fb
Damespraatjes Damespraatjes

Chantal Kuipers wint Blogwedstrijd Wild

Na de zeer succesvolle blogwedstrijden Lef en Cocktails en de korte verhalenwedstrijden Vijf en Zomer organiseerden Damespraatjes  en uitgever Totemboek afgelopen zomer hun vijfde schrijfwedstrijd: blogwedstrijd Wild! Zo’n 75 schrijvers leverden hun blog in en de jury heeft zich onlangs over de verhalen gebogen en de 10 beste verhalen genomineerd. De lezers van Damespraatjes mochten vervolgens hun stem uitbrengen en hebben dit in grote getallen gedaan en de blog van Chantal Kuipers  tot beste gekozen.

De jury over de blogs

Yvette over blogwedstrijd Wild: “Ook dit jaar werd ik weer prettig verrast door de inzendingen voor de blogwedstrijd. Als er iets duidelijk is, dan is het dat er veel schrijftalent is, en dat er heel veel enthousiastelingen zijn die schrijven. De vele inzendingen laten ook zien dat er behoefte is aan een podium. Daarom vind ik het zo leuk dat Damespraatjes deze wedstrijd organiseert. Ik heb genoten van de verhalen en het was heel inspirerend om met Karin en Sandra de uiteindelijke tien kanshebbers te selecteren. Dit zijn echte topverhalen in blogvorm!”

Lees ook: Ka herontdekt de bibliotheek, van boeken lezen tot Fablab

Nieuwkomer in de jury is Karin van Leeuwen. Dagelijks schrijft ze zelf blogs voor Damespraatjes en ook artikelen voor diverse kranten en bladen.  Karin over haar debuut als jurylid bij Damespraatjes: “Toen ik gevraagd werd om blogs te jureren, hoefde ik daar geen seconde over na te denken: leek me geweldig om te doen. En dat was het ook. Ik heb talloze blogs met onderwerp Wild gelezen en werd regelmatig aangenaam verrast. Door de invalshoek die de schrijver koos, door het taalgebruik, door de originaliteit. Ik vond het dan ook lastig om twintig blogs uit te kiezen die wat mij betreft kanshebbers zijn.  Ook was ik benieuwd wat Yvette en Sandra, de andere juryleden, eruit hadden gepikt en hoe we tot de selectie van 10 blogs zouden komen. De laatste tien zijn ware talenten en kanshebbers.”

De jury aan het werk

Via een aantal selectierondes heeft de jury, bestaande uit uitgever Yvette Cramer, redacteur en blogger Karin van Leeuwen en hoofdredacteur Sandra Blikslager, de 10 beste verhalen genomineerd. Deze verhalen zullen worden opgenomen in het e-Book WILD dat in het voorjaar van 2017 verschijnt. Deze lezers mochten hun stem uitbrengen en maakten kans op een cadeaubon van € 25 van Bol.com. De winnaar van de cadeaubon is: Alexandra Mallant

Eindstand van Blogwedstrijd Wild

  1. Chantal Kuipers, Wild
  2. Carla van Vliet, Zo wild
  3. Patricia Smink, Ik ben wild
  4. Linda Blij, Vlinders in het oerwoud
  5. Anneloes Besteman, Tatoeages & Dreadlocks
  6. Annette Akkerman, De wilden
  7. Maria Machiels, Een kat in het donker maakt vreemde sprongen
  8. Lisa Onderwater, Misantropisch speeddaten voor gevorderden
  9. Babeth Knol, Spits
  10. Bianca Limpens, Wild geraas

Chantal, van harte gefeliciteerd met het winnen van Blogwedstrijd Wild. Je hebt een cadeaubon van € 100 van Bol.com gewonnen. Ook willen we iedereen die meegedaan heeft aan de blogwedstrijd bedanken voor hun deelname.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

5 reacties

Wim 67 tuinman -

Chantal, lees net in de RIEPE je column. Gekocht in de super van Leek gisteren, nu op de bank in een huisje op Texel op schoot. Tóp! Gaaf dat een blad als RIEPE, jou laat spreken, voelen, taxeren en zwijgen in zo weinig woorden. Én dat je daarmee een podium biedt aan ‘ dei luu op de riepe ient dûrp’.

Gabriëlle Praat -

Een goed verhaal wat je wel wil blijven lezen.

Gabriëlle Praat -

Van Carla van Vliet natuurlijk.

Linda -

Tot wanneer kan er gestemd worden?

Jack Wester -

Leuk verhaal van Chantal Kuipers, zo zijn die stoere mannen dus . . .

Reageer ook