dat lijkt me echt vreselijk, zelfs als ik er veel geld voor zou krijgen.”

Identiteitscrisis

Om te voorkomen dat Lucas zijn plan doorzet, heeft Eline de te dure camera teruggebracht naar de winkel. “Lucas is daar heel boos over geworden en noemde het belachelijk dat ik zijn ‘droom’ kapot heb gemaakt. Ik krijg steeds meer het idee dat hij in een soort identiteitscrisis zit en er maar alles aan doet om niet gewoon op zoek te gaan naar een baan. Hierdoor voel ik me erg alleen en vind het zwaar om financieel het gezin te onderhouden. Ik wil gewoon dat Lucas inziet dat vlogger worden ons niet rijk en gelukkig gaat maken.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit aritkel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook