fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Mijn nieuwe vriend toont geen affectie in het openbaar. Wat kan ik doen?”

Een tijdje geleden kwam ik Bent tegen op de voetbalclub van mijn kinderen. De kinderen van Bent speelden een wedstrijd tegen mijn kinderen en we raakten aan de praat op de tribune. Waar ik normaal gesproken ver weg blijf bij de ouders van de tegenstander, werden Bent en ik door een soort onzichtbare kracht naar elkaar toegedreven. Het had iets heel romantisch…

Vuurwerk

Na de wedstrijd wisselden we nummers uit en nog diezelfde avond sloegen we aan het appen. We hadden zo veel raakvlakken: het ouderschap na het scheiding, de fanatiek voetballende kinderen en een voorliefde voor goede wijn en slechte films. Het weekend daarna (toen alle kinderen bij onze exen waren), spraken we af. Direct was het vuurwerk en vonden we een vorm van intimiteit die we allebei gemist hadden.

Alleen met elkaar

De eerste weken hielden we onze relatie stil en spraken we alleen af zonder de kinderen. Allebei wilden we het niet overhaasten en de kinderen en onze exen er pas over vertellen zodra het iets minder pril was. En dat was zo’n heerlijke tijd! Niemand wist ergens iets van, we konden ons dagenlang in huis opsluiten en genoten van de tijd écht met z’n tweeën.

Kinderen vertellen

Na een maand vertelde ik mijn ex dat ik een nieuwe liefde had, waarvan ik graag wilde dat de kinderen hem zouden ontmoeten. Bent deed hetzelfde bij zijn ex en hier werd bij ons allebei goed op gereageerd. De kinderen schrokken in het begin wel een beetje dat Bent een vader van hun tegenstander is, maar dat wende al snel.

Geen affectie in het openbaar

De kinderen hebben een enorme klik en voetballen graag samen met elkaar, Bent en ik zijn hotel de botel verliefd en we plannen momenteel onze eerste vakantie samen. Maar er is één ding wat mij helemaal niet lekker zit: Bent toont geen affectie in het openbaar.

Draait zijn hoofd weg

Thuis kunnen wij onze handen niet van elkaar afhouden, als de kinderen er niet zijn duiken we regelmatig samen de slaapkamer in en we zijn gewoon dol op elkaar. Maar eenmaal buiten op straat? Dan neemt Bent plots een heleboel afstand. Hij wil niet hand-in-hand lopen op straat, draait zijn hoofd weg als ik hem een kus wil geven en duwt mij zacht van zich af als ik hem en plein public een knuffel geef. Ik ben hier enorm van geschrokken!

Wat kan ik doen?

Hij zegt dat hij er niks mee heeft en het ongemakkelijk vindt. Ik vraag me af of hij zich voor mij schaamt of dat er iets anders aan de hand is. Wat kan ik doen?

Lees ook: Waarom hebben zoveel mannen moeite om hun gevoel te tonen

Deze lezeres zou graag adviezen van andere vrouwen krijgen! Laat jouw advies/mening/opmerking achter in de reacties onder dit artikel. 

4 reacties

Stefanie -

Ik begrijp je wel. Mijn vriend is trots als hij naast me loopt. Hij is ook niet zo van zoenen in het openbaar maar hij laat wel degelijk merken dat ik zijn vriendin ben door hand in hand te lopen of een knuffel, even die aanraking. Ik zou het gevoel vanuit jezelf wat je erbij krijgt uitspreken, in een fijne relatie zou je alles moeten kunnen bespreken. Groetjes

simon de weerd -

Wat kan ik doen? Wat dacht je van zijn grenzen respecteren? Wat wil je dan, dat hij je in het openbaar aflebbert als een hitsige puber? Stel je niet zo aan en jank niet zo dat hij zich voor je zou schamen. Je krijgt meer dan genoeg affectie thuis schrijf je zelf! Bah, die wijven ook altijd die zo onzeker lopen te doen en te mekkeren hoe ze hun partner willen veranderen… betrek het niet eens zo op jezelf!

Anita -

Persoonlijk vind ik het niks geks. Waarom moet je elkaar op straat kussen of knuffelen ?

Joris -

Als man kan ik me dit in enige mate voorstellen.

Reageer ook