fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eva: “Mijn nieuwe vriend toont geen affectie in het openbaar. Wat kan ik doen?”

geen affectie openbaar

Een tijdje geleden kwam Eva Bent tegen op de voetbalclub van haar kinderen. “De kinderen van Bent speelden een wedstrijd tegen mijn kinderen en we raakten aan de praat op de tribune. Waar ik normaal gesproken ver weg blijf bij de ouders van de tegenstander, werden Bent en ik door een soort onzichtbare kracht naar elkaar toe gedreven. Het had iets heel romantisch.” Maar toch is er iets dat Eva stoort..

Vuurwerk

Na de wedstrijd wisselden ze nummers uit en nog diezelfde avond sloegen ze aan het appen. “We hadden zo veel raakvlakken: het ouderschap na het scheiding, de fanatiek voetballende kinderen en een voorliefde voor goede wijn en slechte films. Het weekend daarna (toen alle kinderen bij onze exen waren), spraken we af. Direct was het vuurwerk en vonden we een vorm van intimiteit die we allebei gemist hadden.”

Alleen met elkaar

De eerste weken hielden Eva en Bent hun relatie stil en spraken ze alleen af zonder de kinderen. “Allebei wilden we het niet overhaasten en de kinderen en 0nze voormalige partners er pas over vertellen zodra het iets minder pril was. En dat was zo’n heerlijke tijd! Niemand wist ergens iets van, we konden ons dagenlang in huis opsluiten en genoten van de tijd écht met z’n tweeën.”

Kinderen vertellen

Na een maand vertelde Eva aan de vader van haar kinderen dat ze een nieuwe liefde had, “Ik wilde graag dat Piet het wist voordat de kinderen Bent zouden ontmoeten. Bent deed hetzelfde en hier werd bij ons allebei goed op gereageerd. De kinderen schrokken in het begin wel een beetje dat Bent een vader van hun tegenstander is, maar dat wende al snel.”

Geen affectie in het openbaar

“De kinderen hebben een enorme klik en voetballen graag samen met elkaar, Bent en ik zijn hotel de botel verliefd en we plannen momenteel onze eerste vakantie samen.” Maar er is één ding wat Eva helemaal niet lekker zit: Bent toont geen affectie in het openbaar. Zij heeft daar juist zo’n behoefte aan en vindt dat bij een relatie passen.

Draait zijn hoofd weg

“Thuis kunnen wij onze handen niet van elkaar afhouden, als de kinderen er niet zijn duiken we regelmatig samen de slaapkamer in en we zijn gewoon dol op elkaar. Maar eenmaal buiten op straat? Dan neemt Bent plots een heleboel afstand. Hij wil niet hand-in-hand lopen op straat, draait zijn hoofd weg als ik hem een kus wil geven en duwt mij zacht van zich af als ik hem en plein public een knuffel geef.”Eva is hier enorm van geschrokken!

Wat kan ik doen?

Eva: “Hij zegt dat hij er niks mee heeft en het ongemakkelijk vindt. Ik vraag me af of hij zich voor mij schaamt of dat er iets anders aan de hand is. Wat kan ik doen? Ik vind het wel leuk om iedereen te laten zien dat we stapel op elkaar zijn. Maar als we buiten zijn voelt Bent koud en afstandelijk aan. Ik voel me daar niet goed bij.”

Deze lezeres zou graag adviezen van andere vrouwen krijgen! Laat jouw advies/mening/opmerking achter in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Kevin Bidwell via Pexels

Dit artikel verscheen eerder op Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

Margreet -

Ik geniet van de reactie van Martine, helemaal mee eens. Plus, Misschien eens werken aan je zelfvertrouwen? Ik schrijf hier wel vaker dat je een ander niet kan veranderen, alleen jezelf. En dat is al moeilijk genoeg, dan weet je meteen wat je van een ander vraagt.

Martine van Os -

Ja jóh, probeer je vriend uit alle macht te veranderen, werkt ook zo lekker in een relatie! Hij is hartstikke goed voor je, een prima partner, alleen hij houdt niet van affectie in het openbaar te tonen. Nou als dat zijn enige ‘mindere’ kant is, dan zou ik er voor tekenen! Jij voelt je er niet lekker bij? Bedenk eens hoe je vriend zich voelt als hij zich gedwongen in het openbaar je handje moet vasthouden omdat jij dat zo graag aan anderen wil laten zien. Heb je geen zelfvertrouwen of zo? Laat die man en verpest het nu niet met je gejank en gezeik en het constante praten, praten, praten omdat hij nu iets doet wat jij niet leuk vindt. En weet je? Heel veel mensen hebben geen zin om toeschouwer te zijn van publieke affectie. Ik heb geen zin in kussende mensen die slobberen over hun tafeltje, op elkaars schoot zitten in de bioscoop of constant aan elkaar lopen te plukken. Doe toch normaal. Ik zou bijna zeggen dat je man maar iemand anders moet zoeken die niet zo loopt te zeiken. Dit is echt wijvengezeik (en ik ben zelf een vrouw).

Fiene -

Het enige wat je kan doen is misschien praten?
Misschien heeft hij iets meegemaakt waardoor hij het niet zo fijn vind om dat buiten huis te doen.
Maar respecteer ook zijn grenzen als hij er gewoon minder behoefte aan heeft.
Dat word een relatie veel leuker op

Stefanie -

Ik begrijp je wel. Mijn vriend is trots als hij naast me loopt. Hij is ook niet zo van zoenen in het openbaar maar hij laat wel degelijk merken dat ik zijn vriendin ben door hand in hand te lopen of een knuffel, even die aanraking. Ik zou het gevoel vanuit jezelf wat je erbij krijgt uitspreken, in een fijne relatie zou je alles moeten kunnen bespreken. Groetjes

simon de weerd -

Wat kan ik doen? Wat dacht je van zijn grenzen respecteren? Wat wil je dan, dat hij je in het openbaar aflebbert als een hitsige puber? Stel je niet zo aan en jank niet zo dat hij zich voor je zou schamen. Je krijgt meer dan genoeg affectie thuis schrijf je zelf! Bah, die wijven ook altijd die zo onzeker lopen te doen en te mekkeren hoe ze hun partner willen veranderen… betrek het niet eens zo op jezelf!

Anita -

Persoonlijk vind ik het niks geks. Waarom moet je elkaar op straat kussen of knuffelen ?

Joris -

Als man kan ik me dit in enige mate voorstellen.

Reageer ook