fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sybel: ‘De vriend van mijn beste vriendin doet steeds heel klef met haar als ik erbij ben’

heel erg klef doen

Na een jarenlange, giftige relatie is Sybel twee jaar single. En eerlijk is eerlijk: het bevalt haar best. Natuurlijk zijn er momenten dat ze een partner mist, maar het gaat vooralsnog prima. “Ik gun anderen het geluk maar wat ik super ongemakkelijk vind is dat mijn beste vriendin heel klef doet met haar vriend als ik erbij ben. Waarom doet ze dat?”

De vriendengroep van Sybel is groot en hecht. Regelmatig wordt ze uitgenodigd op feestjes of dinertjes en dat is altijd supergezellig. Ze heeft wel door dat haar vrienden haar soms proberen te koppelen met een andere single en daarom moet ze stiekem lachen. “Het is goed bedoeld en er is niets mis mee. Christine en ik waren vijf jaar samen en hebben een huis gedeeld. Aanvankelijk ging dat heel harmonieus maar gaandeweg onze relatie kwamen er steeds meer hobbels op de weg. Christine was nogal jaloers aangelegd en dat benauwde me enorm. Ik ben een vlinder, wil vrijgelaten worden en fladderen wat ik wil. Dat deed ik samen met Chris, maar soms had ik de behoefte om wat voor mezelf te doen zonder haar. En dat viel nooit in goede aarde.”

Steeds maar ruzie om niks

Christine heeft veel minder vrienden en vriendinnen en Sybel vond het geen probleem om haar te introduceren in haar vriendenclub. “Dat vond ze geweldig maar ik kreeg na een tijdje in de gaten dat ze erg haar best deed om er tussen te komen. Zo werkt dat niet bij mijn vrienden, dat is niet hoe we met elkaar omgaan. Het frustreerde Christine en dat reageerde ze dan weer af op mij. Het laatste jaar van onze relatie was niet zo leuk meer. We hadden continu ruzie, om niks. Uiteindelijk heb ik met pijn in mijn hart de knoop doorgehakt en het uitgemaakt met Christine. Dat was super pijnlijk en emotioneel want Christine is meer dan haar jaloezie, maar ze deed er niets aan. Ik kon niet meer en was uiteindelijk opgelucht dat het over was.”

Valt zij ook op vrouwen?

Nu ze twee jaar single is, proberen vrienden haar te koppelen maar zo makkelijk is dat niet. “Ik ben kieskeurig als het om een nieuwe partner gaat en dat ik op vrouwen val maakt het niet altijd makkelijk. Als ik een leuke dame zie lopen, weet ik nooit gelijk of ze ook op vrouwen valt. Ik moet wat meer moeite doen dan een hetero-single.” Op datingsites staat ze niet omdat Sybel dat ‘gedoe’ vindt. “Ik wil vrouwen zien, ik wil ze horen praten en zien bewegen. Ik wil niet eindeloos appen of chatten en elkaar dan pas ontmoeten. Ik weet het, door de relatiesites te negeren maak ik het mezelf niet makkelijk, maar dat is dan maar zo.”

Heerlijk in mijn uppie

Bovendien heeft Sybel het prima naar haar zin in haar eentje. “In het begin miste ik Christine en stond ik op het punt haar te bellen. Gelukkig heb ik dat nooit gedaan, dat had alleen maar verwarrend geweest. Maar ik merkte dat het alleen zijn me steeds beter afging en ik genoeg contacten had en genoeg hobby’s om te doen. In die tijd praatte ik ook veel met mijn beste vriendin Nouchka. Wij zijn bevriend sinds de basisschool. We zijn allebei 35 en we zijn altijd elkaars beste vriendin gebleven. Ook nu Nouchka samenwoont met Tim, een aardige gast die heel goed bij Nous past.” De vriendinnen spreken regelmatig één op één af, maar soms gaat Sybel naar het huis van Nouchka en dan is Tim er ook.

Hij lebbert haar af waar ik bij ben

Geen probleem, want Sybel kan het prima vinden met Tim maar één ding snapt ze niet. “Ja, ik vind het een beetje gênant om te vertellen, maar ik merk dat het me echt wel dwars zit. Kijk, mijn vrienden doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ik me niet het vijfde wiel aan de wagen voel. Tuurlijk fiets ik na een avondje stappen alleen naar huis en zwalken zij zij aan zij naar huis en dat is soms lastig om te zien, maar begrijpelijk. Maar ik heb het idee dat ze altijd rekening houden met mij. Zo niet Tim. Als hij thuiskomt van zijn werk dan groet hij mij en vervolgens loopt hij naar Nous en lebbert haar helemaal af waar ik bij zit. Ik vind dat ongemakkelijk en weet niet waar ik kijken moet. Tijdens het eten is hij op haar gefocust alsof ik er niet ben.”

Hij zit alleen maar te flikflooien

Nouchka doet er weinig aan om Sybel te betrekken bij het gesprek, sterker: ze krijgt het gevoel dat ze haar een beetje buitensluit. “Een naar gevoel is dat. Na  het eten, als we op de bank ploffen om bijvoorbeeld een filmpje te kijken, dan zit Tim steeds aan Nous. Hij streelt haar over haar rug, geeft haar kusjes en zit aan haar haar. En ik zit daar dan gewoon naast! Dat is bijna niet te doen. Ik voel me op dat moment te veel en wil eigenlijk liever naar huis gaan. Nous wil dat niet en vraagt me dan of ik nog even blijf omdat het zo gezellig is. Maar dat is het helemaal niet als Tim de hele tijd zit te flikflooien.”

Ik wil geen ruzie met Nous

Sybel merkt dat ze steeds minder vaak afspreekt met Nouchka en vindt dat jammer. “Ik gun haar alle geluk en liefde van de wereld, maar ik hoor ook van andere vrienden dat zij het gedrag van Tim ook irritant vinden. Dat is fijn en sterkt me in mijn gevoel, maar Nous is wel mooi mijn beste vriendin en toen we jong waren zworen we elkaar trouw. We beloofden elkaar dat een man, of in mijn geval een vrouw, nooit, maar dan ook echt nooit, onze vriendschap kon stukmaken. Helaas zie ik het nu gebeuren en ik weet niet wat ik eraan moet doen. Ik weet zeker dat als ik erover begin bij Nous, dat ze boos wordt. Ik wil geen ruzie met mijn beste vriendinnetje en dus spreek ik veel minder met haar af dan ik zou willen.”

Wil ze me jaloers maken?

De vraag die ook steeds maar blijft terugkomen: laat Nouchka Tim zo klef doen om haar vriendin jaloers te maken? “O, ik vind het zo erg dat ik dat denk, maar soms heb ik het idee dat ze het erom doen. Geen idee waarom, want ik ben helemaal niet jaloers aangelegd. Ik vind het vreselijk dat die gedachte steeds maar weer bij me opkomt. Ik laat het maar even en zie wel hoe het loopt. Misschien houdt het vanzelf op of gaat de relatie uit.”

Heb jij ook een bevriend stel dat niet van elkaar kan afblijven en continu klef zit te doen? Hoe ga je daarmee om? Zeg je er iets van of laat je het maar zo? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Katerina Holmes via Pexels

Advies gevraagd: ‘Ik vind mijn oudere partner nu niet meer aantrekkelijk’

partner te oud

Vriendinnen verklaarden haar voor gek, haar ouders schaamden zich dood, maar trok zich niets aan van alle kritiek die ze over zich heen kreeg toen ze Dolf voorstelde. Ze was vierentwintig jaar en Dolf had net Abraham gezien. “Ja, we schelen zesentwintig jaar, dat is veel, maar Dolf was op zijn vijftigste nog een jongetje.” Inmiddels is Dolf een oude man van zestig en gruwelt Silke van hem….. Verder lezen

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Sanderien van Mul -

Ja Joris, natuurlijk wil Tim beide meiden meteen op de grond gooien en lekker neuken. Typisch weer een mannenreactie. Goed, in de basis is dit natuurlijk irritant en kinderachtig gedrag. Mijn vraag is: wat moet je dan met zo’n vriendin? Ik lees veel vaker dat mensen een vriend(in) ‘niet kwijt willen’, maar wat wil je dan? In deze tenenkrommende situatie blijven, je kapot ergeren, je alsnog het vijfde wiel aan een wagen voelen en zelfs je vriendin van opzet verdenken? Dat is toch geen vriendschap meer, geen leuke band om met elkaar om te gaan? Je zegt nu al dat je minder met elkaar afspreekt en eigenlijk hoopt dat de relatie uitgaat. Maar stel je voor dat het Tim niet was, en dat bij een eventuele volgende vriend het hele riedeltje zich weer herhaalt. Spreek je vriendin erop aan. Dat je het niet prettig vindt om bij haar thuis te komen als haar vriend haar zit droog te neuken op de bank. Of dat je, met dank aan Joris, het gevoel hebt dat hij je voor een triootje wil. Of zorg er voortaan voor dat je één op één met haar afspreekt, zodat je er geen getuige meer van hoeft te zijn. Maar doe iets. Al die verhalen over mensen die maar bang zijn voor iets en willen afwachten en onderzoeken, blah blah… wat heb je te verliezen? Je beste vriendin is ze toch al niet meer. Wees haar dankbaar voor de leuke tijden die je met haar hebt meegemaakt, maar laat dat niet de verdere loop van je vriendschap met haar bepalen. Soms gaan mensen andere wegen bewandelen en komen ze jaren later weer op elkaars pad. Dat is ook goed.

Joris -

Misschien wil Tim wel dat je lekker meedoet?!

Reageer ook